E90 w Orange

• 13 Odpowiedzi
  • 1637 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

E90 w Orange
« dnia: Grudzień 15, 2007, 21:21:24 »
Zdaję się, że E90 jest już wszędzie tylko nie w Orange, dziś dzwoniłem i nie mają i nic nie wiedzą - proponowali w zamian tego LG KS20 - ale chcę koniecznie coś z dużym wyświetlaczem i VGA - stąd padł pomysł na E90 - nieco herezja dla mnie, bo zawsze trzymałem się od Symbiana z dala - ale potrzebny mi jest przedewszystkim tel + możliwość w miarę sensownej edycji dokumentów oraz przeglądanie netu.

Czy ktoś wie coś nt. dostępności E90'tki w Orange?

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
Odp: E90 w Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2007, 17:43:16 »
możliwość w miarę sensownej edycji dokumentów oraz przeglądanie netu.

No to według mnie E90 odpada. Są podobno klopoty z plikami Office.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2007, 18:22:29 »
Ja sie wstrzymałem z zakupem tej cegiełki gdy dowiedzialem sie ze Nokia wycofala sie z dystrybucji tego tel w Niemczech... -

Warto wziasc na wstrzymanie i poczekać na poprawioną reedycję

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2007, 18:51:27 »
Sprawa edycji dokumentów została poprawiona  - trzeba tylko uprgradować za jakieś 20usd. Jeśli chodzi o reedycję to ma być po 15 stycznia. Byłem dziś w salonie Orangutanów i guzik wiedzą, czy wogóle ten tel wejdzie do ich oferty.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2007, 19:16:59 »
Ja sie wstrzymałem z zakupem tej cegiełki gdy dowiedzialem sie ze Nokia wycofala sie z dystrybucji tego tel w Niemczech...

Ooo.. A co się stało, że wstrzymano sprzedaż?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2007, 19:25:16 »
Prawdopodobnie to co u nas - czyli lekkie luzy na zawiasach, nierówne nóżki i klawiatura, która jest za gruba i dotyka ekranu. 

Podnoć już w Polsce pojawiły się egz. z bardziej cienką klawiaturą.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2007, 20:51:03 »
Wczoraj w  Play ogladałem E90 i model który oglądałem był pozbawiony tych wad. Po zamknięciu klapki nie odbjały sie żadne ślady na ekranie. nóżki też sprawiały wrażenie stabilnych/równych . Więc faktycznie zazynaja sie pojawiac poprawione modele.
Obecnie nie ma jej OFICJALNIE w Plusie ani w Orange.  ALe w Plusie jednak jest dostpna na firme dla posiadaczy wiekszej ilosci aktywacji na koncie.
Telefonik sporo się rózni po upgrade ostatniego firmware. Wystarczy zerknac na fora o E90 . Jak narazie o nowym firmware wiekszość postów w superlatywach :)

*

Offline Adamerso

• 4139
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2007, 21:06:27 »
hm. Mam w nieśmiałych planach ten telefon... Jak odróżnić wersję poprawioną od zwykłej?

*

Offline Radkowski

• 34
  • Sprzęt: Nokia 8800 arte, MDA Vario V
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2007, 22:51:26 »
Mój chyba jest jednym z pierwszych egzemplarzy (kupiony w sierpniu), a wady to odciskająca się klawiatura na ekranie i nierówne nóżki na tylnej obudowie.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 19, 2007, 07:43:47 »
I jeszcze chyba minimalne luzy na zawiasach

*

Offline Adamerso

• 4139
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 19, 2007, 09:09:10 »
Ale jak odróżnić wersję podstawową od poprawionej _zamin_ się odgniecie klawiatura lub zrobią luzy :)?

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 19, 2007, 10:48:02 »
Po pierwsze niestabilnie leży (jedna nóżka jest za krótka), malutkie luzy na zawiasach są już w fabrycznie nowej sztuce, przyciski klawiatury przenoszą brud na ekran (ekran najpierw jest brudny, później zaczyna się rysować) - luzy na zawiasach też mają na to wpływ, telefon w pozycji zamkniętej pracuje (pokrywy ocieracją się o siebie co powoduje zarysowania ekranu).

*

Offline Adamerso

• 4139
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 19, 2007, 23:45:48 »
Hm, a jakieś odróżnienie przez datę produkcji, numer modelu czy coś innego na podstawie czego można absolutnie obiektywnie stwierdzić (przykładowo kupując nówkę na alledroggo żaden sprzedający nie powie przecież, że ma luzy lub, że się obciera coś :) )

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 20, 2007, 10:36:48 »
no właśnie z tego co czytałem na my-symbian nawet w tej nowej wersji produkcyjnej pojawiają się te wady, a niektóre wyprodukowane wcześniej np. w sierpniu są ok - pozostaje tylko sprawdzić organoleptycznie, albo czekać do 15 stycznia - wtedy podobno ma wyjść najnowsza wersja.