N 6630 i simlock

• 17 Odpowiedzi
  • 5049 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
  • Sprzęt: Xda Exec
N 6630 i simlock
« dnia: Kwiecień 09, 2006, 15:37:19 »
gdzie najtaniej i szybko mozna zdjac simlocka z N 6330 (vodafone) ?
czy ew. juz jest jakis soft ktorym mozna by samemu pokombinowac ?

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2006, 16:16:53 »
i mnie to ciekawi... do niedawna ponoć niewykonalne... podobnie jak z n70 - moze ktos poda jakies pwne zródlo ze 100% sposobem...

*

Offline karl3

• 25
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2006, 16:27:27 »
Niestety jeszcze nie ma mozliwosci zdjecia simlocka z nokii 6630.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2006, 16:47:18 »
Podobno w UK robia locki z BB5. Za ile to nie wiem :)
Ale moge sie dowiedziec.

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2006, 18:48:56 »
Cytat: "IWANEQ11"
i mnie to ciekawi... do niedawna ponoć niewykonalne... podobnie jak z n70 - moze ktos poda jakies pwne zródlo ze 100% sposobem...

z n70 ponoc juz mozna.
poza tym na allegro sa boxy co lamia bb5. ale koszt to 5 stowek

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2006, 08:59:25 »
podaj mi linka do takiej aukcji - to po pierewsze

Po drugie- te boxy sa tylko do zmienienia softu - sim zostaje...

Na zachodzie nikt nie narzeka na SIM BB% - a wiecie dlaczego ? Dlatego ze mozna tam kupic Nokię N70 w pre paidzie za 700zl BRUTTO !!! Operator wie ze ten telefon bedzie pracowal TYLKO w jego sieci....

Tylko u nas jest szum bo Operatorzy gonią te Nokie po nieprzyzwoitych pieniadzach a z przywiezionych telefonow nie idzie sciagnac SL...

Nokia 6630 a simlock
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2006, 12:36:33 »
dla wiadomości wszystkich

mam program pozwalający ściągnąć sima z tel. opartych na nowych platwormach oraz program do zmiany IM. Obydwa te programy mam z Anglii
Jedyny problem to kabelek  :twisted:
Postaram się wejść w kontakt z serwisem komurek i zobaczymy czy się uda :roll:
w razie czego będe informował wszystkich o postępach
a jak się uda to udostępnie te programy wszystkim bo wiem jaki to ból mieć super kom. i nie módz z niej dzwonić

POZDRAWIAM GRADMAN !!!!
gradman@o2.pl

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
Re: Nokia 6630 a simlock
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 23, 2006, 17:45:44 »
Cytat: "gradman"
dla wiadomości wszystkich

mam program pozwalający ściągnąć sima z tel. opartych na nowych platwormach oraz program do zmiany IM. Obydwa te programy mam z Anglii
Jedyny problem to kabelek  :twisted:
Postaram się wejść w kontakt z serwisem komurek i zobaczymy czy się uda :roll:
w razie czego będe informował wszystkich o postępach
a jak się uda to udostępnie te programy wszystkim bo wiem jaki to ból mieć super kom. i nie módz z niej dzwonić

POZDRAWIAM GRADMAN !!!!
gradman@o2.pl

moze na wstepie podasz nazwy tych programow ? jesli ktos je zna i wie ze nie pomoga nic w temacie to unikniesz dzieki temu kosztow zakupu kabelka. zreszta sam kabelek to w przypadku bb5 to nie wszystko.

simlock
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2006, 21:21:52 »
no niby sam kabelek to nie wszystko, ale mam już namiar na gościa który zdejmował simy z tych tel. i po niewielkich kosztach. A tak apropo tych którzy mówią że serwis Noki sciąga sima to odrazu mówie że dzwoniłem do nich i odpowiedź była nastepująca: "sima może zdjąć tylko operator bo on jest właścicielem komurki i serwis Noki nie ma prawa zdejmować sima a poza tym oni tego nie robią".
Jak mi się uda zdjąć sima z tel u tego gościa to wszystkim podam namiary także spokojnie iskierka nadziei jest poza tym sam mi mówił że ściągal sima z tych telefonów

P.S.   I prosze nie krytykować moich wypowiedzi staram się poprostu pomóc innym a ci którzy się uważają za guru w tych sprawach niech tacy pewni siebie nie będą.

pozdrawiam GRADMAN

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 04, 2006, 08:48:09 »
Witam!
Krytyki nie będzie nie ma się o co obawiać jest to poprostu technicznie niemożliwe tym sposobem przynajmniej narazie.Zmiana numeru IM.. to jeszcze bardziej skomplikowany proces w tych telefonach numer ten jest zapisany we flashu tel. i na stałe w kości UEM jeśli zmienisz imei w pamięci to tel. porówna go numerem w UEM-ie i będą same znaki zapytania i tel. przestanie być użyteczny :D

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2006, 21:44:27 »
i dalej nic :(

*

Offline MeweT

• **
  • 183
  • Sprzęt: Lumia 710, iPad2 16 GB, iPod 4G 8GB, Asus X43E
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 13, 2006, 23:24:59 »
Witam!
Wieki mnie na tym forum niebyło, ale mam prośbe  8)
Wpadły Mi włapki dwa programiki do scigania simlocków z noki bb5, niejestem pewien czy działają i niemam jak sprawdzić. Jak jest jakiś chętny to poprosze model, imei i nazwe sieci oraz kod. Jestem poprostu Ciekaw czy będą działać te programy, jeśli tak to super i ten ktoś bedzie miał zdjętego simlocka :P
(Generatory kodów są bezpiecznie, ale wiecie, jakby coś sie popsuło to nie do mnie pretensje...)
zachęcam do współpracy  :)

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 15, 2006, 00:36:16 »
Witam!
Doceniam chęci poznawcze ale nie ma naprawdę sensu próbować ani się łudzić czymkolwiek w ten sposób nie wygenerujesz kodu do BB5 jest to NIEMOŻLIWE!

*

Offline sapnews

• 29
  • Sprzęt: MDA Vario II WM 6.1, N6630 Symbian OS
N 6630 i simlock
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 16, 2006, 16:09:29 »
Z tego co mi wiadomo jak narazie SL z BB5 potrafi ściągnąć "bez inwazyjnie" tylko dwie osoby/instytucje DeJan i Nokia. Operatorzy sieci otrzymali liste kodów do każdego imei telefonu zakuponegow ich ofercie - ale by je udostępnili to trzeba się namęczyć.

W Orange UK podobno jest możliwość siciągniecia SL z 6630 lub 6680 po kodzie - jeżeli jesteś min. 6 miesięcy w ich sieci pre-paid oraz wyślesz smsa z prośbą o podanie kodu na ściągniecie locka - musisz mieć na koncie 20 funtów, które będzie zabrane po przesłaniu kodu.

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 22, 2006, 19:43:31 »
ha ha no i jest!!!
sam program już jest i go posiadam. program JAF firmy odeon jest rozbudowany i jak pisze producent ściąga wszystkie simy z bb5.
niestety do programu potrzebne jest jeszcze użądzenie bądź kabel, którego nie posiadam a cena urządzenia to 199 euro!!!
niestety zbyt drogi by sobie kupić tylko do ściągnięcia sima
ale może nasi zdzieracze kasy, którzy zdejmują sima go kupią i się w końcu ruszy.
apropo co do ściągania sima przez serwis Noki to zapomnijcie dzwoniłem do warszawy i nie robią tego wogóle nie mają prawa tego robić!!!

pozdrawiam GRADMAN :P

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 23, 2006, 08:30:09 »
!!Niestety wprowadzasz ludzi w błąd robiąć im złudną nadzieję mogę Ci to powiedzieć jako posiadacz JAF=a i jego aktualizacji.

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 26, 2006, 18:28:56 »
firma podaje że można upgade-ować nokie z bb5 więc nie wiem dla czego by nie można tym zdjąć sima ale ja programu nie wypróbowałem bo nie mam sprzętu więc się nie będe sprzeczał

N 6630 i simlock
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 27, 2006, 16:17:32 »
Witam  . Przyłącze  sie  do rozmowy.  Prowadze  sobie  mały  serwisik  telefonów  ( www.gsmpartner.pl ) i  chciałbym potwierdzić  to  co kolega pisze  .  JAF  naprawde fajny  sprzęcik  jako  jedyny  (tani)  sprzęt  flashuje  nokie  bb5  po usb  i kabli  czyli  ma  możliwość  stawiać  martwe  sztuki  ale  jeśli   nawet  dokupi  sie  Pkey  (nowe  zabezpieczenie  softu przed  klonowaniem)  to i  tak  nie  usuwa  blokady  simlock  myśe  ze  jest  już  blisko  celu  ponieważ  jest  wstanie  w nowym  sofcie  rozpoznać  (podczas  zczytywania) czy  tel ma  simlock-a  czy  też  nie  i  kilka  z tym związanych informacji  .  Dejan  hmmm podobno  robi  ale  ja  tam jeszcze  nie  miałem  w rękach  sztuki  która  by  miała  zdjętego  sima  z jego  pomocą  Tak  więc  pozostawiam ten  temat  nie  do  końca  pewny  .   Ktoś  pisał  ze  nie  ma  możliwości  zdjąć  smoka  kodem  z  bb5  .  Hmm jest  możliwość  u  operatora  tak jak  kolega  pisał  poza  tym  pojawił sie  kalkulato  który  wylicza włąściwy  kod  do  tego  fona  ale  tylko  do  FRANCUZÓW   .
Jest  jeszcze  nowa pogłoska  ze  jest  możliwość  wgrania  Patch flasha  do  fonu  ale  to  tylko  kolejna pogłoska  nie potwierdzona  .  
Mogę  być  w  błędzie  i  tak naprawde to  może  jest  ktoś gdzieś  co  robi locka ale  wątpie .  Ja  tylko  dziele  się  własnymi informacjami na ten temat  a   czekam  z niecierpliwośćią  bo  mam  4  szt  kupone  po okazyjnej  cenie  i  2 fony  6280  gdzie  po  przeflashowaniu  coś  im  sie  (w  głowie  poprzewracało )stało  i  sie  simlock  założył  kolega  Kameleon5  mniej  więcej  opisał temat    Pozdrawiam