minusy zakupu Nokii 7710 .... kto podpowie ?

• 40 Odpowiedzi
  • 4385 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 16, 2006, 01:40:25 »
Cytat: "xpablo"
Cytat: "andy_bez_wandy"
niezly niezly .... ja go na stronie krusella nawet nie znalazlem, a w salonie sprzedajacym futeraly oryginalne i nokii i krusella ..... nie wiedzieli nawet co to jest 7710 ;-)

heh tak to jest ze sprzetami które sa skreślone już na starcie. Ja do niej nawet Brano specjalnie ściągałem na zamówienie :D (tzn zajeła się tym zewetrzna  firma, przysłali dwie folie z czego jedną nie właściwą). Mam nadzieję że nokia wypusci jeszcze podobny model ale na platformie s60 (się rozmarzyłem)

hmm, why skreslone juz na starcie ? bo form factor rzadki i sie nie przyjal ... i ludzie szukaja czegos innego ? i dlaczego nokia mialaby wypuscic cos nowego ale na platformie wlasnie s60 ? nowsze sa juz bardziej beee .... hmm ? bo dla mnie pomysl z ta wlasnie nokia jest bardzo fajny, no szczerze calkiem fajny oprocz jej ceny   :twisted:

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 16, 2006, 09:02:26 »

hmm, why skreslone juz na starcie ? bo form factor rzadki i sie nie przyjal ... i ludzie szukaja czegos innego ? i dlaczego nokia mialaby wypuscic cos nowego ale na platformie wlasnie s60 ? nowsze sa juz bardziej beee .... hmm ? bo dla mnie pomysl z ta wlasnie nokia jest bardzo fajny, no szczerze calkiem fajny oprocz jej ceny   :twisted:

A to dlatego że Nokia niemal od razu zapowiedzała że S90 NIE BĘDZIE rozwijana ani produkowana. Niestety idąc za tym deweloperom nie chce się pisać softu na "skończoną" serię, mało popularnego aparatu nie kupili też operatorzy więc super moim zdaniem telefonik poległ na starcie. I w sumie to własnie dlatego go kupiłem :d Bedzie jak znalazł do kolekcji :D

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
  • Sprzęt: E90, Asus A639, AM 4.1 + S8 i octa
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 16, 2006, 10:10:36 »
I jak - problem rozwiązany?
A próbowałeś oczyścić styki baterii i łączenia jej do telefonu? czasem nawet nowe "fony" mają z tym problemy.
Rząd nic nie robi i to się najbardziej chyba Polakom podoba =)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 16, 2006, 12:43:47 »
Cytat: "McMike"
I jak - problem rozwiązany?
A próbowałeś oczyścić styki baterii i łączenia jej do telefonu? czasem nawet nowe "fony" mają z tym problemy.

styki sa w stanie idealnym, odginac i doginac ich nie chcialem ... poki co tego futeralu oryginalnego nie uzywam i wogole futeralu nie uzywam to jest ok tzn sie nie resetuje, ale ....

w ramach eksperymentu ponaciskalem lekko obudowe (tylnia) trzymajac telefon i nagle ... zrobil restart ...   :lol:

wiec teraz wiem ze albo bateria jest za luzna i sie wysuwa albo to jest cos mechanicznego (tzn tak mi sie wydaje) gdzie po prostu zbyt ciasny oryginalny futeral przyciskal w ten sam sposob i telefon sie restartowal

BTW czy tutaj sa rozne restarty .... tzn jeden z pytaniem o pin do karty sim i taki podczas ktorego nie pyta o pin ?

mam zamiar jutro oddac specowi wraz z futeralem oryginalnym zeby na to on zerknal, moze mi od razu upgrade software zrobi  :wink: choc smiem watpic iz ma to cos wspolnego z wersja OS (ktora w jednej wersji przy naciskaniu obudowy robi restart a w drugiej nie, heh)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 16, 2006, 13:07:34 »
mam zamiar jutro oddac specowi wraz z futeralem oryginalnym zeby na to on zerknal, moze mi od razu upgrade software zrobi  :wink: choc smiem watpic iz ma to cos wspolnego z wersja OS (ktora w jednej wersji przy naciskaniu obudowy robi restart a w drugiej nie, heh)

Heh i dlatego ja kupiłem nowy z dwuletnią gwarancją :( im sprzęt żadszy tym lepiej mieć gwarancję. :D (choć serwisu Nokii nie polecam i boję się jak ognia)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 18, 2006, 00:35:36 »

Heh i dlatego ja kupiłem nowy z dwuletnią gwarancją :( im sprzęt żadszy tym lepiej mieć gwarancję. :D (choć serwisu Nokii nie polecam i boję się jak ognia)

no wlasnie, moj poszedl dzis do serwisu i bedzie tam z tydzien jak dobrze pojdzie ... i teraz jestem jak bez gaci (nie doslownie, of kors)  8)

dziekuje Koledze XPablo za oferte pomocy ale nie chcialem zawracac za bardzo glowy .... i via znajomy poszlo do serwisu, efekt narazie nieznany ale moze byc rozny, w kazdym badz razie trzymam kciuki ....

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 20, 2006, 11:58:22 »
odnosnie futeralu dostalem odp .... ze nie maja, i miec nie beda bo towar za rzadki (heh) i nikt sie o to juz nie pyta niemal (heh), ostatni mieli kilka miesiecy temu i tyle ... tak wiec pewnie zostana mi jakies polsrodki

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
Powodzenia w boju;)
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 23, 2006, 23:50:48 »
(...)

styki sa w stanie idealnym, odginac i doginac ich nie chcialem ... (...) nie resetuje, ale ....
w ramach eksperymentu ponaciskalem lekko obudowe (tylnia) trzymajac telefon i nagle ... zrobil restart ...   :lol:
wiec teraz wiem ze albo bateria jest za luzna i sie wysuwa

Może tylko wyglądają idealnie:) - na myśl przychodzi mi analogia do aut prostowanych palnikami;) na których niczego nie odróżnisz;
Ja nic takiego nie proponowałem - czasem po prostu może powstać śniedź na takich stykach i po prostu nie kontaktują;)

U mnie czasem wystarczało przetarcie styków nawet czymś suchym*

wszystko oczywiście robisz na własną odpowiedzialność, a ja żadnej odpowiedzialności nie ponoszę, tylko opisuje swoje problemy z tel i wyjścia jakie pomogły mi z nich wyjść;)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 24, 2006, 21:34:42 »
No przecież piszę że w salonie Nokii :D Czyli na siennej 39 w Warszawie :D Może i nic nie wiedzą ale pomacać można :D Telefony a nie panie od obsługi ...

dzis bylem w tym salonie, chcialem zerkanc jak wyglada kwestia dostepnosci 7710 ... i co ? i nie maja i miec nie beda, nie maja tez zadnych akcesoriow :-)) czyli tradycja, buehhh .... ale najzabawniej bylo jak zapytalem o model 770 to mialem wrazenie ze nie wiedzieli co to takiego (po minach)   :))

a ta pani ze sklepu nokii tamze pracowala wczesniej w innym salonie nokii, na ostrobramskiej i widac w efekcie jego likwidacji przeszla na sienna
jednak pod wzgledem know-how .... serwis sony (damska czesc) poki co jest dla mnie numero uno   ;)  ostatnio znow mi pomogli z felerna karta sony za co naleza sie duze brawa

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Re: Powodzenia w boju;)
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 24, 2006, 21:37:25 »
(...)

styki sa w stanie idealnym, odginac i doginac ich nie chcialem ... (...) nie resetuje, ale ....
wiec teraz wiem ze albo bateria jest za luzna i sie wysuwa

Może tylko wyglądają idealnie:) - na myśl przychodzi mi analogia do aut prostowanych palnikami;) na których niczego nie odróżnisz;
Ja nic takiego nie proponowałem - czasem po prostu może powstać śniedź na takich stykach i po prostu nie kontaktują;)

U mnie czasem wystarczało przetarcie styków nawet czymś suchym*

wszystko oczywiście robisz na własną odpowiedzialność, a ja żadnej odpowiedzialności nie ponoszę, tylko opisuje swoje problemy z tel i wyjścia jakie pomogły mi z nich wyjść;)

dzis dostalem swoja nokie .... dziala i juz sie nie wiesza w firmowym futerale  :proud:
znajomy od nokii stwierdzil tylko ze "musialem ja odpowiednio wygrzac"  :huh:  oraz przeczyscic i przejrzec luty .... pomoglo i jestem happy  :D

dziekuje wszystkim za rady i pomoc

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
Re: Powodzenia w boju;)
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 25, 2006, 14:17:41 »

Gratulujemy;) oby dobrze się sprawowała;)