Nokia E90 Communicator

• 101 Odpowiedzi
  • 12577 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
Odp: Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 25, 2007, 11:57:31 »
[
Zauważyłeś jeszcze jakieś wady ? Będziesz ją wymieniał na inny egzemplarz ?
Na razie obchodzę się z nią jak z jajkiem. Bateria lata jak k..... pod klapką, wkurza mnie to niemiłosiernie, mam wrażenie że zaraz wyleci.
Co do wymiany to poczekam z miesiąc i zobaczę co dalej.

*

Offline Radkowski

• 34
  • Sprzęt: Nokia 8800 arte, MDA Vario V
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 26, 2007, 00:52:31 »
Mi już raz wyleciała przez klapkę :mad:

« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 21, 2007, 01:18:50 »
Ja nie mam żadnych problemów z moją E90, również z klawiaturą odciskajacą się na ekranie, ale faktycznie, bateria lata, chociaż na codzień tego nie odczuwam.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 22, 2007, 02:24:34 »
Denerwuje mnie podejscie niektorych sprzedawców na allegro. Reklamują swoje Nokie jako nowe lub b. krótko uzywane. A to kłamastwa. Widziałem ostatnio jedną na żywaca. Gość woła 2300 zl ,
- a przywióżł ją z zagranicy,
- nie ma oryginalnych słuchawek,
-  BRAK gwarancji (!!! w kontekscie ceny...no comments)
-  na wyświetlaczu wyrazne, denerwujące, rozległe ślady po klawiszach.

Jak sie obserwuje aukcje to niektóre E90 to są wystawiane już od miesięcy jako lekko używane lub nowe przywiezione z zaranicy czyli bez gwarancji.
 ALe ludzie maja tupet !  2300 ! Dziekuje bardzo ,nawet za 1900 nie chce takiego zniszczonego modelu. Kasa w błoto .

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 22, 2007, 14:02:50 »
Denerwuje mnie podejscie niektorych sprzedawców na allegro. Reklamują swoje Nokie jako nowe lub b. krótko uzywane. A to kłamastwa. Widziałem ostatnio jedną na żywaca. Gość woła 2300 zl ,
- a przywióżł ją z zagranicy,
- nie ma oryginalnych słuchawek,
-  BRAK gwarancji (!!! w kontekscie ceny...no comments)
-  na wyświetlaczu wyrazne, denerwujące, rozległe ślady po klawiszach.

Jak sie obserwuje aukcje to niektóre E90 to są wystawiane już od miesięcy jako lekko używane lub nowe przywiezione z zaranicy czyli bez gwarancji.
 ALe ludzie maja tupet !  2300 ! Dziekuje bardzo ,nawet za 1900 nie chce takiego zniszczonego modelu. Kasa w błoto .

nie wydaje mi sie zeby t dotyczylo TYLKOnokii ale wrecz chyba nawet wszystkich sprzetow na allegro  :|

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 22, 2007, 15:08:41 »
Masz racje. tylko dlaczego do wystawiających nie dociera ze to ze brak szczerego opisu to jak strzelenie sobie w stope.To glupota.
 Bo z tego co wymienilem przy tej konkretniej nokii ,ze brak sluchawek i ze porysowany ekran, to nie ma w opisie !
 Na co liczy taki sprzedawca ? Na POZYTYWA ? bo ma ma Nokie z górnej półki cenowej ??
 Właśnie taka głupota mnie drażni. Gość się do konca nie przyznał ze ma podziubany ekran. A jak się spotkaliśmy i otworzylem przy nim E90 to stwierdził lekko, że nawet nie zauwżył porysowań ....
No żesz k.....   !!! :mad:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2007, 15:10:36 wysłana przez khak »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 22, 2007, 15:34:57 »
Masz racje. tylko dlaczego do wystawiających nie dociera ze to ze brak szczerego opisu to jak strzelenie sobie w stope.To glupota.
 Bo z tego co wymienilem przy tej konkretniej nokii ,ze brak sluchawek i ze porysowany ekran, to nie ma w opisie !
 Na co liczy taki sprzedawca ? Na POZYTYWA ? bo ma ma Nokie z górnej półki cenowej ??
 Właśnie taka głupota mnie drażni. Gość się do konca nie przyznał ze ma podziubany ekran. A jak się spotkaliśmy i otworzylem przy nim E90 to stwierdził lekko, że nawet nie zauwżył porysowań ....
No żesz k.....   !!! :mad:

no oki, sa rozni ludzie i ludziska ... jak kupowalem via allegro to dostalem znizke "na pokrycie strat wynikajacych z roznicy stanu faktycznego z opisem"
jak kupowalem swoje poprzednie telefony to .... umawialem sie w warszawie na ogladactwo i odbior .. wtedy mozna bylo od razu stwierdzic co i jak, lub tez co jest nie tak
tylko ze to jest warszawa i duzy rynek, a co ma zrobic czlowiek ktory jest z mniejszej miejscowosci ?!

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 10, 2008, 20:11:25 »
Czy ktoś wie jak usunąć emaile w Nokii E90 ?  czy to może problem z kontem poctowym o2 ? Bo juz zdębiałem... Zeby tak prostej czynności nie można było ituicyjnie przeprowadzić....

« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 11, 2008, 06:55:51 »
to sie robi tak jak w innych symbianach. Odbierasz poczte na kompie i pozniej jeszcze raz na E90 - dopiero wtedy znikną. To samo jest w telefonach

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 11, 2008, 09:28:34 »
ze co ? :)  ale juz probowałem w różnych konfiguracjach i nic z tego . po kilka razy wchodze/wychodze na konto pocztowe i nic to nie daje.

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 28, 2008, 17:34:43 »
Miałem E90 - wydanie poprawione importowane z Wielkiej Brytanii (bez odbijających się klawiszy na wyświetlaczu i z poprawionymi zawiasami).
Generalnie jeśli chodzi o soft to byłem zadowolony. Było wszystko co potrzebowałem + klawiatura QWERTY + wyświetlacz 800x352 (moim zdaniem bardzo ważne, że ma 800 w poziomie).

Naprawdę dużo praktyczniejsza i szybsza od PocketPC. Tutaj to otwierałem 2 kliknięcia i notowałem co chciałem w mig.
Na testowanych PocketPC (HTC Kaiser, HTC Diamond) to nawet tak prosta czynność zajmowała mi 5x dłużej niż kartka i długopis. To mnie właśnie wk...rwia w Windows Mobile i uważam, że przez to się kompletnie nie nadaje do komórek.

Główna wada to jak się można domyślić - rozmiar i z powodu tej wady ją sprzedałem znajomemu.

Teraz preferuje raczej komórkę i PDA osobno. Integracja zawsze niesie jakieś tam wady - nie da się zintegrować komputera i komórki tak żeby jedno i drugie było praktyczne, poręczne i funkcjonalne.
Ale muszę przyznać, że z testowanych telefonów to E90 wydawała mi się najbliższa ideałowi integracji dla tych, którzy jej potrzebują.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 22, 2008, 11:49:29 »
Główna wada to jak się można domyślić - rozmiar i z powodu tej wady ją sprzedałem znajomemu.

eee tam, glowna wada to IMHO klopot z odtwarzanem plikow video bez konwersji na tym  :|
oraz nadal ladowanie z gniazdka nokii a nie all-in-one czyli extHTCusb lub miniUSB