TomTom Mobile - POI

• 5 Odpowiedzi
  • 1373 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomTom Mobile - POI
« dnia: Lipiec 13, 2006, 17:36:32 »
Witam!
Zaczynam dopiero przygodę z GPS pod P910i z TomTomem. Mam pytanie, czy nie posiada ktoś możę pliku "poi.dat" gotowego pod TomToma z załadowynami polskimi POI z Automapy lub strony poi.mobilne.net. Wyczytałem i mniej więcej wiem jak budować TomTomowy plik poi.dat, jednak jest sporo roboty aby wrzucić większą ilość kategorii i dlatego proszę... jeżeli ktoś posiada. Jeżeli nikt nie ma to zabiorę się i jak skończe to udostępnie. Z góry dzięki, pozdrawiam!
tripleP

Re: TomTom Mobile - POI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2006, 20:02:01 »
Cytat: "Piotr.pot"
Witam!
Zaczynam dopiero przygodę z GPS pod P910i z TomTomem. Mam pytanie, czy nie posiada ktoś możę pliku "poi.dat" gotowego pod TomToma z załadowynami polskimi POI z Automapy lub strony poi.mobilne.net. Wyczytałem i mniej więcej wiem jak budować TomTomowy plik poi.dat, jednak jest sporo roboty aby wrzucić większą ilość kategorii i dlatego proszę... jeżeli ktoś posiada. Jeżeli nikt nie ma to zabiorę się i jak skończe to udostępnie. Z góry dzięki, pozdrawiam!

zeby miec w tomtomie swoje poi nie musisz tworzyc pliku poi.dat (poi wbudowane do danej mapy) wystarczy w katalogu mapy wrzucic pliki .ov2 i .bmp jako ikony, poszukaj konwertera uam -> ov2 gdzies na forum jest link, a jak chcesz w tym watku napisalem swoj sciagacz/konwerter w pythonie dziala na pc,pocket pc i pewnie w symbianie (nie sprawdzalem).

pozdr
S

TomTom Mobile - POI
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2006, 12:54:54 »
Wielkie dzięki!

Edited:
A gdzie znajdę ten ściągacz / konwerter?
tripleP

TomTom Mobile - POI
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2006, 13:54:11 »
Cytat: "Piotr.pot"
Wielkie dzięki!

Edited:
A gdzie znajdę ten ściągacz / konwerter?

dla niepoznaki w dziale TomTom?

pozdr
Sebastian

*

Offline yayco

• 870
TomTom Mobile - POI
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2006, 14:12:08 »
Cytat: "smiodus"

dla niepoznaki w dziale TomTom?

Albo, dla niepoznaki  - TUTAJ (--> Konwertery plików POI )

TomTom Mobile - POI
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 14, 2006, 14:20:39 »
Jasne, sorry.
tripleP