Certyfikaty w N73

• 4 Odpowiedzi
  • 773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Certyfikaty w N73
« dnia: Grudzień 27, 2007, 21:54:32 »
Witam!

Prawie wszystkie aplikacje jakie chcę zainstalować na mojej N73 kończą się komunikatem: "Ważność certyfikatu wygasła" (chodzi o aplikacje o "nie zidentyfikowanym pochodzeniu"  ;) ). Miałem wcześniej 6630 i N90 więc symbian nie jest mi obcy, jednak na ten problem nie mogę nic wskurać. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Czy na to ma wpływ simlock? A może soft ERY? Simlocka to nie ściągnę ale może zmienić Product Code i wgrać inny soft? Ale wtedy stracę gwarancję...  <_<  może Restet i nowy soft nie pomagają  :( 

Proszę o jakieś wskazówki!

*

Offline yanes

• **
  • 132
  • Sprzęt: Asus A636 +Nokia E51+Samsung S8
Odp: Certyfikaty w N73
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2007, 21:59:56 »
Prawdopodobnie na czas instalacji danego programu trzeba cofnąć date w telefonie o rok,zainstalować aplikacje i można wrócić do właściwej daty.         
Oczywiście masz ustawione w telefonie tak: Menu->Menadżer Aplikacji->Ustawienia->Instaluj oprogramowanie->WSZYSTKO
I jeszcze to ma być tak:Menu->Menadżer aplikacji->Ustawienia->Sprawdz certyfikat online->NIE
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2007, 22:16:12 wysłana przez yanes »

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:29:28 »
Witam!

Prawie wszystkie aplikacje jakie chcę zainstalować na mojej N73 kończą się komunikatem: "Ważność certyfikatu wygasła" (chodzi o aplikacje o "nie zidentyfikowanym pochodzeniu"  ;) ). Miałem wcześniej 6630 i N90 więc symbian nie jest mi obcy, jednak na ten problem nie mogę nic wskurać. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Czy na to ma wpływ simlock? A może soft ERY? Simlocka to nie ściągnę ale może zmienić Product Code i wgrać inny soft? Ale wtedy stracę gwarancję...  <_<  może Restet i nowy soft nie pomagają  :( 

Proszę o jakieś wskazówki!

Musisz podpisac aplikacje/troche jest z tym dłubania-zalozenia konta na niekomercyjnym serwerze/ wiecej info jak to zrobic jest na [PIRACTWO]

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:46:06 »
Dzięki za pomoc, cofanie daty pomaga z jednym wyjątkiem.
Nie mogę zainstalować quickoffica (full wersji).
Chyba mam trefną instalkę, albo tu jest niezbędne to "podpisanie".
Ma ktoś może sprawdzoną instalkę?

*

Offline yanes

• **
  • 132
  • Sprzęt: Asus A636 +Nokia E51+Samsung S8
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2008, 23:21:24 »
Dopiero tu przy tej najnowszej aplikacji jesli ma w nazwie "unsigned" trzeba ją podpisac dla konkretnej komórki.Szukaj starszej wersji tego Office bo była dostępna bez podpisu.