Orange Menu możesz wyłączyć!!! Sam posiadam E50 i odrazu się tego cholerstwa pozbyłem!! "Informuję, że istnieje możliwość wyłączenia opcji dodatkowego Menu Orange w tym modelu . Po wejściu w Menu -> Ustawienia -> Tryb gotowości -> Aktywny tryb gotowości należy ustawić na Nie." Taką instrukcje dostałem z BOK Orange gdy zapytałem o pozbycie się Orange Menu!! Działa to na 10000000%!! Jedyny mankament tego że zostaje ci pusta tapeta na ekranie bez żadnych bajerów!! Ale mi to nie przeszkadza przyzwyczaiłem się!! PozdRo
Tak, Tak wszystko się zgadza. Tylko w ten sposób pozbywasz się "Aktywnego trybu gotowości",
a o to chodzi, żeby on był !Tak jak pisali niektórzy przedmówcy.
Aktualizacja FW w telefonach z sieci Orange może nastąpić jedynie do FW z menu Orange. Na dzień dzisiejszy nie ma nowszego FW do E50 jak
V 06.27.1.0 jeśli chodzi o PC 0540077 (Orange). Serwis Nokii nie wgra
legalnie softu niebrandowanego przez Orange. Pierwsza rzecz, którą sprawdzają to PC (Product Code) telefonu. Potwierdził to serwis Nokii w Katowicach.
Jedynym rozwiązaniem dla posiadaczy Nokii E50 z Orange, niestety wiążącym się z utratą gwarancji, jest zmiana softu na czysty FW Nokii.
(powyżej już Ktoś o tym pisał).
E50 RM-170
Kod:
0536323 POLAND (White)
0536324 POLAND (Black)
0540077 ORANGE POLAND
Najnowszy FW dla Nokii E50 na dzień dzisiejszy to : V 06.41.3.0
Cała operacja zmiany FW trwa około 30 minut.
Każdy robi ją na własne ryzyko.
Wszystko opisane na forum o Symbianie.
Z dusza na ramieniu, ale pozbyłem się Orange Menu.
Gwarancji nie mam, ale mam czyste FW Nokii.