Cześć,na początku ostrzegam ,że telefon ten miałem pare lat temu i nie pamiętam dokładnie niektórych nazw programów.
Po pierwsze , ja odtwarzałem muzyke ,którą konwertowałem za pomocą programu nokia multimedia converter(chyba tak się nazywa,wiem ,że jest na płycie cd dołączonej do nokii)program ten konwertował muzyke do formatu .wav ,który bardzo mało zajmował pamięci, np mp3 zajmowała 4mb to ten plik po przekonwertowaniu zajmował 1,5 mb.Jest jeszcze program do odtwarzania plików .wav i osobny program do otwarzaniu prawdziwych mp3 z tej samej firmy .Najlepiej wpisz w google mp3 player for nokia 9210 .Obydwa programy były ładne z wyglądu i miały szereg funkcji.
Teraz odnośnie jakości.
Na głośniczku ,communicator grał głośno ,ale nie była to super jakość.Jeżeli chodzi o możliwość słuchania na słuchawkach ,to na allegro były ,może i sa nadal przerabiane słuchawki z zestawu słuchawkowego na stereo.Koszt to był bodajże ok.30zł
Nie testowałem tych słuchawek stereo ,ale myślę ,że z tymi programami do mp3 i wav powinny nawet nieźle grać.
Swoją drogą communicator to super telefon ,gdyby miał gprs i bluetooth.Matrycha TFT w tym telefonie to było to! Mimo ,iż miała 4096 kolorów to obraz był taki jak na laptopach.