n73 soft operatora a soft noki roznice ?

• 21 Odpowiedzi
  • 3476 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
n73 soft operatora a soft noki roznice ?
« dnia: Marzec 15, 2008, 12:49:14 »
czy ktos zmienil soft z tego co daja operatorzy smieciarze na goly nokii :?: juz jestem gotow poswiecic gwarancje byle przyspieszyc ten telefon jakos wiec jesli ktos zmienil i widzi roznice niech napisze

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: n73 soft operatora a soft noki roznice ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2008, 13:02:59 »
Zmieniasz oznaczenie modelu i masz soft z N73 ME np. Poszukaj sa opisy co i jak.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2008, 19:38:46 »
ale nie chodzi mi o zmiane dla zmiany tylko o przyspieszenie telefonu czy ME pod tym katem jest lepsze :?: bo jestem nie milosernie zmeczony romem orangutana

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2008, 19:45:57 »
Przy tych softach beda informacje o zmianach.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2008, 19:11:17 »
Powinien być szybszy...

Z tego co czytałem na różnych forach, Orange menu, którym operator uraczył co poniektórych, potrafi nieźle spowolnić słuchawkę. W dodatku nieaktywnych jest kilka funkcji - "zostały zastąpione nową funkcjonalnością".  :mrgreen:
Co prawda nie posiadam N73, ale od siebie dodam, że po aktualizacji N6680 do najnowszego firmware (poprzez NSU), odnoszę wrażenie, że telefon jest bardziej żwawy.

P.S. Ponoć N73 sprzedawane od XII 2006 mają możliwość wyłączenia orange menu z poziomu menu aparatu.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2008, 19:18:11 »
tak menu wylaczylem ale zostaja splashe i pewnie inne smieci

*

Offline tomgru

• 307
  • Sprzęt: iPhone 4 32GB, iPad 2 32GB WiFi 3G
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 17, 2008, 11:45:34 »
powiem tak: na ME nie opłaca sie przechodzić bo player jest już identyczny w zwykłej co w ME, oczywiście dodali Nokia Maps, folder Internet, przy następnym sofcie jaki wydadza dojdzie też Nokia Ngage, poprawili też jakość zdjęć, szybkość na pewno się odczuje, a poza tym pewnie zaraz bym orange menu zaraz wywalił, gwarancji jako takiej nie stracisz, zmienic PC na inny wgrasz nowy soft, a pozniej zwnów zmienisz na pierwotny. Rozmawiałem z kolega w serwisie, mówił, że PC prawie w ogóle nie sprawdzają, więc nie ma co krakać...ja na twoim miejscu bym zmienil, albo poczekał na jeszcze nowszy soft niż jest dostępny teraz...bo znowu coś w tym kierunku się ruszyło...

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2008, 20:30:06 »
z tego co pamiętam to najlepiej wgrać soft internet edition ;) bodajże ma playera z ME i jeszcze prae przydatnych aplikacji.

zmieniałem Orange menu na music edition w n70. widać znaczną poprawę. nie dość, że przyspieszył, to jeszcze jest dużo ładniejszy i dopracowany.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2008, 21:48:51 »
player mi nie potrzebny uzywam ipoda ale przyspieszenie by sie przydalo, bede szukal info na temat intenet edition

*

Offline tomgru

• 307
  • Sprzęt: iPhone 4 32GB, iPad 2 32GB WiFi 3G
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 21, 2008, 23:42:40 »
player mi nie potrzebny uzywam ipoda ale przyspieszenie by sie przydalo, bede szukal info na temat intenet edition

wątpię czy ja znajdziesz, zreszta w zwykłym sofcie jest też dodany folder internet, poza tym różnicy wielkiej nie było...

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2008, 10:54:36 »
nawet na golym ME ta nokia jest zamulasta jak diabli w porownaniu z moim PDA...
ale chetnie bym zmienil kumplowi z angielskiego O2 na pl ME...
moze ktos napisac instrukcje jak to zrobic?
Napisane: Marzec 23, 2008, 10:50:27
a co do utraty gwarancji przez zmiany to operator moze ci robic problemy przez simlocka ale jak pujdziesz z tym do serwisu firmowego nokia to nawet nie zwroca na to uwagi,wiele razy oddawalem im telefony ze zdjetym simlockiem i nic...siemens to samo!
kumplowi nawet nokia zalozyla simlocka a oddal telefon kupiony w sklepie i zaden operator nie mial prawa zalozyc tam simlocka...
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 23, 2008, 15:30:53 »
nawet na golym ME ta nokia jest zamulasta jak diabli w porownaniu z moim PDA...
ale chetnie bym zmienil kumplowi z angielskiego O2 na pl ME...
moze ktos napisac instrukcje jak to zrobic?
Napisane: Marzec 23, 2008, 10:50:27
a co do utraty gwarancji przez zmiany to operator moze ci robic problemy przez simlocka ale jak pujdziesz z tym do serwisu firmowego nokia to nawet nie zwroca na to uwagi,wiele razy oddawalem im telefony ze zdjetym simlockiem i nic...siemens to samo!
kumplowi nawet nokia zalozyla simlocka a oddal telefon kupiony w sklepie i zaden operator nie mial prawa zalozyc tam simlocka...

Tu jest wszystko opisane jak zmienić FW w każdej NOKI z Symbianem [PIRACTWO]/viewtopic.php?t=2480&highlight=6120]http://forum.[PIRACTWO]/viewtopic.php?t=2480&highlight=6120[/url]

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 24, 2008, 12:32:34 »
wlasnie moderuja tamte rejony i nie mozna sie tam dostac ale jak tylko bedzie dostepne to udam sie pod wskazany adres.

dzieki
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline piotrz

• 431
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 25, 2008, 17:18:43 »

wątpię czy ja znajdziesz, zreszta w zwykłym sofcie jest też dodany folder internet, poza tym różnicy wielkiej nie było...

nie rozumiem, czemu ma nie znaleźć tego softa?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 02, 2008, 20:24:04 »
miedzy softem operatora a softem golym nokii roznica predkosci niezauwazalna tak ze nie ma po co kombinowac, zostaje zmiana telefonu bo ja po roku jestem juz mega umeczony ta predkoscia

*

Offline piotrz

• 431
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 03, 2008, 18:14:02 »
a skąd masz telefon? orange?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 03, 2008, 21:43:47 »
tak ja mam z orange

*

szotii

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:48:46 »
soft z Orange jest tragiczny, to takie uszczęśliwianie ludzi na siłe przez Orange, niby skróty do jakiś opcji itd, ale to wielkie zamulanie

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:51:06 »
ale da sie go wylaczyc jednak nie poprawia to moim zdaniem w ogole szybkosci

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
  • Sprzęt: i600
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 22, 2008, 17:27:07 »
ja mam wersję z plusa( wczoraj przedłużałem umowę) i chodzi jak rakieta w porównaniu z wersją ME kolegi( ma ją już rok, prawdopodobnie ma orange menu bo ma znaczek orange z tyłu, jest z anglii). Mój egzemplarz chodzi szybciej od e650( co prawda momentami przymuli, ale tylko np. w menadżerze aplikacji bo mam pełno motywów i innego śmiecia).
Największą wadą tej nokii jest jakość wykonania, cały śliwkowy panel po prostu trzeszczy, a szczególnie w okolicy dolnej części ekranu

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 22, 2008, 20:13:50 »
u mnie juz enka robi tylko za modem dla maca, skonczylem moje boje z symbianem i wracac juz nie mam zamiaru...

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 12, 2008, 11:00:30 »
Zmiana product Code jest powodem utraty gwarancji, zmiany PC są zapisywane i przy oddawaniu telefonu na gwarancje po prostu ją anulują ponieważ nowe telefony i FW nie zmieniają całego soft tylko pojedyncze pliki. przykładem może być posiadanie nokii N82 z językiem angielskim i aktualizacja FW z innym product code (przypuśćmy jest to PC dla PL) to rezultatem tych operacji jest w 90% spolszczony telefon (np opcje menu są po angielsku).
Wstawki operatorów aktualnie mało robią, są to zazwyczaj dzwonki, obrazki i ustawienia internetu,
orange menu już nie ma z tego co wiem bo niszczyło telefony i już nie ma go w aktualnych FW.
No i wadą brandowanych FW że są wypuszczane z opóźnieniem :)
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.