dostalem dzis rzeczona nokie i niby wszystko ok ale mam kilka z nim problemow:
Kupiłeś nową ?
1. przyszedl z prawie padnieta bateria (nie problem), wlozylem karte, telefon pozyl jescze z 5-10minut i padl .... po podlaczeniu do zasilania nic nie bylo widac, nic nie swiecilo, co wiecej nie dawal sie wlaczyc z przycisku , trzeba bylo wyjmowac baterie
miałem na poczatku taki objaw a w końcu pozwoliłem się naladowac baterii przez jakies 40 min i od tamatej pory spokuj. Nawet jak zdechanie bateria podpięcie do ładowary pozwala na bezproblemowe włączenie. (albo zamieniłem baterię od 9500, juz nie pamiętam, zonglowałem często tymi bateriami)
2. telefon samoczynnie sie resetuje po wlozeniu do otrzymanego skorzanego futeralu nokii :-((
Nie wiem nigdy nie korzystałem, zaraz sprawdze. Ok, sprawdziłem, telefon wyglada gorzej niż zle, ale się nie restartuje. Polecam Krusell'a
powiem szczerze ze to samoczynne resetowanie sie telefonu (wylacza sie, wlacza od nowa ... pojawia sie logo NOKIA i chyba laduje sie system, i potem pojawi sie ekran tj bylo i co wiecej fakt iz nie pyta o pin do karty sim) jest niepokojace :-((
Wal mu format, moze się w serwise bawili, sprawdz tez wersję softu (najnowsza 4.10.0). Może bedziesz musiał zrobić update.
czy cos Wam wiadomo o w/w objawach tudziez co moge z nimi zrobic zeby zniknely ?!
Jesli nie znikną po formatach to niestety tylko serwis i niech wszyscy bogowie mają Twój telefon w opiece, bo moga zrobić tylko gorzej.
pozdr i dziekuje
Pozdrawiam i powodzenia. W razie czego wal śmiało z pytaniami.