e61 i jvc kd-avx33 via bt - nie pokazuje kontaktow i sms'ow :(

• 1 Odpowiedzi
  • 685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
witam.
od wczoraj stalem sie posiadaczem takiego wlasnie radia samochodowego. http://www.jvc.pl/product.php?id=KD-AVX33E&catid=100033&sub=ts#product-tabs
ma ono wbudowany bt i dziala rowniez jako zestaw samochodowy do telefonu.
dziala - no wlasnie nie tak do konca :|
samo sparowanie e61 z radiem poszlo bez problemu, dalej juz bylo troche gorzej.
sprzety widza sie nawzajem, jak ktos do mnie dzwoni to owszem, moj dzwonek ktory mam ustawiony w fonie jest slyszany w glosnikach (muza sie wycisza), moge odebrac, jakosc rozmowy tez nie pozostawia nic do zyczenia, zadnych sprzezen, poglosu itp.
problem jest gdy chce wybrac numer. radio oferuje kilka mozliwosci: wybieranie glosowe - dziala bez zarzutu, wpisywanie reczne numeru - dziala,ale to porazka bo kto pamieta numery, i to o co mi chodzi czyli ksiazka adresowa - no i tu jest problem :(
radio samo nie sciaga moich kontaktow, co prawda moge zaznaczyc wszystkie w telefonie i wyslac do radia via bt, i wtedy sa, ksiazka w radiu dziala i mozna wybierac. ale niestety tylko do momentu rozlaczenia sie urzadzen, czyli jak wysiade i odejde kawalek, to po powrocie urzadzenia owszem same sie ponownie wykrywaja, ale w radiu juz kontaktow nie ma :(
w instrukcji niestety nic nie napisali na ten temat, ale sami przyznacie ze jest to dosc klopotliwe, zwlaszcza ze jak nie ma w radiu kontaktow to jak ktos dzwoni to pokazuje mi tylko numer.
no i druga sprawa - jest tez taka opcja ze gdy radio jest polaczone z telefonem, to jak przychodzi sms, to powinien byc on wyswietlany na ekranie radia- to wogole nie dziala i cholera wie czemu? w instrukcji napisali ze "telefon musi miec opcje odbioru wiadomoci tekstowych" - no chyba ma skoro normalnie pisze i odbieram smsy :-|
doradzcie cos bo przez te dwie sprawy czuje pewien niedosyt po zakupie tego radia.  musze przyznac ze pozatym sprzet jest ok , a samo wykonanie jak i mozliwosci audio video sa naprawde dobre.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2008, 07:10:56 wysłana przez siwytd »
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: e61 i jvc kd-avx33 via bt - nie pokazuje kontaktow i sms'ow :(
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2008, 16:46:00 »
Niektóre symbiany tak mają. Mój N-Gage ma identycznie. Co prawda nie do radia, ale do parowania z Palmem. Wszystkie opcje komunikacji i wykorzystywania telefonu komórkowego działają - poza pobieraniem smsów z telefonu. Najlepiej wypóbuj jakiś inny telefon.