E61 - Jak wykastrowac system?

• 11 Odpowiedzi
  • 1975 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
E61 - Jak wykastrowac system?
« dnia: Wrzesień 16, 2009, 17:24:07 »
Siemka symbianowcy  :mrgreen: Jak złamac system? Mam brandowany model z plusa z simlockiem na tą sieć, chce tylko instalowac co popadnie, jak narazie ciagle jest blad certyfikatow... Zmieniam date i czasem zmienia sie tylko komunikat. Nie chcialbym stracic gwarancji - krotko i na temat... Umiecie pomoc?

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
Odp: E61 - Jak wykastrowac system?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2009, 17:28:20 »
tysiące poradników w necie, potrzebujesz certyfikat choć może jakieś stare helloX da radę.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2009, 17:49:45 »
Hellox to program X.sis, ktory sluzy do podpisywania certyfikatow na urzadzeniu?  :worried:

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2009, 18:12:13 »
musisz wygenerować sobie certyfikat np na opda, później podpisać no HelloX i masz odblokowany system. Ogólnie to nie ma większej potrzeby aby hackować ponieważ większość aplikacji jest podpisana (chyba ze mas zna mysli crackowane) a te darmowe nie podpisane nie sa zazwyczaj warte uwagi.

Największą zwałę mam z tego jak ludzie crackuja x-plore który jest bezterminowym shareware, a jedyne utrudnienie to odczekanie 3 sekund przy uruchamianiu.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2009, 21:09:43 »
Właśnie czekam na ten certyfikat z opda'a. Nie chce wgrywać rzadnych wymyślnych aplikacji, chce po prostu wgrywac tematy, gry i proste programy, a przy kazdej operacji systemik daje znac, ze to on tu jest panem i se rabbit moze  :mrgreen: :)

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2009, 21:17:24 »
tak to jest jak jest się lamą  :E
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2009, 21:53:15 »
tak to jest jak jest się lamą  :E
:P Wole być lamą, niż spamerem, bo z lamerstwa da się wyjść, a z spamowania nie jest tak łatwo...  :evil:

*

notosiup

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 18, 2009, 08:23:53 »
wejdź najpierw w menedżera aplikacji, opcje, ustawienia, znajdź tam sprawdzanie certyfikatów i wybierz, żeby nie sprawdzał. Nie pamiętam dokładnie wszystkich nazw, ale może w tym jest też problem :)

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 18, 2009, 08:31:54 »
Właśnie przed chwilą podpisywałem na tej stronce te certyfikaty ii... DZIAŁA :!: :!: :!: :banan:

*

Offline holohause

• 20
  • Sprzęt: HTC Hermes
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2009, 22:49:26 »
Widzisz to łatwe, choć zastanawia mnie to po co Nokia tak utrudnia życie skoro każdy przy odrobinie chęci może sobie poradzić z tym problemem... Może wspieranie twórców aplikacji?

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2009, 22:52:42 »
Marketing... ;) Kasa, kasa i jeszcze raz kasa, tak samo, po co ten sledzik na nk, lub reklamy htc tutaj, na tym forum  :ok:

*

notosiup

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2009, 13:56:45 »
Widzisz to łatwe, choć zastanawia mnie to po co Nokia tak utrudnia życie skoro każdy przy odrobinie chęci może sobie poradzić z tym problemem... Może wspieranie twórców aplikacji?

Przez dość długi czas od wprowadzenia certyfikatów przez nokię nie było ogólnie dostępnej możliwości zdobycia własnego certyfikatu, więc nie było tak różowo na początku. Dopiero potem można było zrobić sobie certyfikat, a łamanie systemu istnieje stosunkowo od niedawna.