nokia 6630 jako GPS

• 19 Odpowiedzi
  • 1574 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nokia 6630 jako GPS
« dnia: Maj 13, 2006, 23:15:58 »
mam nokie 6630 karte 2 GB odbiornik Leadtek Auto Mapa 3.9.3 XL + . zdawalo mi sie ze bedezie proste ale ... nie moge zaladowac mapy . microsoft Activesync nie moze sie polaczyc , pcsuite nie widzi kabla  mimo ze przesylam  zdjecia z pc dp telefonu , zrobilem nowy system , co robie zle ?  pomozcie bo nie mam sily

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2006, 00:09:00 »
wybacz ale zupełnie nie rozumiem. Chcesz zainstalować automapę na nokii 6630? Przecież w wymaganiach programu jest wyraźnie napisane że trzeba mieć PocketPC.

nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2006, 00:38:26 »
nie dodalem ze jestem "zielony "  i prosze o tlumaczenie jak dziecku w przedszkolu :) dziekuje

Re: nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2006, 00:46:45 »
Popierwsze nie zainstalujesz AutoMapy w tym telefonie. Nie ma na to najmniejszch szans. Musisz mieć mapy dla systemu Sumbian chyba Tom Tom i nie używaj activ sync on też nie jest do Tego telefonu !

nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 08:20:10 »
mam tez tomtoma , co mi jest jeszcze potrzebne ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2006, 08:36:28 »
Masz też nielegalne opragramowanie - sorry ale tutaj nikt ci nioe pomoże.
potrzebna zgoda

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2006, 17:39:27 »
jas_pik: a co ma legalne czy nielegalne do tego jesli któś prosi o pomoc... ostatnio widze tutaj na forum nagonke na ludzi ktorzy posiadają nielegalną AM. A daje glowe ze CONAJMNIEJ polowa uzywa nielegalnego windowsa, office'a, wiec blagam, przestancie sie osmieszac ze tylko AM macie ORYGINALNĄ. To czy ktos uzywa legalne czy nielegalne to nie jest Nam oceniac, jesli nie masz ochote komus pomoc, to nie pomagaj..

*

Offline bret

• 1964
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2006, 18:13:32 »
marcinnk,
To nie całkiem tak. Jeśli pier ma legalnego TomToma, to przecież powinien z problemami zwracać się najpierw do supportu tej firmy, a dopiero gdy to nie pomoże na forum. M.in. za takie wsparcie zapłacił. Przyjęliśmy tutaj zasadę że o pirackim oprogramowaniu nie dyskutujemy (i nie dotyczy to tylko Automapy), włączając w to również problemy z jego zainstalowaniem. Nic nikomu do tego co kto ma w swoim kompie, ale dyskutowanie o takim oprogramowaniu (czy dzielenie się nim), jest tutaj zabronione przez regulamin - nie jest to "nagonka", a po prostu stosowanie przyjętych tutaj zasad. I jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Jest to dla mnie całkowicie zrozumiałe że właściciele znanej strony nie chcą na niej nielegalnej zawartości, bo to ma wpływ na reputację serwisu (nie wspominając już o tym, że zamieszczanie takich plików łamie polskie prawo).

pier,
Sugeruję lekturę instrukcji obsługi telefonu. Znajdziesz tam objaśnienie wszelkich podstawowych aspektów użycia telefonu.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 14, 2006, 19:48:12 »
bret: moim zdaniem wszyscy idiotycznie podchodza do tematu "piratow" ja sam uzywalem przez kilka miesiecy pirata AM i dopiero po przetestowaniu postanowilem zakup orygialu. A nagonki na stonce? Strona ma sluzyc chyba pomocy programu AM a nie to z jakiego zrodla pochodzi.  Nie rozumiem skad tutaj taka solidarna ochorna AM, skoro wszyscy (95%) uzywaja piratow, a tutaj takich swietych deklaruja.

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 14, 2006, 20:00:44 »
marcinnk, daruj sobie odgrzewanie dyskusji, która się tu pojawia co dwa tygodnie. Nagonka na piratów jest i będzie. Piractwo jest przestępstwem i nie będziemy go na tym forum tolerować. Koniec kwestii "każdy ma coś nielegalnego", nielegalnych Winodwsów, Office'ów i empetrójek. Albo stosujemy się wszyscy do regulaminu, albo będziemy (tj. moderatorzy) ciąć tematy, które są z nim niezgodne.

nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 14, 2006, 20:51:52 »
pisalem ze dopiero zaczynam i jestem  zielony , ktos mi powiedzial ze wgram auto mape  , kombinowalem pare godzin lacznie z nowym systemem  na PC i nie wyszlo zwrocilem sie na forum ,  jak padla odpowiedz ze musze miec tom toma  napisalem ze mam  (a nie mialem ) i czekalem na porade juz mi sie nie chcialo znowu siedziec pare godzin kombinowac  bo wiedzialem ze cos nie tak, dostalem porade ......

nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 14, 2006, 20:55:26 »
pobralem  naviexperta  zaplacilem za smsa  zeby nikt sie odrazu nie czepial . ale to mi nie dziala  i chce to wykasowac .... watek nastepny

*

Offline bret

• 1964
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 15, 2006, 03:22:18 »
marcinnk,
A co Ty tak z tą AutoMapą ciągle? Fobia jakaś? ;) Dla mnie sprawa jest prosta jak drut: w regulaminie jest zakaz publikacji nielegalnych informacji na forum. Skoro jest, to należy go stosować. I co ma piernik do wiatraka (za przeproszeniem!) co kto używa i w jakiej wersji?

pier,
Jakbyś jeszcze napisał dokładniej co Ci nie działa w NaviExpercie, to może bylibyśmy w stanie pomóc. Rozumiem że wiesz o tym iż program wymaga do poprawnego działania połączenia GPRS?

Automapy na pewno nie uruchomisz na żadnym urządzeniu z Symbian OS i ktoś kto mówi inaczej, nie wie o czym mówi :).

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 15, 2006, 07:43:44 »
Bret: żadna fobia, tylko irytuje mnie ta nagonka, że ktoś niby może posiadać pirata, kiedy wiem jak to sami ich używamy. Oczywiście "właściciele" forum mogą zakaż rozmowy o tym... taka cenzura a'la Kaczyńskie państwo, ale nie będę wojny z tego powodu zaczynać. Dobrze, że jest tu naprawde sporo specjalistów od których można się czegoś mądrego dowiedzieć (sam pare razy korzystałem), tylko po co ciągle wypominanie że jak masz pirata to jesteś blee. Dla mnie to bez różnicy jeśli mnie PIRAT poprosi o pomoc to mu też pomoge :P

*

Offline kretes

• **
  • 134
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 15, 2006, 08:04:45 »
Cytat: "marcinnk"
Oczywiście "właściciele" forum mogą zakaż rozmowy o tym... taka cenzura a'la Kaczyńskie państwo, ale nie będę wojny z tego powodu zaczynać.
Właściciele - nie w cudzysłowie!
mogą, i zrobili to. BTW nie porównuj w ten sposób.
Dobrze, że jest tu naprawde sporo specjalistów od których można się czegoś mądrego dowiedzieć (sam pare razy korzystałem), tylko po co ciągle wypominanie że jak masz pirata to jesteś blee.
bo jest to zabronione w regulaminie i zamiast wypominania mogłoby być kasowane a użytkownik banowany - wolisz tak?
Dla mnie to bez różnicy jeśli mnie PIRAT poprosi o pomoc to mu też pomoge :P
Skoro tak to pomóż, nikt Cię nie krytykuje - tylko nie rób tego na naszym forum skoro sobie tego nie życzymy.

*

Offline bret

• 1964
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 15, 2006, 08:59:41 »
Bret: żadna fobia, tylko irytuje mnie ta nagonka, że ktoś niby może posiadać pirata, kiedy wiem jak to sami ich używamy.
Powtarzam po raz kolejny, w kolejnym wątku: to nie jest żadna nagonka. Tak ja jak i Ty jesteśmy tutaj gośćmi - a gospodarze mają prawo określić warunki na jakich nas przyjmują, my zaś obowiązek stosowania się do tych reguł. Pomyśl przez chwilę jak w krótkim czasie wyglądałoby to forum, gdyby zakazu dyskusji o piratach nie egzekwować. W co drugim wątku byłyby załączniki z pirackim softem. Powiesz: no to co? Otóż to byłby poważny problem - przynajmniej dla niektórych osób. Za PDAClubem stoją realne osoby, które mogłyby za to beknąć (wystarczy jeden "życzliwy"). To raz. Dwa: serwis który zamieszcza nielegalne informacje, traci reputację - w końcu żaden producent nie podrzuci informacji czy sprzętu do testu, nie zamieści reklamy (a przecież za utrzymanie serwisu płaci się bynajmnie nie wirtualne pieniądze). To dwa. Trzy: w Polsce obowiazuje prawo o ochronie wartości intelektualnej. I każdy ma obowiązek stosować się do niego. Takie forum jak np. to, jest publicznym miejscem - wybrażasz sobie szanowaną witrynę na forum której kolesie zmawiają się na włam gdzieś? Ja nie. Myślę że cała kwestia jest tak oczywista, że naprawdę nie powinienem tego tłumaczyć - takie mamy prawo, taki regulamin tego forum. I już. Uważasz że to źle? Chiny zapraszają :).
Oczywiście "właściciele" forum mogą zakaż rozmowy o tym... taka cenzura a'la Kaczyńskie państwo
No co Ty z tą cenzurą? Naprawdę nie widzisz różnicy? To tak jakbyś narzekał że o sposobach na producję bomby nie możesz tu poczytać. Cenzura (czyli usuwanie niewygodnych dla cenzurującego treści) a stosowanie się do obowiązującego prawa to zdecydowanie nie to samo. I właściciele to nie są jakieś wirtualne byty - oni istnieją naprawdę :). A co za tym idzie, mają określone poglądy, m.in. na tę sprawę.
Dla mnie to bez różnicy jeśli mnie PIRAT poprosi o pomoc to mu też pomoge :P
No i git - Twoja sprawa. Właściciele PDAClubu uważają odwrotnie i naszym obowiązkiem jest to uszanować.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 15, 2006, 11:38:42 »
Hmm... a jednak wojne zrobilem, a nie chciałem.. przepraszam urażone dusze i WŁAŚCICIELI... bez cudzysłowia. Ale co do porównań to jednak nie posłucham (taki już jestem) moge przestrzegać regulaminiu, bo to oczywiste, ale nikt nie może mi mówić co i jak mam porównywać (póki to mieści się w granicach prawa). Co do piratów macie racje i zgadzam się np z tym że zamieszczanie crackow i tym podobnych plików było by chore. Wkurzyło mnie tylko stwierdzenie usera ktory napisal "sorry nie pomoge bo masz pirata". Co do reszty Waszych opini zgadzam sie w 100%. Przepraszam jeszcze raz za wywolanie sztucznej wojny, naprawde nie mialem tego na celu, wojne nalezaloby wydac AM aby wreszcie wydalo wersje 4.0 z mapami europy bo czas nagli a do wakacji i urlopow juz niedaleko.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 15, 2006, 12:22:51 »
Sam sobie w tej chwili zaprzeczasz . Przeczytaj ze zrozumieniem co piszą inni, co sam piszesz a w szczególności kogoś kto zadaje pytania typu" jak wgrać kradzionego Windows'a na Mac'a"
Pozdrawiam "wkurzonego"
potrzebna zgoda

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 15, 2006, 13:29:08 »
jas_pik: nie wiem jakie naosisz okulary ale jakos nie widze aby "pier" pisal cos o nielegalnym oprogramowaniu... moze przeczytaj tego posta jeszcze raz dokladniej...

*

Offline bret

• 1964
nokia 6630 jako GPS
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 15, 2006, 18:46:51 »
OK, chyba już starczy tej offtopicowej dyskusji - chyba już wiadomo o co chodzi. Jest trochę w tym prawdy że czasem na tym forum zdarza się iż ktoś zbyt szybko założy iż mowa o pirackim oprogramowaniu. Jednak to najwyżej (w najlepszym wypadku) można uznać za nieporozumienie (w tych rzadkich przypadkach kiedy "zakładajacy" nie ma racji :)), a nie nagonkę. Po prostu należy przestrzegać regulaminu tego forum i tyle.

Teraz może już wróćmy do 6630 i GPS-u.