konwersja nie konwersja .... oto jest pytanie

• 2 Odpowiedzi
  • 593 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
konwersja nie konwersja .... oto jest pytanie
« dnia: Kwiecień 30, 2006, 22:32:39 »
pisze plik na nokii 9300, zachowuje w formacie Office 97 - word i excel
kopiuje z karty MMC na karte SD
wkladam do XDA Exec z wm 5.0 i ten XDA mowi ze format pliku nie jest rozpoznawalny :-(

czy moge cos z tym zrobic ?

pozdr i dziekuje

*

Offline bret

• 1964
Re: konwersja nie konwersja .... oto jest pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2006, 02:06:33 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
Chyba niewiele... :) Na pewno nie zapisujesz w formacie epoc? Zmieniasz format pliku przed zapisaniem poleceniem "Zapisz jako"? Tytułem testu zapisałem sobie w 9300 taki plik i przesłałem do Looxa via BT. Pocket Word odczytał bez problemu - tyle że ze spiern**** nieco polskimi czcionkami (co raczej nie jest dziwne :)).

Jeśli faktycznie zapisałeś prawidłowo, a mimo to nie chce się otworzyć, to może spróbuj na 9300 Documents To Go? Choć to naprawdę nie powinno być wymagane... Może to kolejna "super" właściwość aplikacji w Windows Mobile 5.0 (tzn. brak kompatybilności ze starszymi wersjami Office)?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Re: konwersja nie konwersja .... oto jest pytanie
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2006, 15:40:26 »
Cytat: "bret"
Cytat: "andy_bez_wandy"
Chyba niewiele... :) Na pewno nie zapisujesz w formacie epoc? Zmieniasz format pliku przed zapisaniem poleceniem "Zapisz jako"? Tytułem testu zapisałem sobie w 9300 taki plik i przesłałem do Looxa via BT. Pocket Word odczytał bez problemu - tyle że ze spiern**** nieco polskimi czcionkami (co raczej nie jest dziwne :)).

Jeśli faktycznie zapisałeś prawidłowo, a mimo to nie chce się otworzyć, to może spróbuj na 9300 Documents To Go? Choć to naprawdę nie powinno być wymagane... Może to kolejna "super" właściwość aplikacji w Windows Mobile 5.0 (tzn. brak kompatybilności ze starszymi wersjami Office)?

no wlasnie, dzis potrenuje jeszcze inaczej ... chcialem prosto i bez klopotu, sprobuje jescze przez desktopowego office, zobaczymy czy beda tu tez jakies cyrki, z tym ze sprobuje zrzucic na tego wiekszego office pliki z dwoch stron tzn z xda i z 9300 ;-))

dziekuje za szybki odzew i pozdr