jeden soft do zrzucania SMS, kontaktow etc z nokii 9300 ...

• 3 Odpowiedzi
  • 721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Styczeń 01, 2006, 18:14:06 »
of kors na komputer stacjonarny, niestety soft dawany przez Nokie obsluguje tylko kontakty i do Outlooka .... a nie ukrywam iz szukam czegos co niekoniecznie jest Outlookiem i daje synchronizowac tylko Kontakty ale rowniez i SMS (niezaleznie od faktu czy sa na karcie czy tez w pamieci nokii) jak rowniez chetnie i inne elementy ustawien ...

opcja Backup z softu Nokii, znowu, robi backup wszystkiego a ja nie chce wszystkiego ;-) tylko elementy jak wyzej

pozdr i dziekuje
andy

BTW gdzie mozna sprawdzic jaka jest najnowsza wersja software na nokie 9300 w jezyku angieleskim i polskim zbym mogl sprawdzic czy mam najnowsza albo czy poajwila sie jakas nowa wersja

*

Offline bret

• 1964
Re: jeden soft do zrzucania SMS, kontaktow etc z nokii 9300
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2006, 23:29:38 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
szukam czegos co niekoniecznie jest Outlookiem i daje synchronizowac tylko Kontakty ale rowniez i SMS
Może Oxygen Phone Manager II for Symbian OS phones będzie Ci odpowiadać?
Cytat: "andy_bez_wandy"
BTW gdzie mozna sprawdzic jaka jest najnowsza wersja software na nokie 9300 w jezyku angieleskim i polskim zbym mogl sprawdzic czy mam najnowsza albo czy poajwila sie jakas nowa wersja
Obawiam się że oficjalnie nie jest to możliwe (no chyba że przez wykonanie telefonu do serwisu :)), gdyż Nokia nie podaje oficjalnie takich danych, z tego co wiem. Najszybciej to sprawdzisz zaglądając na jakieś forum, np. My-Symbian.com. Tam zwykle pojawiają się posty gdy pojawi się nowa wersja firmware - lub można się dowiedzieć jaka jest ostatnia.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2006, 01:47:10 »
Jeśli potrzebujesz SMS do backupu to wystarczy że skopiujesz katalog c:\system\mail, a jak bedziesz potrzebował to o prostu wrzucisz go w to samo miejsce. Kontakty to plik *.cdb. Backup kontaktów robie przez zakładanie nowej bazy danych w kontaktach (zakładam ja na karcir MMC) kopiuję tam wszystkie kontakty. Jeśli się nie myle plik pojawia się jako *.cdb na karcie system/data (nie jestem pewnien, a nie mam telefonu pod ręką).
Generalnie backup nokii do niczego się nie nadaje i takie operacje wolę wykonywać ręcznie.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 02:32:05 »
Cytat: "xpablo"
Jeśli potrzebujesz SMS do backupu to wystarczy że skopiujesz katalog c:\system\mail, a jak bedziesz potrzebował to o prostu wrzucisz go w to samo miejsce.
To ma tę cechę że w ten sposób nie zarchiwizujesz samych SMS, ale również inne typy wiadomości (mail, MMS) - samych SMS nie da się w ten sposób wyodrębnić. Co może być wadą lub zaletą... ;)
Jeśli się nie myle plik pojawia się jako *.cdb na karcie system/data (nie jestem pewnien, a nie mam telefonu pod ręką).
Nie mylisz się :).
Generalnie backup nokii do niczego się nie nadaje i takie operacje wolę wykonywać ręcznie.
Nic dodać, nic ująć - przyznam że i ja obywam się samym czytnikiem USB. PC Suite mam co prawda zainstalowane, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz go użyłem :).