Ja mialem pdoobne doswiadczenie z Orange. 2 minuty ogladania TV, wysłanie i odebranie maila (200Kb) i polecialo 7zl.... (...)
Od rozwiązan via GSM uciekam jak najdalej - uwazam ze ceny usług to złodziejstwo w białych rękawiczkach.
Myślę, że nie jest aż tak źle. Faktycznie ceny interntu via GPRS w Orange nie wyglądają może zbyt zachęcająco. Ale od czego konkurencja

.
Ja od siebie mogę dodać, że z netu przez komórkę i konfiguracji tel. kom. + pocket korzystam praktycznie codziennie (mail, www, rss, ftp, gg, download, czasem radio etc.), gdy tylko nie ma mnie w pobliżu PC. I raczej nie obawiam się o nadwyrężenie budżetu - kryptoreklama

: abo w Plus GSM; pakiet 50 MB, 0.04 PLN brutto/100 kB, z "przechodzeniem" niewykorzystanych kB na kolejne trzy miesiące).
Najlepszym chyba rozwiązaniem jest ściągnięcie SIMLocka - oczywiście w ROZSĄDNEJ cenie, montaż dual sim'a (kupionego za 7,99 zł na allegro :-) ) i zaopatrzenie się w kartę SIMData bez konieczności podpisywania cyrografu na rok czy dwa lata. ...A kiedy internet w komórce się znudzi, po prostu wyrzucasz SIMDatę do kosza

.