N9500 i Nokia PC Suite

• 20 Odpowiedzi
  • 4346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N9500 i Nokia PC Suite
« dnia: Czerwiec 14, 2005, 09:14:27 »
Witam,
od kilku dni jestem posiadaczem Nokii 9500 i jestem b. zadowolony ale jest jedna rzecz która mi nie działa. Przy próbie uruchomienia na komputerze aplikacji Nokia PC Suite (n9500 i PC są połączone kablem USB) wyskakuje następujący błąd:
Program: Srcs
Kod przyczyny: E32USER-CBase
Numer przyczyny:47

Może ktoś z klubowiczów się z czymś takim spotkał i wie jak rozwiązać ten problem?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie,
poadrawiam,
Jacek

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2005, 08:34:15 »
Witam!
Wczoraj zakupiłem 9500 i mam to samo :( Telefon jest używany. Nie można go zsynchronizować, bo za każdym razem wyskakuje dokładnie ten sam błąd.
Proszę o pomoc... Tomek

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2005, 11:27:48 »
Oto "wyjasnienie" bledu, choc bez rozwiazania:

"...This panic is raised by the Error() virtual member function of an active scheduler, a CActiveScheduler. This function is called when an active object’s RunL() function leaves. Applications always replace the Error() function in a class derived from CActiveScheduler; the default behaviour provided by CActiveScheduler raises this panic..."

Informacja dostepna tutaj:
http://www.cs.tut.fi/~mobo/Symbianv6onedocs/devlib/Common/APIReference/Panics/E32UserCBasePanics.html

[Dodano: 2005-07-02 11:34:06]
Poczytalem troche na ten temat w sieci... i jedyne rozwiazanie to chyba twardy reset telefonu.

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2005, 15:05:28 »
Niestety, reset nie pomaga... Muszę chyba wybrać się do serwisu... :(

Dzięki za dobre chęci. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, to proszę o pomoc. Może w końcu mi się uda:)

*

Offline xpablo

• 1294
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2005, 19:33:37 »
hmm a tak mocno potrzebujesz PCSuite?? Przyzna się że ja nawet nie miałem odwagi go zainstalować... O ile komunikatorki noki są bardzo OK o tyle soft do blaszaka mają wybitnie skopany :(

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 03, 2005, 01:48:56 »
Moze to wina wersji aplikacji ja mam 6.5.12 i działa poprawnie
fakt iż z nokią 9300 ale to niby prawie ten sam telefon

*

Offline malik

• 257
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 03, 2005, 23:47:21 »
Cytat: xpablo
O ile komunikatorki noki są bardzo OK o tyle soft do blaszaka mają wybitnie skopany :(
mocno przesadzone !!! do 9210 mial pare brakow ale ten jest ok, widac ze rzadko instalujesz ten soft. Ja korzystam codziennie i zgrzytow niezauwazylem.
Mam wersje 6.41.5 i z 9300 nie mam problemow.

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2005, 18:24:04 »
Mam 9500. Osobiście odinstalowałem PC Suite. Kupiłem czytnik kart MMC i wszystkie dane przenosze za pośrednictwem czytnika. Nie można jednak synchronizować poczty ;(  ale dane przenosi dużo, dużo szybciej...

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2005, 20:40:00 »
Kilka dni temu przyszedł mi czytnik kart z allegro. Mój komputer znowu - niby go widzi, ale nie może go użyć, jest jakby niedostępny. Czytnik nie potrzebuje sterowników... Chyba będzie format:c bo może mam coś nie tak z kompusiem? Eh, no już sam nie wiem co jeszcze mogę zrobić...
Dzięki za porady i opinie :)

*

Offline xpablo

• 1294
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2005, 22:11:52 »
miszmen a nie prościej zrobic w domu wi-fi i masz poczte bez synchro ? Ja własnie tak zrobiłem, bo niesety przy całej radochy z nokii to PCSuite zawsze skopia :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2005, 22:31:25 »
Cytat: jonasz79
Kilka dni temu przyszedł mi czytnik kart z allegro. Mój komputer znowu - niby go widzi, ale nie może go użyć, jest jakby niedostępny. Czytnik nie potrzebuje sterowników... Chyba będzie format:c bo może mam coś nie tak z kompusiem? Eh, no już sam nie wiem co jeszcze mogę zrobić...
Dzięki za porady i opinie :)

Jak masz jakiegos w miare swiezego Windowsa to nie trzeba sterownikow... chyba od Windows ME w gore...

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 10, 2005, 17:44:39 »
Witam,
Tezmam problem z synchronizacja.Pojawia sie ten sam blad. Czy moze poradziliscie juz sobie jakos z tym problemem?
Zakladajac, ze wywale calkowicie PC suite, w jaki najprostszy sposob przesylac dane do N9500, na przyklad jadugadu, itd...

pozdrawiam

*

Offline bret

• 1964
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 11, 2005, 00:14:49 »
PC Suite faktycznie jest wciąż nieco niedorobione, choć z takim błędem jak wyżej wspomniany to nie zetknąłem się. Można jednak obyć się bez PC Suite. Np. backupy robić bezpośrednio na karcie, synchronizować via Internet, pliki przenosić czytnikiem etc., czy też użyć Oxygen Phone Managera ( http://www.opm-2.com/symbian/ ) zamiast PC Suite. Czytnik kart pamięci na USB, to najprostszy i najszybszy sposób na przenoszenie danych z/do 9500.

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 30, 2006, 15:55:36 »
No bomba comunicator co się nie komunikuje. Wstyd dla Nokii, nie jestem komp.guru i szlak mnie trafia przy kazdej próbie synchronizacji.Ekstra patenty WiFi,karty pamięci, a może ma być normalnie. Konretnie jest tak ,instalacja PC Suit krok po kroku jak w elementarzu nokii , na pasku dwie ikon i po zapięciu communicatora ikona PC Suita informuje tel. posłączony do USB a sąsiednia Synchronizacji niepołączony

*

Offline bret

• 1964
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 02, 2006, 00:40:52 »
Cóż... PC Suite tak ma... To nie wina Nokii, tylko firmy która dla nich napisała taki soft... U mnie też PC Suite raz działa OK, a za chwilę nie rozpoznaje telefonu włożonego do podstawki (mimo że chwilę wcześniej wszystko było OK). Jedyne co mogę doradzić, to sprawdzenie czy używasz najnowszej wersji PC Suite (w tej chwili 6.7, o ile dobrze pamiętam) i ewentualna reinstalacja zgodnie z opisem na stronie Nokii.

Jednak zgadzam się z tym co już w tym wątku napisano: lepiej sobie radzić bez PC Suite, bo to wciąż niedorobiony program...

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 06, 2006, 23:38:53 »
Cytat: "a_ndy"
No bomba comunicator co się nie komunikuje. Wstyd dla Nokii, nie jestem komp.guru i szlak mnie trafia przy kazdej próbie synchronizacji.Ekstra patenty WiFi,karty pamięci, a może ma być normalnie. Konretnie jest tak ,instalacja PC Suit krok po kroku jak w elementarzu nokii , na pasku dwie ikon i po zapięciu communicatora ikona PC Suita informuje tel. posłączony do USB a sąsiednia Synchronizacji niepołączony

U mnie jest dokładnie to samo nie mam pojęcia co jest :(
Sterowniki wszystkie się poinstalowały poprawnie.
Probowałem także innych progsów np. Oxygena i też nic.
Dalej sie pokazuje:
Program: Srcs
Kod przyczyny: E32USER-CBase
Numer przyczyny:47

Juz mnie ten phone zaczyna wkur........

*

Offline bret

• 1964
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 07, 2006, 04:02:54 »
Możesz spróbować sformatowania telefonu - jeśli to nie pomoże, to niestety poddaję się...

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 07, 2006, 09:50:10 »
Cytat: "bret"
Możesz spróbować sformatowania telefonu - jeśli to nie pomoże, to niestety poddaję się...

Rezultatu to nie dało żadnego, kupię czytanik kart MMC i przez to bede wrzucać.

*

Offline bret

• 1964
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 07, 2006, 23:51:47 »
Cytat: "Krzysiekkkk"
kupię czytanik kart MMC i przez to bede wrzucać.
Polecam. Ja też tak robię (jednak dla mnie synchronizacja nie jest zbyt istotna - tego nie zrobisz czytnikiem).

N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 08, 2006, 22:55:00 »
Cytat: "bret"
Cytat: "Krzysiekkkk"
kupię czytanik kart MMC i przez to bede wrzucać.
Polecam. Ja też tak robię (jednak dla mnie synchronizacja nie jest zbyt istotna - tego nie zrobisz czytnikiem).

Ale za pomocą czytnika będę chyba mógł wrzucać tapety dzwonki itp.? :D

*

Offline bret

• 1964
N9500 i Nokia PC Suite
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 08, 2006, 23:21:51 »
Tak, oczywiście. W ten sposób można zrobić wszystko oprócz synchronizacji.