minusy zakupu Nokii 7710 .... kto podpowie ?

• 40 Odpowiedzi
  • 4386 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:09:26 »
wszelkie negatywy mile widziane .... nie ukrywam ze ja (moze lekko tendencyjnie) widze same pozytywy ;-P jedynym minusem dla mnie jest brak  WLANu

z gory dziekuje za inputy

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:16:40 »
andy_bez_wandy Zerknij na wątek na my-symbian
Właśnie niedawno opiswałem co i jak jest z 7710 :D Zresztą jeśli wyrobisz się na sobotnie spotkanie będę miał ją ze sobą więc bedziesz mógł oglądać do woli :D Szepnę też słowo o plusach i minusach :D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:18:20 »
Cytat: "xpablo"
andy_bez_wandy Zerknij na wątek na my-symbian
Właśnie niedawno opiswałem co i jak jest z 7710 :D Zresztą jeśli wyrobisz się na sobotnie spotkanie będę miał ją ze sobą więc bedziesz mógł oglądać do woli :D Szepnę też słowo o plusach i minusach :D

dziekuje za szybka odpowiedz .... BTW link prowadzi do strony logowania  :?

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:39:51 »
Wierz mi że warto tam założyć konto. Nic nie ujmując pdaclub forum my-symbian trakuje TYLKO o symbianOS i jest nieprzebraną skarbicą informacji.
Sorki też że nie uprzedziłem że przeglądanie forum wymaga logowania, z góry założyłem że masz tam konto. Mój błąd.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2006, 21:55:51 »
Negatyw najważniejszy to niepewna przyszłość tej platformy i jeden jedyny dostępny model telefonu. Skutkiem czego mało kto pisze nowe aplikacje dla Series 90.

A forum My-Symbian też polecam :).

*

Offline milus

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500+, Tungsten E
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2006, 22:07:49 »
Mam ją od tygodnia i musze ją codziennie ładować. Ale siedze 3-4 godz w sieci. Chybam mało softu - zależy co komu potrzebne. Troche wolno chodzi. Nokia 6630 jest szybsza ale chyba wybiore 7710 do codziennego użytku. Rewelacyjny wyświetlacz. Kto lubi PDA temu gabaryty nie straszne. Generalnie - polecam.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 07, 2006, 23:14:31 »
Wierz mi że warto tam założyć konto. Nic nie ujmując pdaclub forum my-symbian trakuje TYLKO o symbianOS i jest nieprzebraną skarbicą informacji.
Sorki też że nie uprzedziłem że przeglądanie forum wymaga logowania, z góry założyłem że masz tam konto. Mój błąd.

tell me lepiej za ile jestes w stanie zalatwic 7710 ;-)) kupilem execa ale ciagle brakuje mi czegos nokiopodobnego z duzym wyswietlaczem (vide poprzednio posiadane n9300/9500)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2006, 01:55:36 »
A ten Exec to Cię już tak zmęczył, że musisz to zrobić na gwałt? :lol: ;) Jeśli nie, to może poczekaj trochę (choć prawda jest taka że diabli wiedzą ile)? W Series 60 3.0 Feature Pack 1 (następna aktualizacja platformy) nie będzie już obsługi rozdzielczości mniejszych niż 640 x 240 i 640 x 480. Zapewne więc pojawią się telefony z takimi wyświetlaczami (choć również diabli wiedzą kiedy :)). W każdym razie, chyba warto trochę poczekać.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 08, 2006, 02:11:54 »
Cytat: "bret"
A ten Exec to Cię już tak zmęczył, że musisz to zrobić na gwałt? :lol: ;) Jeśli nie, to może poczekaj trochę (choć prawda jest taka że diabli wiedzą ile)? W Series 60 3.0 Feature Pack 1 (następna aktualizacja platformy) nie będzie już obsługi rozdzielczości mniejszych niż 640 x 240 i 640 x 480. Zapewne więc pojawią się telefony z takimi wyświetlaczami (choć również diabli wiedzą kiedy :)). W każdym razie, chyba warto trochę poczekać.

heh, nie do konca ... narazie mialbym i execa i 7710 ;-)) wtedy moglbym porownywac i wybierac co chce zostawic, i pewnie zostawilbym obydwa ... kto go tam wie .... ciekaw jestm konceptu 7710 stad tez moje pytanie, i nie przemawia przeze mnie pospiech a raczej .... naturalna konsekwencja poczatku tego watku (inaczej = krotka droga od pomyslu do przemyslu)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 08, 2006, 02:32:23 »
Widzę że na tą 7710 to Ty już jesteś zdecydowany :). Owszem, aktualnie jedyny telefon symbianowy z tak sporym wyświetlaczem. I być może dla samego tego wyświetlacza warto ją kupić... (mając świadomość że wysypu aplikacji na tę platformę to raczej nie ma co się spodziewać).

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 08, 2006, 09:02:44 »
Cytat: "andy_bez_wandy"

tell me lepiej za ile jestes w stanie zalatwic 7710 ;-)) kupilem execa ale ciagle brakuje mi czegos nokiopodobnego z duzym wyswietlaczem (vide poprzednio posiadane n9300/9500)

Nie mogę jej załtawić, sam poszedłem do salonu Nokii i powiedzałem Pani
-poprosze nokię 7710
W tym momencie u niej wytrzesz oczu jakby zaparcie trzy dnia miała a że widok był przykry pokazałem brzydko palcem mówiąc
-TEN

i już :D Jestem happy :D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 08, 2006, 09:52:57 »
Nie mogę jej załtawić, sam poszedłem do salonu Nokii i powiedzałem Pani-poprosze nokię 7710

ja bylem w salonie ery i plusa, i nie mieli .... stad tez szukam gdzie indziej, BTW nie wiem czy dam rade dotrzec na sobote na meeting bo mam mecz wiec tym razem z prezentacji moga byc nici ....

BTW a gdzie Ty zakupiles jesli mozna ask .... moze bym tez tam poszedl ;-))

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 08, 2006, 09:59:59 »
Nie mogę jej załtawić, sam poszedłem do salonu Nokii i powiedzałem Pani-poprosze nokię 7710

ja bylem w salonie ery i plusa, i nie mieli .... stad tez szukam gdzie indziej, BTW nie wiem czy dam rade dotrzec na sobote na meeting bo mam mecz wiec tym razem z prezentacji moga byc nici ....

BTW a gdzie Ty zakupiles jesli mozna ask .... moze bym tez tam poszedl ;-))

No przecież piszę że w salonie Nokii :D Czyli na siennej 39 w Warszawie :D Może i nic nie wiedzą ale pomacać można :D Telefony a nie panie od obsługi ...

Jeśli nie wyrobisz się tym razem nie widzę przeszkód żeby jakoś w innym terminie ten tego przy piwie :D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 08, 2006, 15:24:15 »
No przecież piszę że w salonie Nokii :D Czyli na siennej 39 w Warszawie :D Może i nic nie wiedzą ale pomacać można :D Telefony a nie panie od obsługi ...

Jeśli nie wyrobisz się tym razem nie widzę przeszkód żeby jakoś w innym terminie ten tego przy piwie :D

uuups, no to faktycznie nie zauwazylem .... a fakt faktem ze panie tam czasami niezle  8)  i co najwazniejsze jest jedna ktora o nokiach wie naprawde duzo, nie widzialem jej jednak juz od dluzszego czasu

jednak te Panie to nic (mowimy o zdarzeniu a nie o osobach zeby nie bylo ze sie ktos obrazi) w porownaniu z damska obsluga w salonie sony przy jana pawla II .... wie i o technologiach sony, produktach, akcesoriach i trendach duuuzo i az milo jest rozmawiac, to tak off the topic :)

a za zaproszenie dziekuje ..... pomysle czy dam rade narazie na sobote sie wyrobic

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 08, 2006, 15:33:41 »
a za zaproszenie dziekuje ..... pomysle czy dam rade narazie na sobote sie wyrobic

Fajnie byłoby jakbys się wyrobił :D Bedzie wtedy dwóch (wliczając mnie) "sympatyków" Symbiana :D

*

Offline luin

• **
  • 143
  • Naczelny TELEPOLIS, wicenaczelny WhatNext
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: P30 Pro, Mate 20 Pro, View20, BB Key i inne
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 08, 2006, 22:10:29 »
Wrzuce swoje 2 grosze.

W przypadku duzych ekranow i wprzypadku Nokii w rachube wchodzi wlasnie 7710 i komunikatory.

Jako, ze klawiatura hardware-owa nie jestes zainteresowany, to 7710 ma ta przewage nad konkurentami, ze niedosc ze pokazuje wiekszy "kawal" www, to jeszcze robi to znacznie szybciej (nie pomoze tu nawet WiFi w 9500 i 9300i).

Manipulowanie rysikiem podczas surf-owania jest o wiele bardziej intuicyjnie, anizeli joy-em. A i do klawiatury ekranowej mozna przywyknac - tzn pisac nia z porownywalna predkoscia do T9.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:14:49 »
Cytat: "luin"
Wrzuce swoje 2 grosze.

W przypadku duzych ekranow i wprzypadku Nokii w rachube wchodzi wlasnie 7710 i komunikatory.

Jako, ze klawiatura hardware-owa nie jestes zainteresowany, to 7710 ma ta przewage nad konkurentami, ze niedosc ze pokazuje wiekszy "kawal" www, to jeszcze robi to znacznie szybciej (nie pomoze tu nawet WiFi w 9500 i 9300i).

Manipulowanie rysikiem podczas surf-owania jest o wiele bardziej intuicyjnie, anizeli joy-em. A i do klawiatury ekranowej mozna przywyknac - tzn pisac nia z porownywalna predkoscia do T9.

no tak, tylko ze ja mam juz klawiature nokii su-8 na BT wiec pisanie bedzie napewno szybsze niz na klawiaturze ekranowej, to raz, a dwa ciekaw jestem jak w praktyce wyglada kwestia rozpoznawania pisma ... hope ze juz za dni kilka sie przekonam o tym sam

*

Offline luin

• **
  • 143
  • Naczelny TELEPOLIS, wicenaczelny WhatNext
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: P30 Pro, Mate 20 Pro, View20, BB Key i inne
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 09, 2006, 19:03:31 »
wprakyce, no i w ruchu najlepszabedzie klawiaturka ekranowa w opcji duzych guzikow:)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 10, 2006, 14:16:08 »
Cytat: "luin"
wprakyce, no i w ruchu najlepszabedzie klawiaturka ekranowa w opcji duzych guzikow:)

mialem ta opcje w roznych pda z windowsem, w tabletach .... i jakos srednio to i wygladalo i dzialalo ;-)) i wolno trzeba pisac i trzeba celowac w guziczek zeby trafic, preferuje odreczne pisanie z opcja zamiany na pismo drukowane lub wrecz zamiana voice na tekst pisany ;-)) ale zobaczmy jak to w praniu wyjdzie

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 12, 2006, 15:38:55 »
dostalem dzis rzeczona nokie i niby wszystko ok ale mam kilka z nim problemow:

1. przyszedl z prawie padnieta bateria (nie problem), wlozylem karte, telefon pozyl jescze z 5-10minut i padl .... po podlaczeniu do zasilania nic nie bylo widac, nic nie swiecilo, co wiecej nie dawal sie wlaczyc z  przycisku , trzeba bylo wyjmowac baterie
2. telefon samoczynnie sie resetuje po wlozeniu do otrzymanego skorzanego futeralu nokii :-((

powiem szczerze ze to samoczynne resetowanie sie telefonu (wylacza sie, wlacza od nowa ... pojawia sie logo NOKIA i chyba laduje sie system, i potem pojawi sie ekran tj bylo i co wiecej fakt iz nie pyta o pin do karty sim) jest niepokojace :-((

czy cos Wam wiadomo o w/w objawach tudziez co moge z nimi zrobic zeby zniknely ?!

pozdr i dziekuje

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 12, 2006, 18:35:56 »
dostalem dzis rzeczona nokie i niby wszystko ok ale mam kilka z nim problemow:

Kupiłeś nową ?

1. przyszedl z prawie padnieta bateria (nie problem), wlozylem karte, telefon pozyl jescze z 5-10minut i padl .... po podlaczeniu do zasilania nic nie bylo widac, nic nie swiecilo, co wiecej nie dawal sie wlaczyc z  przycisku , trzeba bylo wyjmowac baterie

miałem na poczatku taki objaw a  w końcu pozwoliłem się naladowac baterii przez jakies 40 min i od tamatej pory spokuj. Nawet jak zdechanie bateria podpięcie do ładowary pozwala na bezproblemowe włączenie. (albo zamieniłem baterię od 9500, juz nie pamiętam, zonglowałem często tymi bateriami)

2. telefon samoczynnie sie resetuje po wlozeniu do otrzymanego skorzanego futeralu nokii :-((

Nie wiem nigdy nie korzystałem, zaraz sprawdze. Ok, sprawdziłem, telefon wyglada gorzej niż zle, ale się nie restartuje. Polecam Krusell'a

powiem szczerze ze to samoczynne resetowanie sie telefonu (wylacza sie, wlacza od nowa ... pojawia sie logo NOKIA i chyba laduje sie system, i potem pojawi sie ekran tj bylo i co wiecej fakt iz nie pyta o pin do karty sim) jest niepokojace :-((

Wal mu format, moze się w serwise bawili, sprawdz tez wersję softu (najnowsza 4.10.0). Może bedziesz musiał zrobić update.

czy cos Wam wiadomo o w/w objawach tudziez co moge z nimi zrobic zeby zniknely ?!

Jesli nie znikną po formatach to niestety tylko serwis i niech wszyscy bogowie mają Twój telefon w opiece, bo moga zrobić tylko gorzej.

pozdr i dziekuje

Pozdrawiam i powodzenia. W razie czego wal śmiało z pytaniami.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 12, 2006, 19:00:40 »
Wygląda na problem z baterią - mam w tej chwili nówkę - kupilem do mojej nokii 9500 .
potrzebna zgoda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 12, 2006, 19:07:22 »
Cytat: "jas_pik"
Wygląda na problem z baterią - mam w tej chwili nówkę - kupilem do mojej nokii 9500 .

hmmm, no oki a jak moge sprawdzic czy to jest problem de facto baterii ? bo albo:

- wziac druga (ktorej nie mam) z tego co slyszalem jest to to samo co w nokii 9500 wlasnie ....

- oddac do serwisu i dac im ustalic co jest przyczyna, tylko skoro telefon zostal zakupiony jako uzywany to trudno cos powiedziec oprocz .... kosztu naprawy ktory zapewne bedzie niebotyczny bo w koncu nokia z tego slynie

telefon nowy nie jest (stan jego jest b dobry)
wersja software
v04.01.0 z dnia 23-05-05
RM-12

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 12, 2006, 19:23:26 »
Możemy się spotkac celem sprawdzenia tej baterii (odezwij sie na PW).
Format robiłes?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:01:19 »
Możemy się spotkac celem sprawdzenia tej baterii (odezwij sie na PW).
Format robiłes?

format wlasnie zrobiony, sprzet wlozony do futeralu znowu sie wylaczyl i wlaczyl, i znowu bez zapytania o pin karty sim, wiec choc dobrze ze to nie hard reset

prosze o info gdzie i kiedy mogloby wchodzic w gre spotkanie ?!

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:07:29 »

prosze o info gdzie i kiedy mogloby wchodzic w gre spotkanie ?!

Poszła PW, sprawdz skrzynkę.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 15, 2006, 14:57:23 »

Nie wiem nigdy nie korzystałem, zaraz sprawdze. Ok, sprawdziłem, telefon wyglada gorzej niż zle, ale się nie restartuje. Polecam Krusell'a

powiem szczerze ... nie widze krusella ktory pasuje do tej nokii, bo ... ona ma inny ksztalt niz wszystkie, krotsza od komunikatora i szersza niz inne telefony nokii

czy mozna prosic o podpowiedz ktory to jest model ?

pozdr

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 15, 2006, 22:50:49 »
czy mozna prosic o podpowiedz ktory to jest model ?

dedykowany dla 7710, kupiłem na allegro coś koło 100 zł  

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 15, 2006, 23:04:18 »
niezly niezly .... ja go na stronie krusella nawet nie znalazlem, a w salonie sprzedajacym futeraly oryginalne i nokii i krusella ..... nie wiedzieli nawet co to jest 7710 ;-)

ladny futeral, prosze o linka do aukcji ... gdzie bylo kupione to zaraz napisze do sprzedawcy bo futeral jest niezly ... BTW mozna prosic o wieksze fotki na maila ... ?

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 15, 2006, 23:20:42 »
niezly niezly .... ja go na stronie krusella nawet nie znalazlem, a w salonie sprzedajacym futeraly oryginalne i nokii i krusella ..... nie wiedzieli nawet co to jest 7710 ;-)

heh tak to jest ze sprzetami które sa skreślone już na starcie. Ja do niej nawet Brano specjalnie ściągałem na zamówienie :D (tzn zajeła się tym zewetrzna  firma, przysłali dwie folie z czego jedną nie właściwą). Mam nadzieję że nokia wypusci jeszcze podobny model ale na platformie s60 (się rozmarzyłem)

ladny futeral, prosze o linka do aukcji ... gdzie bylo kupione to zaraz napisze do sprzedawcy bo futeral jest niezly ... BTW mozna prosic o wieksze fotki na maila ?

Aukcji już nie zobaczysz, to było jakies pół roku temu :D Ale sprzedawca to laptopy_pl. Mozesz zadać im pytanie czy jeszcze mają.
Fotki poszły na maila. Możesz go wyciąć bo spam cię zaleje :D