Nokia 6670 - brak odczytu plików amr i midi

• 7 Odpowiedzi
  • 1139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 20, 2005, 13:12:10 »
Witam...

Na wstępie....
Jestem od 2 dni posiadaczem N6670. Wiec jestem zielony jeśli chodzi o prace telefonu i aplikacji na symbianie.

Wczoraj zainstalowałem odtwarzacz Ultra mp3 . NIespodobał mi sięzabardzo, więc po chwili został odinstalowany. Po tym fakcie zauważyłem iżpliki typu amr i midi porzestały być widoczne dla mojego telefonu. Jedyne co widzi i odtwarza moj telefon to pliki mp3.

Być moż podczas odinstalowywania odtwarzacza , zostały odinstalowane kodeki?? i jest to tylko kwestia zainstalowania aplikacji???

Próbowałem zainstalować ponownie ultra mp3 , ale niestety efekt był nieznieniony, a tego rodzaju pliki są dalej niewidoczne

Proszę o pomoc w tej sprawie...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2005, 03:42:35 »
Jest to swego rodzaju metoda brute force :), ale najprościej chyba po prostu sformatować telefon. Będzie jak ze sklepu - co oznacza że zostaną skasowane wszystkie dane użytkownika i ustawienia. Będziesz musiał ponownie skonfigurować telefon i zainstalować używane aplikacje - i w tym momencie sugerowałbym zrobienie pełnego backupu w PC Suite. Posiadając taką kopię bezpieczeństwa, w przypadku pojawienia się podobnych problemów, wystarczy ją przywrócić.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2005, 22:53:48 »
To format a phone on power on (useful for phones which are unable to boot the system) turn phone off, press and hold the green (talk) key on the left + number 3 on the keypad + the * key and then turn the phone back on.

Sorki...ale czy ja dobrze zrozumizlem....

Przy wylaczonym telefonie wcisnac jednocześnie

Zielona słuchawke + numer 3 + * ???

Bo niestety jesli dobrze rozumiem,to ta kombinacja niedziala.....poprostu telefon sie nie sformatował  

ale znalazlem taka metode formatu

http://my-symbian.com/7650/faq/showquestion.php?faq=4&fldAuto=8

czy to jest to samo co ty podałeś??? czy zasada działania jest taka sama??

bo tą druga zrobiłem, ale to nic nie dało, przywróciło tylko ustawienia fabryczne, a mid`y dalej sa niewidoczne.....

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2005, 23:09:10 »
Czy TYLKO ustawienia fabryczne Ci wróciły, czy zostały wyczyszczone WSZYSTKIE wprowadzone przez Ciebie dane ?
Bo format przywraca stan "z półki sklepowej" Ponieważ nie mam pod ręką teraz tel S60 moge tylko zgadywać że pliki mogą być widziane jak wejdziesz do aplikacji "magnetofon" czy "dyktafon" (nie pamiętam dokładnie jak to się nazywało)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2005, 23:09:18 »
Cytat: "Guliwher"
Przy wylaczonym telefonie wcisnac jednocześnie
Nie do końca zrozumiałeś :). Należy wyłączyć telefon, wcisnąć, przytrzymać te klawisze i cały czas trzymając je wciśnięte włączyć telefon. Ta druga metoda jest równoważna. To bardzo dziwne że format nie pomógł - na pewno zrobiłeś go poprawnie? Jeśli tak, to ja niestety poddaję się  - zapytaj na forum My-Symbian. Na pewno odpowie ktoś kto używa/używał ten telefon (ja nie miałem okazji).

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2005, 17:39:16 »
Cytat: "xpablo"
Czy TYLKO ustawienia fabryczne Ci wróciły, czy zostały wyczyszczone WSZYSTKIE wprowadzone przez Ciebie dane ?
Bo format przywraca stan "z półki sklepowej" Ponieważ nie mam pod ręką teraz tel S60 moge tylko zgadywać że pliki mogą być widziane jak wejdziesz do aplikacji "magnetofon" czy "dyktafon" (nie pamiętam dokładnie jak to się nazywało)

jesli chodzi o format to zostaly wyczyszczone wszytkie kontakty, ustawienia telefonu, natomiast wszystkie aplikacje pozostaly.....  ale aplikacje mam zainstalowane na karcie, tylko ze gdy robie format karty z poziomu telefon, na karcie wszystie dane pozostaja.... wiec niewiem jak on ta karte formatuje...

co do plikow midi, dalej sa niewidoczne (przy odpalaniu mam komunikat "nie znany fortma pliku"), z kolei amr`y juz normalnie odtwarza....

Coprawda telefon dziala bez zadnych problemow, wszystko poza plikami mid, jest "OK"...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2005, 18:21:21 »
Ja bym zaczął od początku: format telefonu, format karty (jeśli nie w telefonie, to w PC - bo to co opisujesz to na pewno nie jest sformatowanie karty). I instalacja wszystkiego od nowa - bo najwyraźniej coś masz spierni***...

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 26, 2005, 15:40:31 »
Czesto po wgraniu aktualnego softu (co jest goraco polecane dla 6670 ,6630 ,6680)  telefon widzi to co trzeba. Wtedy juz nie ma zadnych watpliwosci i format jest zbedny. Wiecej korzysci za jednym wiekszym wysilkiem.
Troche to dziwny objaw ,ze nie widzi tych formatow dzwieku.
Apropos : jest dobry format do muzyki OGG zajmuje o polowe mniej miejsca od mp3 przy tej samej jakosci. Wczesniej musisz oczywiscie uzyc kompresji na Pececie.