html/email w 9500

• 5 Odpowiedzi
  • 570 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline filipp

• *
  • 59
  • Sprzęt: (SX1, E50, E61i), E71, hp 214
html/email w 9500
« dnia: Wrzesień 30, 2006, 09:17:52 »
Witam,

Przeczytałem już kilka testów Nokii 9500, ale jeszcze jedna "troska mnie gnębi" - czy w tym sprzęcie jest możliwy odczyt wiadomości email w formacie HTML zawierającej nie tylko formatowany tekst, ale również grafikę? Oczywiście nie mam tu na myśli załączników, tylko pliki graficzne w treści emaila, np. maile przychodzące z Club Nokia.

Pozdrawiam
Filip

*

Offline bret

• 1964
html/email w 9500
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2006, 20:44:31 »
Jest możliwy. Bez problemu.

*

Offline filipp

• *
  • 59
html/email w 9500
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2006, 09:59:20 »
Dzięki za odpowiedź.

Zastanawiam się od dłuższego czasu nad jakimś nowym mobilnym ustrojstwem, które dobrze integrowałoby komunikację przez SMS/MMS/eMail. Z tego co doczytałem, i z Twojej odpowiedzi widzę, że obsługa eMail w 9500 jest wykonana całkiem przyzwoicie. Zastanawiam się jednak, jakie korzyści przynieść mogłaby instalacja np. Profi Mail? Czego może zabraknąć w standardowej aplikacji obsługi wiadomości w 9500? Czy ktoś z Was ma może Profi Mail na 9500?

*

Offline xpablo

• 1294
html/email w 9500
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2006, 12:50:40 »
Moim zdaniem 9500 nadję się idealnie do mail/sms/ (mms nigdy się nie zajmowałem). Profimail ma jedną podstawową zaletę w stosunku do standardowego klienta-pozwala jako miejsce zapisywania maili wybrać kartę.

*

Offline filipp

• *
  • 59
html/email w 9500
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2006, 22:33:02 »
Cytat: "xpablo"
Moim zdaniem 9500 nadję się idealnie do mail/sms/ (mms nigdy się nie zajmowałem).

Dla mnie dużą zaletą jest to, że te SMS/MMS/eMail jest dobrze zintegrowany w tym telefonie (no i z zewnątrz ciągle jest to po prostu telefon), nie trzeba do tego osobnych aplikacji, wszystko jest zintegrowane właściwie w jednym miejscu, włącznie z MMS.

W PPC Win5.0 jakoś nie trafia do mnie ten brak możliwości (standardowo) czytania maili w HTML, w Outlook Express na peceta mamy zintegrowaną pocztę, messenger i czytnik newsów, a w PPC nie ma nawet HTML/email. Dear Mr. Bill G., why?

Cytat: "xpablo"

Profimail ma jedną podstawową zaletę w stosunku do standardowego klienta-pozwala jako miejsce zapisywania maili wybrać kartę.

A to już coś, przy dużej liczbie maili może się przydać. Zobaczymy w praniu, ale myślę, że do mojego raczej sporadycznego korzystania mam szansę zmieścić się na pamięci wbudowanej. Na kartę pójdą mp3 :-)

Zastanawiam się cały czas jeszcze ewentualnie nad jakimś PPC z telefonem, ale na razie oprócz HTC Universala nie ma nic z VGA, a to jest również duuuża zaleta 9500, nawet biorąc pod uwagę, że ta VGA to jest tylko w poziomie. Miałem kiedyć okazję "poużywać" PPC i scrollowanie okna przeglądarki w poziomie nie było zbyt ciekawe.

*

Offline xpablo

• 1294
html/email w 9500
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2006, 22:37:53 »
Wpgle uwazam że do zastosowań praktycznych symbian DUŻO lepiej się sprawdza. Kilka razy próbowałem się przekonać do używania PPC na codzien, niestety wg mnie zawsze przegrywał z symbianem.

Zaś jesli chodzi o kartę JEDYNYM powodem wyboru profimaila była konieczność odbierania kilku załączników dziennie po 5-6 MB i tyle. Teraz nie ma  już takiej potrzeby i w zasadzie nie korzystam z profimaila.