Jestem posiadaczem 9500 od około 2 m-cy. Przesiadłem się hp2210

AD.1
niektóre aplikacje otwierają się powoli (słaby procesor około 150 mhz). Przy dużej ilości danych w kalendarzu - duże spowolnienia, zwłaszcza przy przełączneiu na widok tygodniowy. Cholernie powolna synchronizacja z PC. (Przy dużej ilości wpisów w kalendarzu - brak możliwości zsynchronizowania z PC). Aby wykręcić numer z ksiązki telefonicznej trzeba to zrobić z poziomu PDA bo z telefonu ładuje się to za długo (choć fakt, że mam ponad 800 wpisów ma na pewno znaczenie).
radia nie słucham, a klawiatura nie musi być podświetlana bo światło z monitora wystarczająco ją oświetla. Gabaryty istotnie są spore ale moim zdaniem nie ma w tych rozmiarach lepszego urządzenia pod kątem: 1) aparat telefoniczny 2) przeglądarka internetowa 3) obsługa dokumentów biurowych (dużo lepsza obsługa worda i excela niż w PPC 4) wygoda w pisaniu na klawiaturze
AD2.
MP3 sa dostępne zarówno z głośniczka jak i przez zestaw słuchawkowy. Fakt zamknięcia lub otwarcia klapki nie ma tu znaczenia - znaczenie ma to czy są podłączone słuchawki (dzwięk tylko przez słuchawki) czy nie są (dzwięk z głośniczka)
AD3.
chyba około 1.5 h - nie pamietam ale dosyć szybko
AD.4
nie mam pojęcia.