mp3 + nawigacja

• 10 Odpowiedzi
  • 1107 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mp3 + nawigacja
« dnia: Styczeń 28, 2007, 18:10:00 »
Witam.

Przymierzam sie do zakupu jednej z najnowszych nokii z ostatnia wersja systemu symbian.
Chcialbym zasiegnac wiedzy czy mozliwe jest jednoczesne odtwarzanie mp3 i korzystanie z nawigacji ?
Chcialbym podlaczyc smartfona do sprzetu audio w aucie i uzywac jak odtwarzac muzyki, jednoczesnie korzystajac z nawigacji.
Czy dzwieki z obu programowe beda wysylane na 3.5mm wyjscie jack ?
Ciekawi mnie tez co w takij sytuacji z rozmowami telefonicznymi ? Beda przekierowane na sluchawke, wyjscie jack czy wbudowany glosniczek ?

pozdrawiam,
Marek

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2007, 00:44:17 »
Zrobic sie to da - ale nie wiem czy procesor telefonu sie wyrobi z czyms takim. Jesli podlaczasz jakis kabel do Pop-Portu to wszystkie dzwieki z telefonu sa na niego pchane ;)

mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2007, 02:01:05 »
Cytat: "NuLL"
Zrobic sie to da - ale nie wiem czy procesor telefonu sie wyrobi z czyms takim. Jesli podlaczasz jakis kabel do Pop-Portu to wszystkie dzwieki z telefonu sa na niego pchane ;)

A mnie sie rozchodzi o wyjscie audio..  :surprised:
Telefon docelowy to N95, wiec moze poradzi sobie z ta wielozadaniowoscia ?  :worried:

*

Offline NuLL

• 405
mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2007, 07:46:23 »
To czy Pop-port czy jack 3,5 nie robi roznicy - telefon i tak musi ta muzyke przetworzyc - Nokie Symbianowe nie maja osobnego procesora dzwieku tak jak to mialo miejsce w Palmach firmy Sony :) Pozatym ja wolalbym poczekac co z tego telefonu bedzie - ( np z N80 - dla wielu np. mnie jeden wielki zawod ) - niz juz planowac jego zakup w ciemno.

mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2007, 09:39:06 »
Tu sie zgadzam. Oczywiscie nie kupie dopoki nie dowiem sie dokladnie co to jest warte :)
CHce jedynie sprawdzic, czy symbian jako taki sprawdza sie w warunkach bojowych  :kill:
Ok. Czyli jesli podlacze telefon pod audio w samochodzie uzywajac wyjscie jack, to wszystko bedzie mi tam szlo ?
Generalnie symbian przetwarza kilka strumieni dziweku jednoczesnie ? Cos jak  DirectX ?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2007, 20:41:44 »
Aparaty Nokii nie mają osobnego wyjścia audio. Jest ono własnie w Pop-Porcie. Aby skorzystać ze standardowych słuchawek lub podłączyć telefon do jakiegoś zewnętrzego sprzętu audio będziesz musiał kupić odpowiednią przejściówkę.

Natomiast ja mam dość poważne wątpliwości co do ergonomii i wygody obsługi w samochodzie takiego rozwiazania, szczególnie, że N-95 ma przyciski do sterowania odtwarzaczem na tej mniejszej odsuwanej (górnej) części. Będziesz musiał znaleźć do tego jakiś sprytny uchwyt samochodowy......
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline NuLL

• 405
mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2007, 23:46:32 »
Cytat: "biblo"
Aparaty Nokii nie mają osobnego wyjścia audio. Jest ono własnie w Pop-Porcie. Aby skorzystać ze standardowych słuchawek lub podłączyć telefon do jakiegoś zewnętrzego sprzętu audio będziesz musiał kupić odpowiednią przejściówkę.

Natomiast ja mam dość poważne wątpliwości co do ergonomii i wygody obsługi w samochodzie takiego rozwiazania, szczególnie, że N-95 ma przyciski do sterowania odtwarzaczem na tej mniejszej odsuwanej (górnej) części. Będziesz musiał znaleźć do tego jakiś sprytny uchwyt samochodowy......

Nie kombinuj ;)

Nokia N95 juz ma jacka :P

Z tego co orientuje odtwarzacz muzyczny mozna obslugiwac rowniez jak w starszych Symbianowcach ;) Pozatym jesli ten dostarczony z telefonem nie bedzie dzialac to mozna zawsze doinstalowac cos zewn i bez problemu odtworzyc muzyke   :))

mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2007, 01:31:33 »
Ok. Panowie, wciaz do rozwiklania zostala glowna zagadka: czy sluchajac mp3 bede slyszal jednoczesnie komunikaty glosowe z TomToma ?

mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2007, 02:20:23 »
Cytat: "biblo"

Tu jest przyklad sprytnego uchwytu..

*

Offline NuLL

• 405
mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 30, 2007, 12:44:05 »
Cytat: "marek."
Ok. Panowie, wciaz do rozwiklania zostala glowna zagadka: czy sluchajac mp3 bede slyszal jednoczesnie komunikaty glosowe z TomToma ?
Na 95% tak o ile TT nie blokuje innych dzwiekow - bo nie mialem z nim doczynienia.

mp3 + nawigacja
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 30, 2007, 15:13:47 »
Cytat: "NuLL"
Na 95% tak o ile TT nie blokuje innych dzwiekow - bo nie mialem z nim doczynienia.

O, to moze uzywasz czegos lepszego do nawigacji ?  :))