Kopia bezpieczenstwa - wyciągniecie kontaktów

• 12 Odpowiedzi
  • 2237 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« dnia: Czerwiec 19, 2005, 23:34:53 »
Witam,
MIAŁEM :( siemens sx-1, zrobiłem kopie bezpieczenstwa ktora mam na kompie. Aktualnie posiadam sony ericsson p910i. Jak te kontakty moge odzyskac? przerzucic na Eryka?
Korzystam z Windowsa 98
Dodam że znalazłem w tym folderze co jest kopia taki plik: kontakty.cfg
Moze da sie go czyms odtworzyc.... itp...
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2005, 00:29:14 »
Czym zrobiles ta kompie bezpieczenstwa? Albo inaczej otworz ten plik notatnikiem i zobacz co jest w srodku. Wklej tutaj kawalek zamazujac numery telefonow to powiemy Ci czy da sie cos z tym zrobic.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2005, 00:37:52 »
ĐĎࡱá                >  ţ˙                                   ţ˙˙˙       ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙R o o t   E n t r y                                               ˙˙˙˙˙˙˙˙      
                           Őˇ1YĹ   €      S e t u p                                                          ˙˙˙˙                        ľ×0YĹ   
Őˇ1YĹ            E n c o d e d S e t u p                                           ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙                                       ˜      E n c o d e d A p p S e t u p [ 0 ]                             &       ˙˙˙˙                                                 ý˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

ţ˙˙˙ţ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙   ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙               ţ˙˙˙                !   "   #   $   %   &   '   (   )   *   9   ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙:   ;   <   ţ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙R o o t   E n t r y                                               ˙˙˙˙˙˙˙˙                               źĽˇ1YĹ   €      S e t u p                                                          ˙˙˙˙                        ľ×0YĹźĽˇ1YĹ            E n c o d e d S e t u p                                           ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙          
                             ˜      E n c o d e d A p p S e t u p [ 0 ]                             &       ˙˙˙˙                                              ˙˙˙˙˙˙˙˙   ý˙˙˙˙˙˙˙ţ˙˙˙ţ˙˙˙        
           ˙˙˙˙   ţ˙˙˙            +  
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙,   -   .   /   0   1   2   3   4   5   6   7   8   =   ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ţ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ                                                ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ
ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ              

ţ˙˙˙"   #   $   %   &   '   (   )   *   +   ,   -   .   /   0   1   2   3   4  
5   6   7   8   9   :   ;   <   =   >   ?   @   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   ţ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙E n c o d e d A p p S e t u p [ 1 ]                             &  ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙                              
     !         C o n                                                             ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙                    ŕý'60YĹŕý'60YĹ                                                                                ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙                                                                                                                    ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙                                                ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ                                                ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ
ĂĂĂĂĂĂĂĂĂ.............

Ewentualnie jak ktos ma ochote i chec mi pomoc to moge wysłac cała kopie bezpieczenstwa. Była ona robiona standartowo w programie siemens data suite
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2005, 00:48:35 »
Ladnie nam sie forum rozjechalo :)
Wyglada na to ze jest to jakis wlasny format siemensa... zobacz czy mozesz otworzyc to tym programem siemensowym i zapisac w jakims innym pliku... bo ja liczylem ze bedzie to raczej jakis CSV... czy cos w tym stylu.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2005, 00:52:37 »
Podaj mi swoj email to ci wysle, bo ja niestety nie moge aktualnie na tym kompie zainstalowac winXP, a jak wiadomo suite siemens tylko pod 2000 lub xp

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2005, 14:00:12 »
a masz tam może plik contacts.cdb ?? jeśli tak to jesteś uratowany :D
Może być chyba jeszcze *.dbf (niestety dawno się tym nie zajmowałem) jeśli masz któryś z tych plików, to jest OK:D

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2005, 14:45:48 »
Niestety jest tam mnowstow plików DAT i dwa textowe.... i ten .cfg

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2005, 14:59:17 »
Duży masz ten backup ?? ile jest plików tam ?? Zapomniałem że każdy plik ma zmienione rozszerzenie na *.dat Trzeba każdy po kolei sprawdzić.... Shit..... Mam nadzieję że nie masz za dużo plików ....
PS zedytuj proszę ten post bo forum tak się rozjechało że prawie nie mogę go odczytać...

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2005, 17:29:35 »
Zajmuje 4MB, miałem ok. 350 pozycji w książce telefonicznej

Ps. xpablo  ja mam edytowac ? jesli tak to jak?:)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2005, 19:31:03 »
Co do edycji postu: po prawej masz znaczek Edytuj, wstaw jakieś entery wytnij połowę czy jakoś tak....
Co do plików *.dat mogę się mylić ale na 99% musisz każdy otwożyć notatnikiem i zobaczyć czy masz gdzieś niżej w pliku numery tel i dane kontaktowe. Zaznaczam że teraz strzelam (dawno nie musiałem tak kombinować) jak już znajdziesz ten plik podeślij go do mnie postaram się zrobić Ci z niego plik contats.cdb (ale najpierw sam spróbuj zmienić mu poprostu nazwę na contacts.cdb Wybacz że nie mogę teraz sprawdzić słusznści mojej tezy ale jestem w pracy i nie zawsze czas na to pozwala. Pocieszające jest tylko to że będzie to jeden plik a nie 350 :D Szukaj pliku mniejszego niż 150 kb a większego niż 50kb (też tak troszkę na oko to podaję )

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 20, 2005, 19:58:59 »
"Ť‰ĐEůž<atÜ2ń>ôzĹÇLJ8űöf­ś”Ay٘»¬Dz-79Äéö1.qsş`#HQv\ąsąQö*éIšĘD°¤p5I¬"
Własnie tego tpu znaczki sie wyswietlaja, przejrzałem i nic nie znalazłem,moze inny pomysł :)

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 24, 2005, 10:05:22 »
xpablo i jak udało sie cos wyciągnąc z mojej kopii?

*

jacek.b

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 24, 2005, 10:24:30 »
hhalunek, wyślij mi ten plik na j.b (at) simplusnet (kropka) pl spróbuję go ugryźć.