NOKIA 9300 KILKA PYTAN

• 32 Odpowiedzi
  • 4133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NOKIA 9300 KILKA PYTAN
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 14, 2006, 07:01:46 »
Wielkie dzięki Bret, tak też myślałem dlatego póki co robię kopię i spróbuję zarchiwizować maile itd. a formatowaniem zajmę się jak nastąpi taka konieczność. Pozdrawiam!

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
NOKIA 9300 KILKA PYTAN
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 25, 2006, 09:46:06 »
Cytat: "bret"
Najważniejsze dane (kontakty, kalendarz, wiadomości) można zarchiwizować bez potrzeby robienia pełnego backupu - czy to przy pomocy specjalizowanych narzędzi, czy poprzez skopiowanie odpowiednich plików.

Jakie to są te specjalistyczne narzędzia?? Bo ostatnio robiłem format, tel mi sie mocno przywiesza, strasznie zamulony jest, i przywróciłem pełen backup i  prawie zadnej poprawy nie ma... zalezy mi na skopiowaniu notatek, ksiazki adresowej, ewentualnie bazy sms i mail wraz z ustawieniami kont... bo jak tak dalej będzie ten telefon sie sprawował to chyba go przez okno wyrzuce  :kill: po otwarciu czasami musze czekac 3-4 sek by zaczał reagowac na moje polecenia... potrafi sie czasami zawiesić podczas rozłaczania rozmowy albo mialem juz pare razy tak, ze ktos dzwoni a ja cykam na wszystko co sie da a i tak nie moge odebrac  :(

*

Offline bret

• 1964
NOKIA 9300 KILKA PYTAN
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 25, 2006, 18:49:33 »
Cytat: "Slavo_S2k"
Jakie to są te specjalistyczne narzędzia??
Dla notatek nie ma żadnego. Jedynym sposobem jest skopiowanie folderu C:\System\Apps\Note (w folderze powinno być tyle plików note, note(01), note(02) itd., ile jest notatek). Nie gwarantuję jednak że tak archiwizowane notatki da się przywrócić, bo nie próbowałem.

Kontakty można wyeksportować (i zaimportować) do/z pliku vCard, przy pomocy aplikacji Best vCard.

SMSy i maile można wyeksportować do pliku tekstowego przy pomocy aplikacji Best MessageStorer (działa to jednak chyba tylko w jedną stronę - takiego pliku nie da się zaimportować ponownie do telefonu). Alternatywa to skopiowanie folderu C:\System\Mail.

Nie ma niestety żadnego sposobu archiwizowania ustawień kont pocztowych (poza backupem w PC Suite, oczywiście).

Którą wersję firmware masz w telefonie? Może warto zrobić upgrade? Choć ja używam od prawie dwóch lat tego samego i nie mam nawet połowy takich problemów jakie opisujesz...