Nokia E71 pierwsze wrażenia

• 39 Odpowiedzi
  • 6804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lux4

• **
  • 225
  • Sprzęt: symb>bb>andro
Odp: Nokia E71 pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:18:53 »
No to dobrze,ze nie ma juz tych beznadziejnych chmurek :)
Co do pulpitu, to w tylko jeden najblizszy wpis z kalendarz sie pokazuje? To by byla masakra..... W E50 to caly ekran mozna nimi zapelnic,czyli jakies 5 wpisow.
Odnosnie skrotow to sa jakies fabryczne klawiaturowe do obslugi skrzynki sms? Bo instrukcja milczy na ten temat...

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:32:54 »
No to dobrze,ze nie ma juz tych beznadziejnych chmurek :)
Co do pulpitu, to w tylko jeden najblizszy wpis z kalendarz sie pokazuje? To by byla masakra..... W E50 to caly ekran mozna nimi zapelnic,czyli jakies 5 wpisow.
Odnosnie skrotow to sa jakies fabryczne klawiaturowe do obslugi skrzynki sms? Bo instrukcja milczy na ten temat...
może i można mieć więcej niż jeden wpis, ale ja mam na ekranie głównym masę innych rzeczy. może dlatego pokazuje się tylko najbliższy wpis.

poczytaj temat, do którego podałem link.
lewy shift + środkowy lub dół zaznacza smsy.
przyciśnięty shift + w prawo - zaznacz, kopiuj ---> przycisnięty shift-wklej.

pod długie przyciśniećie skrótu wiadomości możesz zamapować nowy sms. domyślnie jest nowy email.

btw

przyciśnięcie "T" podczas robienia zdjęcia działa rewelacyjnie :ok:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 27, 2009, 17:17:27 »
Szykalem no youtube ale nie znalazlem filmiku jak wyglada podswietnienie klawiatury w e71 grey i white czy ktos z was koledzy mógby wrzucic foto waszej e71 w ciemnym pomieszczeniu z podswitlona klawiatura?

*

Offline Mixefr

• 331
  • Sprzęt: Galaxy sII, Nokia E90, N560, Samsung Q1b.
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:41:25 »
Z tego co wyczytałem w googlach i wypatrzyłem w grafice to są takie same:
Grey:

White:
Dawno temu: Siemens SL45i, Nokia 9300, SPV M3000, SE P990i, HTC Universal, Samsung i780, Nokia E51, HTC Kaiser, iPhone 3G, SE P1i.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 28, 2009, 22:35:18 »
Dzieki nie wiem dlaczego tylko na YT szukalem...czasami człowiek o najprostszym rozwiązaniu zapomina (google)

Zamówiona Biała wersja z orange:)

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 30, 2009, 23:17:55 »
Panowie, bardzo podoba mi się ten telefon, ale ostatnio pobawiłem się nim chwilę, ku mojemu przerażeniu klawiatura naprawdę jest malutka i z moimi paluchami ciężko było szybko pisać na niej. Powiedzcie mi proszę, czy z biegiem czasu można wyrobić sobie jakoś wprawę? Bo jeżeli tak ciężko jest przez cały czas, może być niefajnie.
Powiedzcie mi proszę, dostrzegacie jakieś jeszcze wady tego urządzenia? Kolega narzekał ostatnio na oprogramowanie, problemy z menu, że musiał oddawać na gwarancji z powodu niedziałających przycisków.
Trzecie pytanko - Jak to jest z transmisją danych w tym symbianie? Mam pakiet 25mb i jestem przyzwyczajony do tego, że WM podtrzymuje sesję, Symbian ją zrywa, kiedy już nie jest potrzebna? Jeżeli tak, to szkoda, bo trzeba się będzie nastawić na wyższe koszta...
Pzdr i z góry dzięki za odpowiedzi ;)

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 30, 2009, 23:31:02 »
Panowie, bardzo podoba mi się ten telefon, ale ostatnio pobawiłem się nim chwilę, ku mojemu przerażeniu klawiatura naprawdę jest malutka i z moimi paluchami ciężko było szybko pisać na niej. Powiedzcie mi proszę, czy z biegiem czasu można wyrobić sobie jakoś wprawę? Bo jeżeli tak ciężko jest przez cały czas, może być niefajnie.
Powiedzcie mi proszę, dostrzegacie jakieś jeszcze wady tego urządzenia? Kolega narzekał ostatnio na oprogramowanie, problemy z menu, że musiał oddawać na gwarancji z powodu niedziałających przycisków.
Trzecie pytanko - Jak to jest z transmisją danych w tym symbianie? Mam pakiet 25mb i jestem przyzwyczajony do tego, że WM podtrzymuje sesję, Symbian ją zrywa, kiedy już nie jest potrzebna? Jeżeli tak, to szkoda, bo trzeba się będzie nastawić na wyższe koszta...
Pzdr i z góry dzięki za odpowiedzi ;)
jeżeli chodzi o klawiaturę to na początku miałem podobne wrażenie, ale z biegiem czasu pisanie staje się bardzo wygodne i szybkie.
poza brakiem joga do przewijania maili nie widzę żadnej wady. system chodzi bardzo szybko i stabilnie. problemów z hardwarem nie miałem absolutnie żadnych. E71 jest wyjątkowo solidnie wykonana.
jeżeli chodzi o sesję to jeżeli preglądatrka będzie działała w tle nie będzie rozłączana, chyba, że ktoś do Ciebie zadzwoni... poza tym ceny pakietów baaardzo staniały.
z zupełnie czystm sumieniem polecam E71. to najlepszy sprzęt jaki do tej pory miałem.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 31, 2009, 08:32:05 »
jeżeli chodzi o klawiaturę to na początku miałem podobne wrażenie, ale z biegiem czasu pisanie staje się bardzo wygodne i szybkie.
poza brakiem joga do przewijania maili nie widzę żadnej wady. system chodzi bardzo szybko i stabilnie. problemów z hardwarem nie miałem absolutnie żadnych. E71 jest wyjątkowo solidnie wykonana.
jeżeli chodzi o sesję to jeżeli preglądatrka będzie działała w tle nie będzie rozłączana, chyba, że ktoś do Ciebie zadzwoni... poza tym ceny pakietów baaardzo staniały.
z zupełnie czystm sumieniem polecam E71. to najlepszy sprzęt jaki do tej pory miałem.

Dzięki za szybką odpowiedź, chyba jeszcze bardziej przekonałeś mnie co do E71 ;)
Powiedz mi proszę jeszcze tylko jedną rzecz - jak wygląda użytkowanie E71 w ruchu, na przykład w trakcie jazdy samochodem? Pisanie po klawiaturze abc jeszcze jakoś ujdzie, ale np. na Universalu to już tragedia. Tutaj E71 sprawia większe problemy niż zwykły telefon, prawda? Ale domyślam się, że np. w trakcie szybkiego marszu napisać smsa to nie problem?

Pzdr!

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 31, 2009, 18:50:43 »
odradzam pisanie za kółkiem :-| :-| :-|
pisanie w marszu nie stanowi absolutnie  problemu po kilku dniach przyzwyczajenia się do klawiatury.
ale oczywiście w na klawiaturach numerycznych / tradycyjnych możesz pisać nie patrząc w ogóle na klawiaturę, tutaj nie będzie to aż tak łatwe.
Po użytkowaniu E71 nie kupie nigdy sprzętu bez qwerty (chyba, że jako drugi telefon)
pozdr.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Jabco

• 31
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 02, 2009, 21:35:36 »
Właśnie zakupiłem :O~ Przesiadłem się z MDA Compact IV. Po kilku latach używania sprzętu HTC wracam do korzeni :mrgreen: I jak narazie dla mnie BOMBA :ok: