Internet po bluetooth , e60 i x50v. Gdzie tkwi błąd?

• 7 Odpowiedzi
  • 938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« dnia: Maj 20, 2006, 16:13:13 »
Urządzenia sparowane , ustawienia w pda jak zawsze i echo , nie chce się połączyć

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2006, 22:46:05 »
Może napisz coś konkretniej jak to próbujesz robić i jaki jest efekt (trochę bardziej szczegółowo niż "echo" i "jak zawsze" :))?

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2006, 23:55:48 »
Jak zawsze to znaczy dodaję nowe połączenie z internetem przez telefon , *99# wpisuję co potrzeba .Przy próbie połączenia axim melduje : modem odpowiadający się rozłączył ,sprawdź ustawienia.W aximie mam wm 2003 ,konfiguracja działa z innymi telefonami , robiłem to już wiele razy i po raz pierwszy mam taki problem

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2006, 00:32:50 »
Hm... obawiam się że problem jednak mnie przerasta - wydaje mi się że jest to bardziej problem pocketa niż Nokii. W Nokii chyba nie ma za bardzo co ustawiać, w tym przypadku - parujesz telefon z pocketem i tyle. Może jednak zadaj to pytanie na grupie Pocket PC lub Dell?

Ewentualnie spróbuj wpisać jako numer: *99***x#, gdzie x = numer pozycji punktu dostępowego GPRS na liście punktów dostępowych w telefonie (czyli jeśli masz punkt dostępowy GPRS jako pierwszy na liście to 1, jako drugi to 2, itd.). Sorry, nie mam innych pomysłów... :(

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2006, 01:10:48 »
Tego też próbowałem,axim z innym telefonem działa bez problemu .Tutaj chyba miesza nowy symbian , a bez tego jak bez ręki , posty muszę pisać na noki ,co jest makabrą.Chyba jutro pójdzie do sprzedania , zaczynam myśleć nad 9300i.Dzięki za pomoc Bret

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2006, 01:34:28 »
Cytat: "emes71"
Tutaj chyba miesza nowy symbian
To możliwe - ja w ogóle nie znam nowej wersji z autopsji, bo jak na razie nie miałem żadnej bezpośredniej styczności z Series 60 3.0 czy też z Symbianem 9.1 ogólnie. W Series 60 3.0 jest nowy system bezpieczeństwa - dotyczący co prawda instalacji aplikacji (muszą być cyfrowo podpisane), ale nie wiem czy czasem nie zostało też coś zmienione w zasadach komunikacji Bluetooth. Zaraz sobie ściągnę manuala i poczytam - a jeśli coś wymyślę to dam znać tutaj, oczywiście.
zaczynam myśleć nad 9300i.
Ja swoją 9300 łączę z Looxem bez problemu (choć co prawda nie robiłem tego zbyt często, bo nie ma to za bardzo sensu (no chyba że nową Operę na Looxie zainstaluję i zaliczę opad szczeny, widząc jak działa ;)).
Dzięki za pomoc Bret
Nie ma za co, naprawdę. Wydaje mi się że ta pomoc była bardziej niż mizerna tym razem... :)

Edit: przejrzałem instrukcję obsługi i nie zauważyłem w zasadzie niczego co mogłoby mieć wpływ na ten problem. Poza jedną rzeczą: w instrukcji pisze że telefon automatycznie wyłącza Bluetooth po przesłaniu danych i tylko pewne rodzaje kompatybilnych akcesoriów mogą je podtrzymywać gdy jest nieużywane. Może to tu tkwi ten problem? Jeśli tak, to chyba nie ma sposobu na obejście tego...

Edit2 :): Właśnie spróbowałem odpalić połączenie BT Looxa z moją 9300 (utworzone dawno temu) i mam dokładnie to samo. Miga na chwilę "connection established" i zaraz pisze że zdalny modem się rozłączył... i du** blada... A niby działało przedtem i nic w pockecie nie zmieniałem (tyle że dawno tego nie używałem). Windows Mobile mnie wkurza... :twisted: :? :wink:. W 9300 jak chcę Internetu, to przeglądarkę odpalam i tyle...

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2006, 18:25:10 »
Po kilku resetach i włączaniu welcome.exe , dwa dni temu zaczął działać . Dlaczego ? Nie wiem

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2006, 22:09:51 »
No to tyle dobrze chociaż... :). Zapomniałem o tym triku z welcome.exe - chyba spróbuję u siebie tego samego (chciałbym wreszcie wypróbować tę Operę dla WM).