NOKIA 6630 NIE WLACZA SIE

• 5 Odpowiedzi
  • 990 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 14, 2006, 00:02:48 »
Podczas wgrywania aplikacji IrRemote przez kumpla pojawił się błąd oprogramowania, telefon wyłączyl sie. Po jakims czasie, aparat zaczal dziwnie sie zachowywac... Zawieszal sie, resetowal... a na koniec wylaczal. Z dniem dzisiejszym telefon nie reaguje na nic, ani na ladowarkę, ani wlacznik... Co może być tego przyczyną, można to naprawić wgrywając nowy soft... czy może poszła płyta główna

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2006, 17:30:27 »
bo się nie wgrywa ir remote  :wkurzony: To jest najgorsze [...] jakie może być

A próbowałeś włączyć bez karty? jak dalej nie zadziała, to rób formata - naładuj baterię (chyba że nie możesz...Waże żeby nie była 1 czy 2 kreski..chociaż jak masz szczęście.. ) i na wyłączonym telefonie naciskaj (i trzymaj) przyciski:
gwiazdka (*)
trójka (3)
zielona słuchawka
I trzymając to naciśnij przycisk power..

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2006, 20:10:18 »
Czym się różni format od twardego resetu?
Kod do HR znam, to powyżej pierwszy raz widzę, ciekawy jestem efektów, czekam na komentarze. G.K.
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:36:53 »
nie ma HR w s60...znasz *#7370# ? to jest też niby format, ale on często nie działa no i trzeba go robić na włączonym telefonie. A no i jeszcze musisz mieć kod blokady żeby go zrobić. A tu tylko przytrzymujesz te przyciski i telefon powinien zadziałać  :)

Efekty? całkowicie czysty telefon, jak od Nokii/operatora bez błędów typu "aplikacja zamknięta mediagallery"  :]
To na 99.9% nie jest usterka taka, by trzeba było wgrywać nowe FW, czy wymienić telefon na nowy...Chociaż IR REMOTE potrafi nieźle w telefonie namieszać  :huh:

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2006, 07:51:30 »
Wgrywales IR Remote do telefonu ktory nie ma IrDy ?  :mysli: To sie nie dziw ze masz problemy :P

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2006, 03:01:18 »
Cytat: "NuLL"
Wgrywales IR Remote do telefonu ktory nie ma IrDy ?  :mysli: To sie nie dziw ze masz problemy :P

To nie ja wgrywałem tylko kumpel wgrywał do swojego fona... ja bym tego nie zrobił bo bądź co bądź mam pojecie do telefonach.

Poza tym telefon już jest sprawny... dałem kumplowi który pracuje w jednej z sieci komórkowej aby wgrał nowe oprogramowanie... więc teraz już jest wszystko oka.. ;)  ;)  ;)