HR w Samsung i8910 i pda się nie włącza

• 6 Odpowiedzi
  • 2806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline McGyver

• **
  • 128
    • PDA sezon
  • Sprzęt: Acer S500 root
HR w Samsung i8910 i pda się nie włącza
« dnia: Czerwiec 05, 2009, 17:55:26 »
witam, jak zrobić hard reset w Samsung i8910 ?? bo trzeba pda sformatować tak myślę

właśnie, kolega ma problem z Samsungiem I8910;

W moim modelu brandowanym przez ORANGE znajduje sie firmware I8910BVIE4 z 10/05/2009.
Telefon został kupiony tydzien temu, włączony przez sprzedawce po raz pierwszy w celu zdjecia blokady SIMLOCK kodem operatora, po czym od razu wysłany do mnie pocztą. Paczke odebrałem po 4 dniach - w poniedziałek.

I tu zaczeły sie problemy. Telefon juz na starcie sie nie włączył, pomimo ze bateria była naładowana do połowy - otrzymałem zdjecie telefonu z kartą ERY w srodku tuz przed wysyłką do mnie (jako potwierdzenie ze blokada zostala zdjeta). Mowie dobrze, naładujemy dziada. Podłączyłem telefon i po ok. 5 min pojawiła sie ikona ładowania. Zostawiem go by sie naladowal.
4 godziny pozniej telefon pokazał, ze jest naładowany do pełna, sprawdziłem ładowarke - była juz zimna - po czym odlaczylem telefon od ladowarki, wrzucilem karte SIM po czym sprobowałem go włączyc - i NIC
To co sie dzieje przy probie wlaczenia telefonu wyglada tak - po nacisnieciu przycisku czerwonej sluchawki (POWER) po 2 sekundach telefon wibruje raz po czym pojawia sie logo Omnia HD i gasnie, telefon sie nie wlacza. Czasami po logo Omnia pojawia sie na chwile takze logo ladowania systemu, niestety zaraz znika i telefon sie nie wlacza dalej.

Zaladowalem dwa filmiki do sieci pokazujace co sie dzieje:
- na pierwszym widac to co powyzej opisalem
http://[serwis zabroniony]/pokaz/3284838---85da.html

- na drugim pokazalem jak najpierw telefon jest wlaczony, bateria jest naladowana po czym wylaczam telefon by ponownie go wlaczyc
http://[serwis zabroniony]/pokaz/3285039---3926.html

Na koniec dodam, ze telefon jest w pelni sprawny, dziala bez zarzutu dopoki go nie wylacze (np gdy sie zawiesi lub rozladuje). Telefon daje sie wlaczyc jedynie z ladowarka podpieta do sieci, pozniej ladowarke odlaczam i Omnia dziala dalej.
Dieta jest dla frajerów ,których nie stać na suple.
suple są dla frajerów ,którzy boja się igły.
witamy w sezonie 2009

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: HR w Samsung i8910 i pda się nie włącza
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2009, 19:51:56 »
po pierwsze nie ten dzial (to nie pda z wm a z symbianem wiec dzial symbian) a po drugie jesli poczekasz to ci dam odpowiedz, ale dopiero w poniedzialek. bo w weekend samsung nie pracuje ;) po trzecie ciesz sie ze nie pojawia sie napis gadzet (pierwszy, czesty juz problem)...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline ramzes988

• 1
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 23:31:34 »
 po trzecie ciesz sie ze nie pojawia sie napis gadzet (pierwszy, czesty juz problem)...
[/quote]

co z tym napisem ?co to za problem-coś poważnego? bo byłem już prawie prekonany do zakupu
Regulamin

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2009, 07:49:13 »
niby nic powaznego, hr wystarcza. ale dla zwyklego usera to rowna sie pobyt telefonu w serwisie. a ten gadzet to dosc "popularny" problem...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2009, 17:04:48 »
przy włanczaniu telefonu trzy dolne przyciski naraz i potem tylko zielona słuchawkę

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2009, 21:57:12 »
jesli się uruchamia to nacisni taj jakbys wybierał numer
*#7370#
potem
00000000
chyba ze zmieniles kod na inny
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2009, 17:55:37 »
mam to samo faktycznie jeszcze est cos niedorobionego w oprogramowaniu