Nokia E90 Communicator

• 101 Odpowiedzi
  • 12571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piop

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Nokia E90 Communicator
« dnia: Luty 12, 2007, 13:48:17 »
Co sądzicie o nowym komunikatorze? Ja jestem w lekkim szoku! Ten sprzęt jest świetny! Zapowiada się super przebój na rynku!

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2007, 16:16:32 »
a skąd macie informacje? zdjęcia są, czy cuś? bo ja tylko szkice widziałem...I to że ma 800x352 ekran  :terrified:

*

Offline piop

• *
  • 73
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2007, 16:46:33 »

*

Offline bikekowal

• 13104
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2007, 17:00:07 »
mnie to jakoś nie przekonuje
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2007, 17:11:19 »
800 euro - niezla cena, ale rozdzialke ma niczego sobie :)

Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2007, 17:28:46 »
aaaaa to jest boskie :D

Ma wszystko czego mi brakuje w mojej 9300i :D

*

Offline piotrb

• **
  • 110
    • http://www.bitwy.pl
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2007, 18:07:59 »
ja mimo wszystko gdybym się zdecydował ponownie na zakup komunikatorka to byłaby to 9300i

*

Offline NuLL

• 405
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 12, 2007, 18:48:08 »

*

Offline piotrz

• 431
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 12, 2007, 19:36:43 »
na nokia com też już jest   :proud:
co jest SUPER? to że na głównym ekranie TEZ jest symbian  :D  :D
przynajmniej tak wynika z obrazków...Może wreszcie nie będzie ograniczona na zewnętrznym ekranie...I będzie można sobie w gry pograć (bizmesmen też człowiek  :] )...telefon marzenie...I ten ekran..
może do :santa: stanieje do chociaż 1500  :huh:
a może będzie to godny następca p990...którego jeszcze do nie dawna nie dało się używać... ;)

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2007, 00:09:53 »
qrde fajna niunia :O~
tylko te zawiasy jakos malo mi wygladaja na wytrzymale :mysli:
no prosze - a myslalem ze nastepca mojej n9300 bedzie n9500 ;)
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 13, 2007, 02:16:04 »
Cytat: "reboot"
A faktycznie cos tam pisza o 800 ojro albo o 1000$ :) Dobrze, ze tak tanio na starcie :) Balem sie, ze bedzie to okolo 4000-5000zł, a tutaj taka mila niespodzianka :)

Jak znam apetyty naszych dystrybutorów (marża na nowinkach) i uwzględni się 22% VAT-u to wyjdzie jednak ze 4 koła... :S
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline bikekowal

• 13104
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 13, 2007, 10:35:01 »
Cytat: "reboot"
A faktycznie cos tam pisza o 800 ojro albo o 1000$ :) Dobrze, ze tak tanio na starcie :) Balem sie, ze bedzie to okolo 4000-5000zł, a tutaj taka mila niespodzianka :)

Sorry, ale za co ta kasa? To ma być tanio? Daj spokój.. :terrified:

*

Offline khak

• 768
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 13, 2007, 11:07:20 »
Nowy komunikator bedzie sie rozchodzil jak swierze buleczki. Obojetne czy bedzie za 3000 czy za 4500 zl.
A jednak, wyrazny nawrot na wieksze rozdzielczosci , zmiana kierunku ktory byl do modelu  9300i . Ciekawie sie zapowiada
Dodatkowo "widze" na nim windowsa 6.0 :)

*

Offline bikekowal

• 13104
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 13, 2007, 11:21:15 »
Cytat: "khak"

Dodatkowo "widze" na nim windowsa 6.0 :)

Taaa?????

*

Offline siwytd

• 857
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 13, 2007, 11:34:45 »
no to teraz tylko trzeba poczekac az ktos z nas go kupi i opisze wszystkie + i - zeby reszta wiedziala w co sie pakuje ;)

a moze by tak jak juz wejdzie u nas zrobic jakas zrzutke?
tzn mam na mysli cos takiego ze powiedzmy cena bedzie 3500pln, zainteresowanych powiedzmy 35 osob, kazdy wplaca na konto po 100pln, kupujemy jedna sztuke, a dostaje ja powiedzmy osoba wylosowana sposrod tych 35 ktore wplacily ;)
losowanie tez nie jest problemem - wystarczy uzgodnic ze np pierwsza liczba wylosowana w duzym lotku dnia.... jest wygrywajaca i ta osoba dostaje n90 :))
chyba warto zaryzykowac 100pln i miec szanse na taka niunie za glupia "stowke" :mysli:
oczywiscie osoba ktora bylaby szczesliwym posiadaczem musialaby dokladnie potestowac sprzecik i opisywac wszystko na forum zeby reszta wiedziala czy warto czy nie!

to tylko taki luzny pomysl, ale moze warto go przedyskutowac?
pozdrowionka

*

Offline bikekowal

• 13104
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 13, 2007, 11:44:12 »
brzmi jak system argentyński. Wątpie, ze ktokolwiek na to pójdzie.

*

Offline khak

• 768
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 13, 2007, 11:48:47 »
Spoleczenstwo jest za biedne ,pomysl moze byc. Na forum w USA jak bys zaproponowal taka zrzutke po 29 $  i losowanie to by przeszlo z okladem  :))

*

Offline siwytd

• 857
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 13, 2007, 11:55:54 »
z ta biedota naszego spoleczenstwa to juz nie przesadzajmy - zwlaszcza na tym forum ;)
a jak ktos bedzie chcial kupic za 3500pln czyli ze go na to stac, to chyba na 100pln tez go stac :mysli:
no ale tak jak napisalem to tylko taki luzny pomysl ;)
ja tam bym akurat na to z checia poszedl, i to wcale nie bedac ta osoba ktora ma zbierac ta kase.

*

Offline biblo

• 3314
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 13, 2007, 12:01:16 »
Cytat: "siwytd"
no to teraz tylko trzeba poczekac az ktos z nas go kupi i opisze wszystkie + i - zeby reszta wiedziala w co sie pakuje ;)

Pierwszy review masz tutaj: http://my-symbian.com/s60v3/review_e90.php
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline khak

• 768
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 13, 2007, 12:03:39 »
Ja  tak tez ten pomysl podjolem. Luzno.  Nasze forum raczej nie zalicza sie do sredniej krajowej  ;)  zgadzam sie.

*

Offline siwytd

• 857
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2007, 12:16:20 »
tutaj tez gosciu troche opisuje  http://n9x.pl/viewtopic.php?t=1415&start=15

*

Offline piotrz

• 431
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2007, 17:38:57 »
rebot: troszke źle sie wyraziłem- chodziło mi o to że skąd mamy wiedzieć czy nie będzie jak z p990, albo z n80 (w przypadku aparatu i luzów)...

Jednak ten pierwszy test przeczytałem i wygląda na to że będzie fajnie...  :D

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2007, 20:07:10 »
teraz kupuje 9500 ale czuje ze jak cena spadnie do około 1000zł to sobie go kupie :P moze juz na gwiazdke w tym roku :))

*

Offline xpablo

• 1294
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2007, 22:51:23 »
Co do E90, licze że jesli cena będzie w pl poniżej 3500 to kupuje go w dniu premiery. Więc pewnie "się pochwalę" na forum.
Co do zawiasów- tylko w 9210 ( sprzed 6ciu LAT ) był problem  z zawiasami po długim czasie używania. W 9500/9300 nie zauwazyłem tego problemu.
Dodatkowo "widze" na nim windowsa 6.0

IMHO to byłaby krzywda dla tego fona ... Poważnie .... Zresztą HTC ma swoje pomysły które realizuje i jedyne ( w moim odczuciu) czego można pozazdrościć pocketem ze stajni HTC to wsparcie XDA. Więc możesz wybierać WIELU modeli - komunikatora zostawmy z symbianem :D

Sorry, ale za co ta kasa? To ma być tanio? Daj spokój..

Universal wchodził po 3600 i też miał nabywców. A za co "ta" kasa  ? Moim zadniem jak ktoś nie dopatrzył specyfikacji to można wskazać chociazby ( nie potweirdzone jeszcze w 100% ) wyjście A/V, dwa wyświetlacze ( 320/240 to ZEW wyświetlacz, taki podręczny) gdzie mniejszy jest w rozdziałce standardowej dla PPC ( a taki TyTn wchodził na rynek po 3000) PLUS wew o rozdziałce jak marzenie.
Oprócz tego dodaj sobie aparacik 3,2  ( ten zew nie do video rozmów) i parę in nych drobiazgów ( jak chociażby SUPER filmy Video nim krecone).
Więc na tle konkurencji nie wypada jakoś  szczególnie drogo.

PS, po wczesniejszych dyskusjach zaznaczam że wypowiadam się TYLKO ZA SIEBIE, nie chce wojny systemowej i do "zapaleńców" apeluje żeby wątek był o E90, a nie lepszości/gorszości systemów :D

*

Offline piop

• *
  • 73
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2007, 23:28:23 »
Po pierwszych zachwytach muszę powiedzieć,że wewnętrzny wyświetlacz mógłby być jeszcze szerszy- jest przecież sporo miejsca po bokach.
Nie zmienia to jednak tego, że nie mogę się go już doczekać. Trzeba zacząć odkładać kasę! :D

*

Offline khak

• 768
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 14, 2007, 22:27:55 »
Komunikatorami zarazony jestem od bardzo dawna i rowniez na  100 % kupie N90. Mam tylko obawy ze cena szybko nie zejdzie w dol ,  komunikatory zawsze trzmaly/trzymaja wartosc. Zreszta wcale to nie dziwi.

*xpablo*  WM 6.0 na N90  to stwierdzenie z mojej strony spontaniczne i w kategoriach czysto fantazyjno-wizjonerskich :)  Oczywiscie N90 bedzie mialo wlasnie wartosc samo w sobie z cala tradycja i inwentarzem symbiana. Ja rowniez inaczej nie postrzegam tego komunikatora, bez obaw ;)
Uwazam tez calkiem prywatnie i juz na serio ze Nokia nie powinna zalowac ,i wyposazyc to i tak juz idealne cacko w aparacik 5.0 pix. jak w N95.

*

Offline biblo

• 3314
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 14, 2007, 23:37:45 »
... Uwazam tez calkiem prywatnie i juz na serio ze Nokia nie powinna zalowac ,i wyposazyc to i tak juz idealne cacko w aparacik 5.0 pix. jak w N95.

Tylko po co? Nabije to wyłącznie cenę, bo zdjęcia z czegoś takiego to wielkie G. W mojej N80 jest niby "aparat" 3 Mpx, ale coś co z niego wychodzi nie umywa się do zdjęć, które kilka lat temu robiłem sprzętem z matrycą 1,3 Mpx - tyle, że był to prawdziwy aparat, z normalną optyką...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline NuLL

• 405
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 16, 2007, 17:02:53 »
Cytat: "biblo"
... Uwazam tez calkiem prywatnie i juz na serio ze Nokia nie powinna zalowac ,i wyposazyc to i tak juz idealne cacko w aparacik 5.0 pix. jak w N95.

Tylko po co? Nabije to wyłącznie cenę, bo zdjęcia z czegoś takiego to wielkie G. W mojej N80 jest niby "aparat" 3 Mpx, ale coś co z niego wychodzi nie umywa się do zdjęć, które kilka lat temu robiłem sprzętem z matrycą 1,3 Mpx - tyle, że był to prawdziwy aparat, z normalną optyką...

Sprawdz co daje aparat w N73 bo taki ma E90 z tego co widze - http://mobile-review.com/review/nokia-n73-cam-en.shtml

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 16, 2007, 17:32:44 »
tutaj są real zdjęcia e90 i nie tylko z targów 3GSM w Barcelonie

*

Offline xpablo

• 1294
Nokia E90 Communicator
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 16, 2007, 23:07:31 »
*xpablo* WM 6.0 na N90 to stwierdzenie z mojej strony spontaniczne i w kategoriach czysto fantazyjno-wizjonerskich  Oczywiscie N90 bedzie mialo wlasnie wartosc samo w sobie z cala tradycja i inwentarzem symbiana. Ja rowniez inaczej nie postrzegam tego komunikatora, bez obaw  
Uwazam tez calkiem prywatnie i juz na serio ze Nokia nie powinna zalowac ,i wyposazyc to i tak juz idealne cacko w aparacik 5.0 pix. jak w N95.

Mówiąc w kategoriach katastroficzno wiznojenerskich :D to mnie nie podnieca WM 6.0 ( taka prywatna opinia)
Komonikatory mam od długiego czasu i zawsze miały swoje bolączki. A to brak GPRS, BT w 9210 a to nie za szybka przeglądarka w 9500/9300 ale zawsze miały JEDNA NIEZACHWIALNA zaletę- są stabilne jak diabli. Moja dwuletnia 9500 miała zrobiony JEDEN format na początku w celach testowych- i zasuwa DWA LATA bez żadnego czyszczenia backupu itp. Jest to o tyle godne podziwu że testowałem na niej większośc aplikacji które się pojawiły, bawi się nią moja żona (która magiczne zdolności-kiedyś żeby zrobić miejsce na dysku wykasowała ok 60 % systemu windows - ja tej sztuczki pomimo wielokrotnych prób nie potrafiłem powtórzyć) i lądują w niej karty z 7710 ( łacznie z aplikacjami) i z N770 ( ta z linuchem) i działa niemal bezbłednie. Jedyny problem to jest ok 30 skrótów na pulpicie i ok 50 notatek co powoduje że pulpit ( z działającym w tle PowerDeskiem) odświeża się ok 5-10 sekund. Fakt że ogólnie nie są to demony szybkości ale przy ok 1 godz do 2 godz rozmów dziennie DZIAŁA ZAWSZE bez zwisów i kaprysów, to samo maile czy SMS (których uparcie nie czytam).
I pewnie  ze WM ma przewage multimedialną, pewnie że ma WIĘCEJ aplikacji do wybory, ale pockety zawsze były i będa ( chyba) zawodne.
Sytuacja chyba  ulega zmianie bo nowy komi jest opary na isteniejącej platformie i to całkiem szybkiej i "multimedialnej". I o ile wczesniej trzeba było czekać na rozwój nowej S80 i od samego zakupu węszyć za nastepcą tym nowym fonem Nokia chyba pokazała że doświadczenie nie idzie w para w gwizdek i E90 będzie DŁUGO moim telefonem No1 bez zadnych zastrzeżeń.

Co do aparatu, uważam że pakowanie 5 MPix nie jest konieczne, osoby posiadające telefone tej klasy ( i niestety za tą kasę) w razie konieczności użycia czegoś lepszego niż "pstrykałka w telefonie" bedą miały co wyciągnąć z plecaka, teczki czy cokolwiek pod pachą noszą :D

Póki co, na ostatnim spotkaniu pdaclub gdzie się poznaliśmy zabrakło niestety czasu żeby dłużej obgadac temat ( i komunikatorów i UMPC)- jesli bedziesz na którmyś z kolejnych daj znać, zjawię się :D

PS Mam nadzieję że cały czas pisałeś o E90 a nie N90 :D