n9300 jako odtwarzacz mp3 i kilka innych pytan

• 3 Odpowiedzi
  • 940 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline coolmilka

• 28
  • Sprzęt: HTC Universal, Xperia X10
« dnia: Kwiecień 07, 2006, 22:37:33 »
jak w temacie!!
1.Jak komunikatorek sprawuje sie w roli empetrojki??
2.Jak jest ogolnie z oprogramowaniem na ten telefon jest tego sporo czy raczej ciezko cosik znalesc??
3.Jak sprawuje sie bateria przy srednim uzytkowaniu??
4.czy klawiatura jest wygodna??

Zastanawiam sie nad 9300 jak i nad wizardem.
Do konca jeszcze nie wiem czy potrzebuje
1.pda z funkcja tel
czy
2.tel z funkcjami pda
Chociaz sklaniam sie ku pierwszej opcij bo na pierwszym miejscu sa polaczenia tel, sms, e-mail, mms no i szybki internet.
Z tego co wyczytalem palmtopotelefony niezaspecjalnie radza sobie jako zwykle sluchawki.

z gory dzieki za odpowiedzi

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2006, 01:34:30 »
Ad.1.: Są odpowiednie aplikacje. Jak to się sprawdza to niestety nie odpowiem. Musisz poczekać na odpowiedź kogoś innego, bo ja 9300 do tego nie używam.

Ad.2.: Sam sobie przejrzyj co jest dostępne: http://my-symbian.com/s80/software/index.php (weź jednak pod uwagę że część z tych aplikacji została napisana dla 9210 i może nie działać całkiem poprawnie na 9300). Ogólnie, wg. mnie jest praktycznie wszystko co może być potrzebne, choć ilość dostępnego oprogramowania nawet w przybliżeniu nie zbliża się do ilości oprogramowania dla PocketPC.

Ad.3.: Zdefiniuj "średnie użycie" :). Myślę że nawet przy dość intensywnym użyciu 2 do 3 dni powinna wytrzymać (powiem szczerze że nawet nie wiem ile dokładnie wytrzymuje bateria, bo ja zawsze zostawiam 9300 na noc w podstawce z podpiętą ładowarką - w trakcie użycia (w ciągu jednego dnia) nie obserwuję spadku wskaźnika baterii o więcej niż 1 - 2 kreski).

Ad.4.: To zależy. Jeśli masz małe dłonie, to będziesz w stanie pisać w klasyczny sposób dość szybko. Jeśli nie, to najszybciej pisze się kciukami. 9300 można rozłożyć całkowicie płasko i wtedy trzymając w dłoniach pisze się błyskawicznie. Jednak klawiatura nie jest najlepiej pomyślana (to po prostu gumowa membrana + przyklejone "przody" klawiszy). Wydaje mi się że ta z 9500 jest lepiej wykonana. Jednak pisze się dość wygodnie (ale jest dość mała - na pierwszy rzut oka nawet zaskująco mała - jak i cała 9300), klawisze mają wyraźny klik.

Jeśli funkcje komunikacyjne są dla Ciebie najistotniejsze, to zdecydowanie sugerowałbym zakup 9300i/9500, a nie Wizarda. Integracja funkcji telefonicznych w Windows Mobile wciąż jest dość daleka od ideału - przeciwnie niż w Symbianie, gdzie to jest zrobione prawie idealnie.

*

Offline coolmilka

• 28
  • Sprzęt: HTC Universal, Xperia X10
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2006, 10:09:55 »
Potrzebuje przedewszystkim narzedzia do komunikacji a puzniej funkcji pda.Mimo iz wizard podoba mi sie chyba go nie zakupie a to ze wzgledu na marnej jakosci modul GSM, i strasznie boje sie o ten jego wielki niczym nie osloniety wyswietlacz, w kieszeni moglby nie pozyc zbyt dlugo a etui nie wchodzi w gre.Nokia natomiast to przedewszystkim KOMUNIKACJA:)Wymiary jak na mozliwosci sa swietne, i nie ma bolu o to ze wyswietlacz sie porysuje czy nie daj boze peknie.Szkoda tylko ze na s80 jest tak malo oprogramowania.

Niech odezwie sie ktos ko uzywa odtwarzacza mp3 w 9300, jak on dziala??Bardzo zalezy mi na odpowiedzi na to pytanie.

Pozdrawiam

*

Offline Janeko

• **
  • 227
  • Sprzęt: iPhone 4, 3gs, 9300i, 6310i,
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2006, 10:09:42 »
Jakoś mp3 jest całkiem dobra, po próbach z innymi odtwarzaczami pozostałem przy oryginalnym  :wink:  jedyne co denerwuje to po przyjściu smsa lub połączenia muzyka nie włącza się sama  trzeba otworzyć pokrywę i ręcznie włączyć, jedyna rada to profil milczy.