N7650 i bluetooth

• 12 Odpowiedzi
  • 4476 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N7650 i bluetooth
« dnia: Marzec 31, 2004, 13:22:41 »
Jak uzyska połaczenie z internetwm w N7650 przez bluetooth? Tak aby można było przeglądac stronony wap na N7650.

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2004, 13:52:43 »
ale przez BT z czym chcesz się łączyć?

N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2004, 12:12:08 »
Jest taka możliwość, ale nie można przeglądać WAPu, a jedynie normalne www właśnie w nokii 7650 i innych S60 przez połączenie BT lub IrDA z PC. Wystarczy zainstalować PCSuite, skonfigurować je tak, żeby łączyło się z komórką. Następnie w komórce trzeba utworzyć nowy punkt dostępu do internetu, nazwać dowolnie, a resztę ustawień zostawić tak jak jest, czyli brak haseł, nazw użytkowników, IP:0.0.0.0. Teraz wystarczy włączyć IrDĘ lub BT i połączyć się z PC, uruchomić w komórce programik do oglądania stronek www (netfront lub operę) i jak zapyta o punkt dostępu przez który chcemy się łączyć, to wybieramy ten nowo utworzony. Jako że komórka nie jest w stanie normalnie połączyć się z internetem przez sieć telefonii komórkowej, bo dane połączenia są błędne, więc próbuje łączyć się przez mroutera w PC. I w rezultacie w komórce mamy internet korzystając z łącza stałego lub modemu w PC :) Powodzenia :)

BR

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2004, 15:17:00 »
Tylko uważaj bo np plus każe Ci płacić za takie połączenie...

N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 19, 2004, 13:12:02 »
xpablo, jak zrobisz tak jak napisałem i potem wybierzesz dobry punkt dostępu, to napewno nic nie zapłacisz :)

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 19, 2004, 15:30:24 »
Gufiak to połączenie testowałem już kilka razy. W simplusie (tak bedzie tez w u abonamentowców) trzeba za to płacić a póżniej reklamować.
Chodzi tutaj nie wybrane połączenie ale to co karta SIM wyśle do operatora. jak na razie czekam na odpowiedz na pierwszą reklamacje..

*

Offline pyr77

• 335
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB; Galaxy Note
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2004, 16:13:09 »
Witam,
i co z ta reklamacją?

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 26, 2004, 11:19:24 »
Mówiąc brzydko %#@#$^@$ blada. Coś tam miałem im dosłać, bo sie nie zgadzało, ale nie miałem czasu sie tym zająć... i teraz po prostu jeśli chce tak pokombinować wkładam inna karte SIM

*

Offline pyr77

• 335
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 26, 2004, 15:25:03 »
napisz czy to karta z prepaida czy abonamentowa (ogólnie coś więcej).
Mam telefon w erze i jestem ciekaw czy mogę tak sie łączyc za granicą.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 27, 2004, 00:20:44 »
Karte mam pre-paida (simplus). Telefon nokia 3650. Całość wyglądała tak: ustawilem sobie nowy punkt dostepu (jak wyżej opisano) i zacząłem sie bawić. Wszystko pięknie, ładnie działa. Po 10 minutach dostałem SMSa że 'opłata za MMS i GPRS. Włacz i wyłącz telefon' , myśle sobie nic pewnie wcześniej korzystałem. Siedzałem tak jeszcze kilka godzin potestowałem sobie kilka kont pocztowych, kilka przegladarek internetowych i o swicie poszedłem spać. Rano w telefonie zobaczyłem takiego samego SMSa. Właczyłem wyłączyłem telefon. Lekki szok -30 zł mniej. Kilka dni pózniej zadzwonilem do BOKu simplusa zeby spytac sie za co ta opłata. Pan mnie poinformował ze za korzystanie z GPRS, więc ja mu tłumacze że połaczenie było dzielone z komputera. On ze się nie zna i zebym się zjawił na jerolimskich w biurze plusa(tylko że akurat zaczął się słynny szczyt europejski więc kilka dni mieli zamkniete). Więc skrobnąłem maila z opisem sytuacji. Co prawda mój bład że nie napisałem z jakiego IP korzystałem tylko ze połaczenie było przez BT z kompem, choć telefon pokazywał znaczek GPRS. W odpowiedzi dostałem maila zebym jeszcze raz złozył reklamacje osobiście na Jerozolimskich bo cos tam im się nie zgadza. Al prywatne sprawy (ślub i to mój :), były wazniejsze więc odpuściłem. Teraz jak chcę korzystać z tego połaczenia wkładam karte Tak-taka i to wszystko.  Więc powiem tak możesz korzystac z tego za granicą, tylko pytanie czy nie trafisz na podobna sytuacje że operator raomingowy nie naliczy tego jak normalnego połaczenia GPRS i nie wysle podsumowania do ery. Bo wtedy z reklamacja mozesz mieć spory problem, a i pewnie bedzie to wyższa kwota niz 30 zł ....

Pozdrawiam
xpablo

*

Offline pyr77

• 335
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2004, 17:26:22 »
Witam,
xpablo: to Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia (dla szanownej małżonki też).
Widzi mi się, że raczej strach mi nie będzi pozwalał korzystac z takich rozwiązań, wiadomo, nasi rodzimi operatorzy lubia duzo jeść, a internet za granica kosztuje tyle, że ho ho.
Dzieki, może coś mnie podkusi i pokombinuję.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline xpablo

• 1294
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 01, 2004, 22:57:41 »
Pyr77 po prostu weż nieaktywna kartę SIM (jesli nie masz moge sprezentować Tobie jedną) i na czas korzystania z takiego połaczenia wkładaj ja do fona:) Gwarantuje to 100% pewności że żaden rachuneczek do Ciebie za to połaczenie nie dotrze:)
BTW thx za zyczonka:)

*

Offline pyr77

• 335
N7650 i bluetooth
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 02, 2004, 17:16:31 »
Witam,
pomysł dobry, tak to mogę ryzykować (0,01% ryzyka:) )
Skorzystam napewno.

Pozdrawiam
Piotr