jak bardziej zla jest klawiatura e90 versus ta z 9300i/9500 ?

• 4 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
jak bardziej zla jest klawiatura e90 versus ta z 9300i/9500 ?
« dnia: Październik 25, 2007, 23:44:46 »
dla mnie jest to dosyc ciekawy question  :E

bo slysze bardzo podzielone opinie ... generalnie przedstawiajace jednak kbrd w E90 w gorszym swietle

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
Odp: jak bardziej zla jest klawiatura e90 versus ta z 9300i/9500 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2007, 23:58:48 »
Mialem 9500, zmienilem na 9300 i uwazalem, ze klawiatura w 9300 jest do bani :) do czasu az sie przyzwyczailem.
Zmienilem 9300 na E90 i rowniez uwazalem, ze klawiatura E90 jest do bani :) ale oczywiscie wystarczy sie przyzwyczaic.
Na pewno ma inny "skok" i jest inna w dotyku (wystajaca a nie plaska), ale idzie sie przyzwyczaic.
Nie pisze na niej bezwzrokowo, bo jeszcze sie tak nie nauczylem, poniewaz nie pisze obecnie az tak czesto na QWERTY, bo nie zawsze mam ochote otwierac telefon, tylko wole na T9 na zewnetrznym module cos napisac.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2007, 10:48:31 »
Nie rozumiem czemu ktoś krytykuje te klawiatury miałem 9500 miałem HTC TyTN teraz mam E90 i powiem tak generalnie to są małe klawiaturki trudno od nich wymagac jakieś konkretnej ergonomi.Jeśli ktoś kupuje takie urządzenie i twierdzi że jest do bani to nie sobie kupi kl.na BT będzie duża i święty spokój jedno co moge powiedzieć to to że np.W HTC nie które klawisze czasami się dziwnie zachowywały tzn po wciśnięciu nic się nie pisało ale w noki tego niema .Polecam 9500 i E90 fajnie się pisze maile i smsy przedewszystkim jęsli chodzi o maile bo rzeczywiście jak napisał kolega wyżej sms można pisać korzystając z T9.
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2007, 12:28:49 »
Nie rozumiem czemu ktoś krytykuje te klawiatury ......

a temu ze czasami i niektorzy wykorzystuja tel do pisania innych rzeczy (np.dokumentow w wordzie etc) a nie tylko do krotkich SMS-ow  :wink:
stad tez dla mnie jest to kwestia dosyc wazna i poniekad jest to jeden z decydujacych punktow przy podejmowaniu decyzji taki czy inny pda .... a ze chwilowo mam problem w wawie gdzie mozna wyprobowac kbrd e90 bo nawet w salonie nokii przy PKiN maja tylko atrape ... a wlaczac real telefonu im sie nawet nie chce  :S to tez i pokusilem sie o zadanie pytania na forum

« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2007, 12:30:21 wysłana przez andy_bez_wandy »

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2007, 05:54:42 »
w e90 (mam i używam) klawiatura jest dobra tylko kursory są do bani (ponadto brakuje klawiszy typu powiększanie) - natomiast enter nie wiadomo dlaczego zajmuje miejsce 4 klawiszy
dużo piszę podczas kierowania samochodem i się sprawdza (ja właśnie dlatego zawsze wybierałem komunikatora ponieważ można było rozmawiać i jednocześnie pisać notatki z rozmowy lub po prostu nagrać rozmowę + ewentualnie czytać emaile czy fax jednocześnie rozmawiając... tylko w e90 faksu zabrakło)