Nokia E50, E60 czy N73

• 24 Odpowiedzi
  • 4446 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kilazz

• **
  • 218
Nokia E50, E60 czy N73
« dnia: Październik 28, 2006, 07:51:30 »
Szukam zastepcy dla swojej nokii 7610 i zastanawiam sie nad tymi trzema modelami, glownie interesuje mnie jaka jest roznica miedzy seria E a N ? Zaskoczyla mnie niska cena e50, czy temu modelowi czegos brakuje? Czy ktos sprawdzal tomtom6 na ktoryms z tych modeli?

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2006, 08:06:23 »
Opisy na forach potwierdzają działanie TT6 na E60 i N73. O E50 nie wspominano

*

Offline bret

• 1964
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2006, 14:22:40 »
Seria N to chyba bardziej telefony "multimedialne", a E "biurowe" (w cudzysłowie, bo zapewne da się jedno i drugie użyć do tego samego - choć pewnie z różnym efektem, bądź wygodą). E50 może kosztuje tyle ile kosztuje, bo brak w nim UMTS i WiFi?
Poczytaj sobie porównanie techniczne modeli z S60 3.0: http://my-symbian.com/s60v3/compare.php.

*

Offline ynse

• **
  • 231
    • http://ynse.pl
  • Sprzęt: 1940->HP Jornada 680
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2006, 16:08:45 »
Tutaj na forum, w dziale bodajze TomTom ktos wspominal, ze TT6 dziala na E50.
To ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne...

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
  • Sprzęt: Loox 420+2GB, E50+1GB, LD-3W
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2006, 21:35:15 »
Witam.
Cytat: "student2"
Opisy na forach potwierdzają działanie TT6 na E60 i N73. O E50 nie wspominano

Na innych forach piszą, że TTN6 działa też na E50.
Potwierdza to informacja na TomTom
Pozdrawiam : Marian
Pozdrawiam : Marian

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
  • Sprzęt: ciągłe zmiany:)
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2006, 17:52:09 »
ja moge sie wypowiedziec o e50 bo od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem..telefon jest wart swej ceny..jest bardzo dobrze wykonany (metalowe wstawki - klapka i obwodka ekranu) i wyjatkowo plaski i lekki - jak na telefon z symbianem..wyswietlacz jest bardzo dobry i sprawdza sie w przegladaniu www..osobiscie umtsu i wifi mi nie brakuje (bo pierwszego nie mam w zasiegu a jak jestem w zasiegu drugiego czyli wifi to i mam zasieg do komputera wiec wiadomo co lepiej wybrac:) )..ogolnie telefon sprawuje sie ok..ma dobry aparat, niezly odtwarzacz mp3 , fabrycznie wgrany quickoffice, adobe reader i program do obslugi zipow .. dodam jeszcze ze e50 jest uwazany za nastepce 6310i a to dobrze rokuje...pzdr

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2006, 20:43:55 »
Witam
Mam E50 od 1,5 miesiąca i powiem tak: telefon jest b. dobry jeżeli potrzebujesz go do pracy... czyli rozmowy, net, kontakty i kalendarz z outlook. Gry chodzą fajnie. Bateria trzyma mi do 3 do max 4 dni, ale jak zchodzi na 2-3 kreski to już oznacza że szybko sięskończy.
Wadą jest mała czcionka.... jest ona malutka i czasem nie to denerwuje. Szkoda że nie regulacji.
Reszta mi pasuje bardzo. To mój pierwszy fon z systemem operacyjnym, mam dodatkowo ipaq-a 2410, i właściwie to już go nie potrzebuje ( jedynie navi z automapą)
A tomtom działa...... nawet sprawnie.
A wykonanie telefonu jest b. dobre. Denerwowały mnie te obudowy wymienne i poza zaletami to spasowanie było różne. Tu jest super a metal b. dodaje uroku i ma same zalety.

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2006, 21:10:22 »
Uzytkuje od jakiś 3 miesiecy nokie e50 , kupilem w salonie nokii i powiem tak , polecam kazdemu - posiada aparat robi ładne zdjęcia, brak 3G nie jest aż tak dokuczliwy, jako modem do laptopa po GPRS-ie bardzo sie sprawdza nawet na wsi - jest najbardziej OK .
Polecam i potwierdzam TOM TOM działa i jest OK , nawet moj MDA compact nie jest potrzebny ... jak kolega wspomnial : mozna miec wszystko w nokii. Acha i jeszcze jedna informacja - nokia N73 posiada gorsza przegladarke i nie otwiera wszystkich stron w netcie, natomiast e50 otwiera wszystkie i  te bankowe równiez pozdrawiam

*

Offline tora

• 48
    • http://www.diagtronik.pl
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 17, 2006, 00:47:50 »
E50 jest ciężka, a wszystkie ciężkie nokie były zawsze dobre  ;)

polecam.

problem, to

-wybieranie głosowe, nieodgadnione dla mnie już po miesiącu gadania przez nią.
-czytanie wiadomości w języku ojczystym.
-powooooooooooooooooooooolna praca (po 6230i to istna tragedia) nad wszystkim myśli, miele i miele, ale taki podobno jest syfbian  :P
-nietypowy problem, to pożeranie owłosienia z twarzy,  ]:>  tak, nieogolony gość z E50 musi sieliczyć z wyrywaniem włosków z brody, metalowe elementy noki są do tego fantastycznie stworzone  :]
-często bez powodu pojawia sie komunikat, że własnie została wyjęta karta pamięci (może tylko ja mam ten problem) karta jest sandisc 1G
-podświetlenie klawiszy - porażka, naprawde nic nie widać zostaje intuicja (blado fioletowo niebieskie mżenie)
-jakość szybki czołowej pozostawia wiele do ... bo sie lubi rysować
-domyslnie zainstalowane aplikacje, takie jak dyktafon i zegar z budzikiem to poprostu porażka, dyktafon 60s, budzik bez żadnych funkcji, po kilku budzeniach, opcja zdrzemnięcia sie jeszcze chwile przestaje działać (poraża mnie to, i zaraz wstaje, bo świadomość że zaśpie mnie paraliżuje
 :terrified:   :))  :))  :)) )

a plusy ?

plusów jest więcej, ale pamiętajcie żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów  :D  :D  :D

własciwie, to jastem zadowolony.

tylko jeszcze mało aplikacji na 3rd, to bardzo poważny minus symbiana 91

*

Offline bastaz

• *
  • 58
  • Sprzęt: był Dell Axim X30 High, była Nokia N73, był Samsung i550W a jest HTC Touch Pro
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 17, 2006, 01:08:46 »
Cytat: "tora"

Jest juz sporo, ja tam po przesiadce z axima x30 na n73 nie odczuwam braku jakiegos softu (wszystkie najwazniejsze progsy mam)

pzdr.

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 17, 2006, 02:29:22 »
ale jak zchodzi na 2-3 kreski to już oznacza że szybko sięskończy.
Tak jest zbudowany wskaznik w kazdym symbianowcu Nokii - pierwsza kreska jest najwazniejsza :)
Wadą jest mała czcionka.... jest ona malutka i czasem nie to denerwuje. Szkoda że nie regulacji.

Czcionke da sie podmienic - bynajmniej w swojej 6630 takie cuda wyprawialem aby miec fonta z N90  :proud:
-domyslnie zainstalowane aplikacje, takie jak dyktafon i zegar z budzikiem to poprostu porażka, dyktafon 60s, budzik bez żadnych funkcji, po kilku budzeniach, opcja zdrzemnięcia sie jeszcze chwile przestaje działać (poraża mnie to, i zaraz wstaje, bo świadomość że zaśpie mnie paraliżuje

Alarm Manager - polecam - PDA rulez  :P [/quote]

*

Offline kilazz

• **
  • 218
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 20, 2006, 14:06:25 »
Cytat: "tora"
E50 jest ciężka, a wszystkie ciężkie nokie były zawsze dobre  ;)

polecam.

problem, to

-wybieranie głosowe, nieodgadnione dla mnie już po miesiącu gadania przez nią.
-czytanie wiadomości w języku ojczystym.
-powooooooooooooooooooooolna praca (po 6230i to istna tragedia) nad wszystkim myśli, miele i miele, ale taki podobno jest syfbian  :P
-nietypowy problem, to pożeranie owłosienia z twarzy,  ]:>  tak, nieogolony gość z E50 musi sieliczyć z wyrywaniem włosków z brody, metalowe elementy noki są do tego fantastycznie stworzone  :]
-często bez powodu pojawia sie komunikat, że własnie została wyjęta karta pamięci (może tylko ja mam ten problem) karta jest sandisc 1G
-podświetlenie klawiszy - porażka, naprawde nic nie widać zostaje intuicja (blado fioletowo niebieskie mżenie)
-jakość szybki czołowej pozostawia wiele do ... bo sie lubi rysować
 :terrified:   :))  :))  :)) )

a plusy ?

plusów jest więcej, ale pamiętajcie żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów  :D  :D  :D

własciwie, to jastem zadowolony.

Jako autor watku i wlasciciel E50 od kilku tygodni potwierdzam wiekszosc, poza problemami z karta pamieci. Najbardziej denerwujace jest wciaganie owlosienia  :))

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 25, 2006, 12:44:55 »
Przyszła pora przedłużenia umowy i zastanawiam się nad łyknięciem Nokii E50, żeby zluzować w końcu moją N6310i. Szukam czegoś klasycznego i poręcznego ("monoblock") z dużą klawiaturą więc E50 zwróciła moją uwagę. Design i ergonomię E50 uważam za unikatową jeśli chodzi o obecne - totalnie nieergonomiczne Nokie. Mówiąc krótko od tej strony to jest to czego szukam.
Martwią mnie jednak opinie że ten fon "wolno działa". Czy możecie bliżej sprecyzować co to dokładnie znaczy? Jak to się objawia? Jak to wygląda w porównaniu do np. N6310i?
Jakie ew. inne słabe strony ma ten fon?

*

Offline bret

• 1964
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 25, 2006, 17:49:14 »
Cytat: "niezawodny"
Martwią mnie jednak opinie że ten fon "wolno działa". Czy możecie bliżej sprecyzować co to dokładnie znaczy?
Chodzi zapewne o powolność działania interfejsu. Napiszę tak: używana przeze mnie 9300 też wcale nie jest demonem szybkości w tym względzie, a zupełnie nie spędza mi to snu z powiek. Liczy się wygoda użytkowania, dostępność potrzebnych aplikacji i łatwość konfiguracji. Poza tym, wszystkie telefony Series 60 3.0 mają nowy system i interfejs (co m.in. wiąże się z optymalizacją kodu interfejsu), więc przyznam że nie rozumiem takich narzekań. Zaznaczam jednak że nie miałem na razie styczności z żadnych telefonem S60 3.0 i moja wiedza opiera się tylko na tym co przeczytałem - wątpię jednak aby S60 3.0 był wolniejszy niż S60 1.x - 2.x. Musisz też wziąć pod uwagę że posiadanie telefonu z Symbianem wiąże się z jedną ważną rzeczą: koniecznością zwrócenia uwagi na aktualizacje firmware (oczywiście, nie jest to obligatoryjne - ja np. używam tego samego firmware 9300 od dnia zakupu prawie 2 lata temu; skoro działa bezproblemowo, to nie należy na siłę poprawiać) i bardzo możliwe że wiele opinii (nie wszystkie zapewne) że "telefon strasznie wolno działa" wygłaszają osoby, które nie zadały sobie trudu sprawdzenia dostępności nowego firmware, tylko męczą się z telefonem i narzekają w Internecie. A każda nowa wersja firmware poprawia stabilność działania telefonu.

Jeśli masz tym związane obawy, to po prostu idź do salonu operatora, czy sklepu i pobaw się chwilę E50. Nie będzie to dokładnie to samo co dłuższy test, bo zapewne podczas normalnego użytkowania będziesz mieć zainstalowane trochę aplikacji, ale myślę że wyrobisz sobie zdanie o stopniu tej ewentualnej powolności (sposób ma może jedną wadę: nie wiadomo na jakie firmware trafisz - jednak jest to chyba jedyna możliwość bezpośredniego zapoznania się z telefonem).

A co do wad samej E50, to od razu narzuca się brak 3G i WiFi (i jak dla mnie brak albo ekranu dotykowego, albo klawiatury bardziej zaawansowanej niż typowy telefoniczny keypad).

Porównywać z 6310i raczej nie ma sensu moim zdaniem. Jeden to zaawansowany smartphone z własnym normalnym systemem operacyjnym, a drugi to normalna komórka. Już z takiego zestawienia jasno wynika że E50 może mieć wolniejszy interfejs (nie mogę potwierdzić, ani zaprzeczyć bo nie używałem 6310i). Coś za coś, niestety.

*

Offline niezawodny

• 793
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 26, 2006, 13:46:40 »
Cytat: "bret"

Jeśli masz tym związane obawy, to po prostu idź do salonu operatora, czy sklepu i pobaw się chwilę E50. Nie będzie to dokładnie to samo co dłuższy test, bo zapewne podczas normalnego użytkowania będziesz mieć zainstalowane trochę aplikacji, ale myślę że wyrobisz sobie zdanie o stopniu tej ewentualnej powolności (sposób ma może jedną wadę: nie wiadomo na jakie firmware trafisz - jednak jest to chyba jedyna możliwość bezpośredniego zapoznania się z telefonem).

Hej Bret!
Tak dokładnie zrobię bo akurat mam dobry "układ". Testowałem już E61 i wiem że to zabawka nie dla mnie. Będę jeszcze testował SE P990i (jestem sceptyczny do wszystkiego co nie nazywa się Nokia) i właśnie E50. Martwi mnie jednak ten firmware bo chodzi o "oranżadę" a oni brandują soft i nie wiem czy aktualizacja softu jest w ogóle możliwa? Dlatego nie wykluczam zakupu telefonu poza operatorem (na jedno wychodzi jak się weźmie zniżkę na abonamencie w najwyższej taryfie).

A co do wad samej E50, to od razu narzuca się brak 3G i WiFi (i jak dla mnie brak albo ekranu dotykowego, albo klawiatury bardziej zaawansowanej niż typowy telefoniczny keypad).

Wolę EDGE niż 3G bo EDGE jest a 3G "będzie" a jak będzie to sobie kupię fon z 3G... ;)  Mieszkam i pracuję w Krakowie i nie mam zasięgu 3G, więc co mają powiedzieć userzy z prowincji? O WiFi mam jeszcze gorsze zdanie - ta opcja IMHO ma sens dla kogoś kto po prostu jest w stałym/częstym zasięgu WiFi, a nie ma pod ręką laptopa. Ja przynajmniej tam gdzie mam WiFi (dom, praca) mam i laptopa więc WiFi w fonie nie potrzebuję. A znaleść gdzieś WiFi ad hoc jest proste tylko "na papierze" (już mi się nawet nie chce próbować).

Porównywać z 6310i raczej nie ma sensu moim zdaniem.

Tu pozwolę się z tobą niezgodzić. Jak dla mnie telefon pownien nienagannie działać jako telefon a dopiero na drugim miejscu powinien mieć dodatkowe możliwości bo inaczej to jest walkman/ fotaparat/palmtop z możliwością telefonowania, a to nie każdemu odpowiada (moim dzieciom np. odpowiada ;)  )
Dla mnie ta sfera leży poza możliwością jakiegokolwiek kompromisu. Dlatego tak wiele osób nadal używa N6310i (i jej wcześniejszych klonów), zwłaszcza w biznesie gdzie po prostu dużo się dzwoni.
Rzeczywistość pokazuje że możliwości techniczne telefonów rosną ale dzieje się to kosztem najważniejszej funkcjonalności. Przyznam że tego zupełnie nie rozumiem - coraz trudniej kupić dobry "telefon"

*

Offline bret

• 1964
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 28, 2006, 20:31:13 »
Witam!
Martwi mnie jednak ten firmware bo chodzi o "oranżadę" a oni brandują soft i nie wiem czy aktualizacja softu jest w ogóle możliwa? Dlatego nie wykluczam zakupu telefonu poza operatorem (na jedno wychodzi jak się weźmie zniżkę na abonamencie w najwyższej taryfie).
Nie wziąłbym "zbrandowanego" telefonu. Na Orange ludzie psy wieszają za te ich "poprawki" nie od dziś. Ponoć zwalnia pracę interfejsu, a upgrade firmware via Internet zrobisz jeśli będziesz mieć szczęście. Te wersje firmware zawsze wymagają wcześniejszej akceptacji operatora i są opóźnienia w ich udostępnianiu. Zdecydowanie lepszym wyborem jest telefon z czystym firmware.

Wolę EDGE niż 3G bo EDGE jest a 3G "będzie" a jak będzie to sobie kupię fon z 3G... ;)  [...] O WiFi mam jeszcze gorsze zdanie - ta opcja IMHO ma sens dla kogoś kto po prostu jest w stałym/częstym zasięgu WiFi, a nie ma pod ręką laptopa.
Czyli te braki E50 (bo to obiektywnie są braki) nie będą Ci przeszkadzać :)

Tu pozwolę się z tobą niezgodzić. Jak dla mnie telefon pownien nienagannie działać jako telefon a dopiero na drugim miejscu powinien mieć dodatkowe możliwości bo inaczej to jest walkman/ fotaparat/palmtop z możliwością telefonowania, a to nie każdemu odpowiada (moim dzieciom np. odpowiada ;)  )
Dla mnie ta sfera leży poza możliwością jakiegokolwiek kompromisu. Dlatego tak wiele osób nadal używa N6310i (i jej wcześniejszych klonów), zwłaszcza w biznesie gdzie po prostu dużo się dzwoni.
Rzeczywistość pokazuje że możliwości techniczne telefonów rosną ale dzieje się to kosztem najważniejszej funkcjonalności. Przyznam że tego zupełnie nie rozumiem - coraz trudniej kupić dobry "telefon"
Sęk w tym że nie mówimy tu o telefonie :). A przynajmniej nie całkiem telefonie. Znasz takie powiedzenie że im coś jest bardziej skomplikowane, tym większe jest prawdopodobieństwo że coś w tym padnie? Sama prawda. To jest po prostu cena kompromisu: mam więcej w jednym, ale jednocześniej jest to coraz bardziej skomplikowane. Tak po prostu już jest i nic tego moim zdaniem nie zmieni, bo ludzkiego błędu (czy to na etapie projektu, czy jego realizacji) po prostu nie da się wykluczyć.

Może więc rozważ alternatywy:
- zakup "klasycznej" komórki i ew. nowego PDA
- zakup np. Nokii 9300 (znajdziesz tam wszystko co potrzebujesz, ale część telefoniczna stanowi osobny moduł telefonu i problemy z jej działaniem są dość mało prawdopodobne; rozwiązanie ma tę wadę że Series 80 prawdopodobnie się kończy i wkrótce nie będzie dla tej platformy nowego oprogramowania).

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 01, 2006, 17:37:12 »
Nie wziąłbym "zbrandowanego" telefonu. Na Orange ludzie psy wieszają za te ich "poprawki" nie od dziś. Ponoć zwalnia pracę interfejsu, a upgrade firmware via Internet zrobisz jeśli będziesz mieć szczęście. Te wersje firmware zawsze wymagają wcześniejszej akceptacji operatora i są opóźnienia w ich udostępnianiu. Zdecydowanie lepszym wyborem jest telefon z czystym firmware.
Ze co niby? Szczescie? Uaktualnialem kilka razy Nokie przez NSU i nie było nigdy zadnych problemow. Uzywajac rowniez NSS można ze zwyklej pomaranczy zrobic czysty soft. Ja sam mam obecnie N73 zwykłap rzerobioną na Music Edition. Zero problemów.

Jesli chodzi o glowne pytanie - mialem E60, E50 i obecnie testuje N73. Zdecydowanie polecam najbardziej ten ostatni. E60 odpada - tak na prawde oprocz niezlego wyswietlacza i wlanu nie ma nic ciekawego - znudzi sie od razu. Po za tym jej wykonanie jest takie sobie. E50 - bardzo fajna, mała, troche maly wyswietlacz ale jak masz dobry wzrok to nie bedzie zle. Klawisze troche za twarde no i np klawisz menu za mały. Reszta ok, jest aparat - kiepskiej jakosci ale jest, są inne w miare przydatne rzeczy. Szkoda, ze nie ma 3g i wlanu.
Najlepsza jest oczywiscie N73 - co tu mowic. Pomimo, ze jest to rowniez S60 v3 bez FP, jednak jej system jest troche odnowiony - to jakby porównac 6630 z 6680 albo jeszcze lepiej - z N70 (choc to juz inne wersje FP). Aparat pierwsza klasa, wyswietlacz ogromny i bardzo dobrej jakosci. Muzyka jest ok zwłaszcza z oprogramowaniem z Music Edition - wizualizacje w koncu dodali :) Do tego wspoldzielny gprs z transmisja głosową i całkiem dobra bateria (jak na smartfon) - spokojnie trzyma 3 dni katując telefon rozmowami, internetem i multimediami.
E50 trzyma tez ok 3 dni a mniej uzywając nawet ponad 4. E60 malutko - bo ma duzy wswietlacz a mało pojemną baterie - 1,5 - 2 dni.
Test N73 i E60 niedlugo ukaze sie na www.[PIRACTWO]

*

Offline niezawodny

• 793
Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 02, 2006, 11:22:52 »
Cytat: "Blackall"

Jesli chodzi o glowne pytanie - mialem E60, E50 i obecnie testuje N73. Zdecydowanie polecam najbardziej ten ostatni.

Wszystko fajnie, zgadzam się że N73 jest najciekawsza z tego towarzystwa i całej Nokii w ogóle ale klawiatura jest w niej na prawdę żałosna co jak dla mnie psuje cały efekt. Odradzam zdecydowanie każdemu dla kogo wygoda użytkowania telefonu ma znaczenie. Tu E50 i E60 wygrywają, choć joystick w E50 uważam ża wyjątkowo tandetny (nie wiem jak w E60).

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 05, 2006, 06:09:15 »
ja jako uzytkownik noki E60 sie wypowiem tym ktorym aparat w telefonie nie jest potrzebny !! a cenia sobie jakosc telefonu i bardziej korzystaja z takich dobrodzijstw jak wlan internet w fonie itp , to goraco polecam aha i jeszcze jedno jeszcze w zadnym telefonie nie widzialem takiego wyswietlacza jak w tej noki dla mnie poprostu rulez !! niech kos mi pokaze taka nokie co ma wyswietlacz jak E60 !!!

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 06, 2006, 00:04:04 »
Cytat: "spoxxx"
niech kos mi pokaze taka nokie co ma wyswietlacz jak E60 !!!

Nokia N80  (to tak dla porządku...)
A co do wypowiedzi Blackall'a: nie wydaje mi się, żeby E60 była marnie wykonana, przynajmniej moja jest bardzo porządnie poskładana. Nie wiem co masz na myśli, pisząc, że "nic w niej nie ma poza wyświetlaczem i WLAN", raczej właśnie jest wszystko co potrzebne :) (nie chcę zaczynać tu kolejnej dyskusji o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy, czyli telefonów bez aparatu fot. nad telefonami z aparatem). Pozdrawiam

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 06, 2006, 13:54:52 »
Cytat: Rebel.Yell
Cytat: "spoxxx"
niech kos mi pokaze taka nokie co ma wyswietlacz jak E60 !!!

Nokia N80  (to tak dla porządku...)

no ale N80 ma o wiele mniejsza rozdzielczosc jesli chodzi o przegladanie stron w tym fonie to poprostu bajka wszystko pieknie wyraznie widac

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 06, 2006, 23:16:13 »
N80 ma dokładnie taką samą rozdzielczość, tylko mniej kolorów:
http://www.gsmarena.com/nokia_n80-1347.php

*

Offline vogar

• *
  • 76
    • http://vogar.com.pl
kolejny wpis
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 11, 2006, 13:16:51 »
Wyświetlacz w E60 jest rzeczywiście rewelacyjny. Fakt, że odbiornik WIFI ma małą czułość, ale zamiast ciągnąć do łóżka laptopa, aby sprawdzić ostatnie wiadomości i e-maile nadaje się znakomicie. Nawigacja działe też b. dobrze. Jedynie joystick jak dla mnie jest za twardy.
Wojtek

Nokia E50, E60 czy N73
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 08, 2007, 22:45:33 »
Na noki E50 działa R66 i TT 6
Świetna NOKIA.

Nowa wersja softu do E50
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 08, 2007, 23:09:20 »
Nowa  wersja softu do E50.
Prosimy pobierać i instalowac przez pakiet PC suite. Wcześniej nalży pobrać specjalny program

http://europe.nokia.com/A4176089?E50

sprawdź *#0000#
Nokia E50    RM-170    06.41.3.0

Szymon