Backup przed upgradem firmwaru

• 3 Odpowiedzi
  • 953 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« dnia: Kwiecień 22, 2006, 20:23:16 »
Witam.

Po niedzieli zaniose moja 6680 do serwisu celem wgrania najnowsze firmwaru (mam nadzieje ze to usunie moje problemy z BT).

Chcialbym jakos zbackupowac to co jest na noki, zeby bardzo szybko po upgradzie wszysrko bylo zainstalowane i poustawiane  jak teraz.

Wszystko co nowe mam wlasciwie poinstalowane na MMC.

SMSy mam przelaczone na MMC.

Kontakty mam zsychnrozowane z outlookiem.

Pozostaja chyba ustawienia tapet, powiazan kontaktow z dzwonkami i zdjeciami orz wszelkie inne ustawienia telefonu.

Czy da sie to jakos w mily sposob zbackupowac? I Potem tak zrestorowac zeby nie rozwalic nowego systemu?
Nie wiem co dokladnie backupuje Nokia Content Copier.

Moze uzyc sprite backup?

Moze najlepiej bedzie jednak po wgraniu upgradu zrobnic hardreset, wlozyc MMC, zmienic ustawienia recznie i powywalac fabryczne aplkacje ktore mi sa zbedne?

Ktory scenariusz wg Was jest najlepszy?

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2006, 00:17:04 »
W 6600 jest taka opcja w "programie" Pamiec  jak Zrob kopie pam. tel. to cos robi kopie na karte.
[Menu>Narzedzia>Pamiec>Zrob kopie pam. tel. - u mnie jest tak :)]
Nie wiem co dokladnie to backupuje, ale na pewno programy z pam. telefonu. Sproboj zrobic ta kopie, zmienic cos w ust. np w profilu i przywrocic tego backupa. [Pamiec>Przywroc z karty] I wtedy bedzie wiadomo czy to co chcesz backupuje.
Jak zwykle 8) Sposob dziala na N6600 a jak z 6680?
Ktos chetny do sprawdzenia? :)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2006, 00:55:53 »
Przy zmianie firmware zdecydowanie bezpieczniejsze wydaje mi się zrobienie kopii tylko tego co jest rzeczywiście niezbędne (kontakty, kalendarz, ewentualnie wiadomości). A resztę (instalacja używanych aplikacji, skonfigurowanie telefonu) zrobienie od zera. Przynajmniej z dwu powodów:
1. tak jest wbrew pozorom szybciej
2. przy zmianie firmware mogą zostać zmienione niektóre pliki systemowe - nadpisanie ich (po przywróceniu backupu) starszymi wersjami nie wydaje mi się dobrym pomysłem

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2006, 13:08:35 »
juz po upgradzie.

zrobiem restora z Nokia Backup zeby miec zawartosc Portfela  , gdyz tego sobie nie spisalem przed flaszhowaniem.

Niesteyy backup Portfela nie zawiera :-(

Pozdrawiam