kasowanie aplikacji

• 5 Odpowiedzi
  • 630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasowanie aplikacji
« dnia: Maj 14, 2006, 20:35:02 »
jak moge usunac aplikacje z noki 6630 ?  mam zainstalowany naviexpert  i nie moge

*

Offline bret

• 1964
kasowanie aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2006, 03:29:40 »
Może nie śpiesz się tak z tym kasowaniem? Może pomożemy i jeszcze zadziała?
A jeśli się uprzesz, to zajrzyj na stronę 113 instrukcji obsługi telefonu.

kasowanie aplikacji
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 11:20:58 »
tj ja mam to na 92 stronie  i napisane jest opcja - usun ?  a jezeli chodzi o navi to  komunikat symbianOS =-44 i ogolny blad systemu

*

Offline bret

• 1964
kasowanie aplikacji
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2006, 19:24:39 »
Zarządzasz aplikacjami w menedżerze aplikacji: -> Narzędzia -> Menedżer -> podświetlenie nazwy aplikacji -> Opcje -> Usuń (o ile dobrze zrozumiałem instrukcję obsługi :)).

Co do tego błędu: bardzo możliwe że w przypadku tego egzemplarza telefonu wpływ ma starsza wersja firmware. Przynajmniej takie zastrzeżnie jest na stronie Naviexperta (że z niektórymi wersjami firmware może nie działać poprawnie). Jeśli tak, to jeśli chcesz używać tego programu, powinieneś zrobić update firmware (tylko w serwisie). Rozumiem że zapoznałeś się z stroną i zrobiłeś wszystko zgodnie z tym co tam napisano? Możesz spróbować innego oprogramowania GPS, choć poza TT sensowny wybór jest raczej dość niewielki. Myślę że TT nie powinien sprawiać takich problemów jak NaviExpert. Niestety, chyba nie istnieje wersja demo / trial TomToma dla Series 60.

Edit: ewentualnie spróbuj Nav4all.

kasowanie aplikacji
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2006, 20:17:07 »
dziekuje juz wykasowalem :)   mam jeszcze  SYMANTEKA  i tak sie nie da  ze otwarta aplikacja ?

*

Offline bret

• 1964
kasowanie aplikacji
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2006, 20:26:32 »
Prawdopodobnie działa w tle monitor antywirusowy (po kiego to instalować w ogóle - przecież na Symbiana nie ma klasycznych wirusów - jak coś złapiesz, to tylko na własną prośbę (np. plik udający piracką wersję czegoś)). Zobacz czy masz możliwość odinstalowania aplikacji nie w menedżerze, a w opcjach samej aplikacji (tak mi majaczy że w przypadku tej aplikacji odinstalowuje się ją z poziomu samej aplikacji). A jeśli nie, to będziesz musiał najpierw wyłączyć działający w tle monitor, a dopiero potem odinstalować.