N70 vs E60...

• 6 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
N70 vs E60...
« dnia: Czerwiec 06, 2006, 17:03:40 »
I dylemat którą wybrać   :?  ( W końcu era UMTS-a i czas chyba zrezygnować z GPRS-a  :roll: )
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

N70 vs E60...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2006, 19:04:01 »
Powiem tak , od kilku dni jestem posiadaczem n70 , telefon posiada wszystko co potrzebne , jesli nie przeszkadza Ci rozmiar , malawa kalwiaturka , klapka z tylu ktora p przy oszeni uw keiszeni moze byc denerwujaca , czy też wolno dzilajacy momentami system to ją sredecznie poelcam , ja jestem jej szczelsiwym posiadaczem :) te "wady" nie maja dla mnie znaczenia

*

Offline bret

• 1964
N70 vs E60...
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2006, 21:37:51 »
N70 jest niczego sobie, jednak moim zdaniem E60 (o ile cena, wyposażenie i projekt urządzenia pasują ("klawiatura" telefoniczna, zamiast czegoś choćby zbliżonego do QWERTY)).

Nowsza (i szybsza) platforma oraz system - choćby z tego względu. Nie wspominając już o WiFi czy większej rozdzielczości wyświetlacza niż w N70. Wada to śladowe ilości oprogramowania dostępnego w tej chwili (ale to się zmienia).

W sumie zależy do czego to będzie używane i jaki masz budżet na to. Być może N70 sprawdzi się równie dobrze - niestety, nic nie napisałeś o planowanych sposobach wykorzystania telefonu (poza tym oczywistymi, rzecz jasna :)).

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
N70 vs E60...
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2006, 23:37:11 »
E60 jest bardziej biznesowy z klasycznym wygladem i troche drozszy, N70 bardziej rozrywkowy z "cute" wygladem. Okresl swoje potrzeby. W N70 gadgety radio i aparat foto sa naprawde juz przyzwoite. Mi osobiscie male przyciski nie przeszkadzaja, no ale jestem informatykiem, nie obracam tonami cegiel w dłoniach. Ktos tęższy w palcach może miec problemy z N70.
Dobranie potrzebnego mi softu zajelo mi dokladnie dwa dni dla N70. "Bret" ma racje, ze dla E60 na nowej platformie troche poczekamy, ale sie doczekamy.
Co do mulenia, to jakos nie zauwazylem, ze to jakos straszne jest. Co do tylnej klapki, to etui Krusell za 49 PLN rozwiazuje wszystkie logistyczne  problemy - kosztem tych "wysepek" na wyswietlaczu, gdzie silikon styka  :-)

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
N70 vs E60...
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2006, 10:23:52 »
Zastosowanie "klasyczne" dla zestawu Fon+Pocket.  Obecnie używam N6600 i x51V. Generalnie wystarcza, schody zaczynają się gdy padnie (lub nie mam dostępu) do netu kablowego,  dlatego zaczynam zastanawiać się na komórka wyposażoną w UMTS/EDGE ?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc (liczę na więcej   :D ) Tomko
PS. Iczy komus udała sie sztuka wysyłania / odbierania sms-ów na zestawie PDA z WM5.0 i komórka z Symbianem  :evil: ?
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline bret

• 1964
N70 vs E60...
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2006, 16:48:46 »
Zależy co dokładnie rozumiesz przez "klasyczne"? :) Co do SMS, to wydaje mi się że kluczowe słowo w tym przypadku to nie "Windows" a "Symbian" :). Też tego próbowałem, mając (złudną :)) nadzieję że Loox będzie moim podstawowym sprzętem komunikacyjnym. Wygląda na to że w takich programach dla WM istnieje jedynie obsługa Series 60 i to bardzo ograniczona.

*

Offline luin

• **
  • 143
  • Naczelny TELEPOLIS, wicenaczelny WhatNext
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: P30 Pro, Mate 20 Pro, View20, BB Key i inne
N70 vs E60...
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2006, 22:26:19 »
astosowanie "klasyczne" dla zestawu Fon+Pocket. Obecnie używam N6600 i x51V. Generalnie wystarcza, schody zaczynają się gdy padnie (lub nie mam dostępu) do netu kablowego, dlatego zaczynam zastanawiać się na komórka wyposażoną w UMTS/EDGE ?

W takim razie E60.

Niby oba modele maja te same baterie, ale E60 wytrzymuje wiecej rozmow. Poza tym w razie gdyby wysiadla bateria w x51, znajdziesz tez w niej przyzwoita przegladarke www ("wspomagana" ekranem o rozdzielczosci 4x wiekszej niz w N70) i swietnego klienta poczty - nie bedziesz musial wyciagac "wiekszego brata" do podstawowych czynnosci.

Klawiatura tez jest lepiej przemyslana, a "wyciecie" kamerek zrobilo z telefonu "slima". Jest jeszcze WiFi - ktore pozwoli szybko synchronizowac sie z domowa siecia, ale to juz sprawa pomniejsza.