HARD RESET w 9210i

• 14 Odpowiedzi
  • 1518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HARD RESET w 9210i
« dnia: Marzec 22, 2006, 02:18:13 »
Co dokładnie zostanie usunięte a co zostanie?
Boję się ekserymentować, dlatego pytam.
Symbian zostaje?

*

Offline xpablo

• 1294
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2006, 10:16:20 »
Po sformatowaniu 9210 zostanie przywrócony stan systemu "z półki". Czyli czysty systemik. ZOSTANĄ USUNIETE WSZYSTKIE DANE z pamięci telefonu.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2006, 11:59:17 »
HEINEKEN
czy mozesz zmienic opis w polu sprzet, reklamowanie innych stron jest niezgodne z regulaminem

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2006, 13:56:31 »
Cytat: "pimpus sadelko"
HEINEKEN
czy mozesz zmienic opis w polu sprzet, reklamowanie innych stron jest niezgodne z regulaminem

Nie rozumiem dlaczego zaproszenie na stronę mojego forum jest zabronione, przecież nikt nie czerpie z tego żadnych korzyści majątkowych ani nie narusza żadnych praw autorskich. Poza tym to forum jest o zupełnie innej tematyce.

Prosze o wyjaśnienie mi tego, a na pewno zmienie to, co niedozwolone.

Pozdrawiam serdecznie

*

Offline xpablo

• 1294
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2006, 14:03:56 »
HEINEKEN
Napisałem Ci juz że jest to NIEZGODNE Z REGULAMINEM. CZY ZADAŁEŚ SOBIE ODROBINE TRUDU ABY GO PRZECZYTAĆ ?
 Więc jeszcze raz
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.
- reklamowania swoich (prywatnych lub nie) serwisów internetowych w tematach, treści wypowiedzi, avatarach itd; opcja Strona Domowa umożliwia przedstawienie prywatnej strony WWW zarejestrowanego użytkownika
[..]
Z niestosowania się do powyższych reguł będą wyciągane konsekwencje, w szczególności: zablokowanie możliwości wypowiadania się, zablokowanie adresu IP lub nawet podsieci[..]
Zarządzający forum nie są zobowiązani tłumaczyć się ze swoich decyzji odnośnie zamykania lub usuwania tematów, blokowania możliwości wypowiadania się użytkownikom lub również ich usuwania - takie działania nie będą jednak wykonywane bezpodstawnie.
[..]

Rejestrując się na tym forum zaakceptowałeś ten regulamin. BEZ WYJĄTKÓW. Jeśli masz uwagi- jest do tego odpowiedni dział.
Jest to ostatnie moje ostrzeżenie. Jeśli się nie dostosujesz wyciągnięte zostaną odpowiednie konsekwencje.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2006, 14:04:09 »
xpablo byl pierwszy :)

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2006, 14:19:40 »
Cytat: "xpablo"
HEINEKEN
Napisałem Ci juz że jest to NIEZGODNE Z REGULAMINEM. CZY ZADAŁEŚ SOBIE ODROBINE TRUDU ABY GO PRZECZYTAĆ ?
 Więc jeszcze raz
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.
- reklamowania swoich (prywatnych lub nie) serwisów internetowych w tematach, treści wypowiedzi, avatarach itd; opcja Strona Domowa umożliwia przedstawienie prywatnej strony WWW zarejestrowanego użytkownika
[..]
Z niestosowania się do powyższych reguł będą wyciągane konsekwencje, w szczególności: zablokowanie możliwości wypowiadania się, zablokowanie adresu IP lub nawet podsieci[..]
Zarządzający forum nie są zobowiązani tłumaczyć się ze swoich decyzji odnośnie zamykania lub usuwania tematów, blokowania możliwości wypowiadania się użytkownikom lub również ich usuwania - takie działania nie będą jednak wykonywane bezpodstawnie.
[..]

Rejestrując się na tym forum zaakceptowałeś ten regulamin. BEZ WYJĄTKÓW. Jeśli masz uwagi- jest do tego odpowiedni dział.
Jest to ostatnie moje ostrzeżenie. Jeśli się nie dostosujesz wyciągnięte zostaną odpowiednie konsekwencje.

Wiesz, ciężko czytać dwa posty na raz...
Odpowiedziałem Tobie właśnie w tamtym...

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2006, 14:36:54 »
Po sformatowaniu 9210 zostanie przywrócony stan systemu "z półki". Czyli czysty systemik. ZOSTANĄ USUNIETE WSZYSTKIE DANE z pamięci telefonu.

Dzięki za odp. ;)

Czy takie cuś jak pakiet probramów biurowych, nazywa sie to jakoś "All communicator programs" też zostanie wyczyszczone?

*

Offline bret

• 1964
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2006, 16:01:54 »
Po formacie zostanie tylko to co jest w pamięci ROM. Aby móc ponownie używać telefonu, będziesz musiał zainstalować plik All_Nokia_9210_Data.sis (lub o zbliżonej nazwie, może się nieco różnić w zależności od wersji firmware). I jeśli nie posiadasz płyty CD z zestawu, to najpierw sobie załatw ten plik, bo na stronie Nokii już tego nie znajdziesz.

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2006, 16:15:01 »
No właśnie na płycie tego nie mam :/

Może będzie ktoś tak dobry i podeśle ten plik?

Będę ogromnie wdzieczny!!!!

*

Offline bret

• 1964
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2006, 16:17:56 »
Jedyna Twoja nadzieja w kimś - Nokia usunęła to ze swojego serwisu (dość mętnie się tłumacząc, zresztą).

*

Offline xpablo

• 1294
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 22, 2006, 16:19:19 »
Cóż ja mam tylko do 9210 bez "i"

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 22, 2006, 16:22:10 »
Cóż ja mam tylko do 9210 bez "i"

Kiedyś już ten plik ściągałem ze strony Nokii i coś kojarze, że nie było osobnej wersji do 9210i tylko brało się tę do 9210. A może się mylę?

Podeślij jeśli możesz...

*

Offline bret

• 1964
HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 22, 2006, 16:25:31 »
Mylisz się. Do obu typów są osobne wersje. Zdecydowanie nie polecałbym użycia pliku od 9210 w 9210i. 9210i bardzo się różni pod tym względem od 9210 - część plików ma w ROM (to co jest w 9210 na karcie pamięci), więc organizacja plików systemowych na pewno wygląda nieco inaczej.

HARD RESET w 9210i
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 22, 2006, 16:37:08 »
W takim razie pozostaje mi tylko czekać aż jakaś dobra dusza podeśle plik do 9210i...