dwa pytanka o ustawienia symbiana (s60)

• 17 Odpowiedzi
  • 2883 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 13, 2006, 11:09:22 »
Na wstępie witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
 mam nokie 6600.
Od jakiegos czasu (wydaje mi sie ze kiedys tak nie bylo) za kazdym razem jak dzwonie to na samym początku na kilka sekund pokazuje się komunikat "uwaga : przekazywanie połączeń aktywne" (
Co on oznacza i czy można go wyłączyć? Troszke mnie denerwuje.

I drugie, w trakcie rozmowy nie pokazuje mi jak długo trwa połączenie. Mozna to jakoś uaktywnić?
Pozdrawiam i z gory dziękuje za odpowiedzi.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2006, 16:46:46 »
Najwyraźniej masz włączone przekazywanie na inny numer telefonu połączeń przychodzących (np. na numer poczty głosowej). Konfigurujesz to w menu Narzędzia -> Ustawienia -> Przekaz połączeń (str. 37 instrukcji obsługi).

Co do wyświetlania czasu połączenia, to niestety nie wiem (nie miałem okazji używać 6600).

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2006, 17:43:43 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:57:15 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 17:46:00 »
dziękuje za odpowiedz.
Niestety to nie to..
rzeczywiscie, byly dwa rodzaje przekazań uaktywnione (gdy zajęty i chyba poza zasięgiem) co jest bardzo dziwne bo telefon wczoraj był formatowany (na twardo)
W kazdym razie po ponownym sprawdzeniu i wyłączeniu wszystkich przekazań, monit nadal się pokazuje :/

a w 9300 wiesz jak włączać/wyłączac wyswietlanie czasu połączen?co prawda to chyba inna seria symbiana ale moze bedzie tak samo?

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2006, 17:50:23 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:56:32 wysłana przez may »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2006, 17:56:27 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:56:40 wysłana przez may »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2006, 18:01:49 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:56:50 wysłana przez may »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2006, 18:07:13 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:57:00 wysłana przez may »

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 13, 2006, 22:39:44 »
May! wielkie dzięki za śledstwo :)
"pokaz czas połączeń" odszukałem, było sobie wyłączone :) oczywiscie włączyłem.

Niestety w sprawie przekazywania połączeń ciągle się monit wyświetla.
Nie zmieniałem karty sim, ciągle jest ta sama (plus),  poczte od dawien dawna mam wyłączoną (poprzez bok). Tak więc teoretycznie żadnego przekazywania być nie  powinno.
U Ciebie w 6600 ta informacja się też pojawia?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2006, 22:48:56 »
Możesz masz to aktywne dla tej karty SIM? Bo to jest usługa sieciowa (operatora). Ja bym sprawdził w opcjach tej usługi jej status (jest tam polecenie do tego celu).

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 14, 2006, 08:02:40 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 22:55:36 wysłana przez may »

*

Offline samsa

• **
  • 123
Re: dwa pytanka o ustawienia symbiana (s60)
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 14, 2006, 08:03:21 »
Cytat: "grzegorz.pow"
(...) na samym początku na kilka sekund pokazuje się komunikat "uwaga : przekazywanie połączeń aktywne" (
Co on oznacza i czy można go wyłączyć? Troszke mnie denerwuje.

Witam! Komunikat nie będzie się pojawiał, jeśli anulujesz wszystkie przekazy połączeń (poza zasięgiem, niedostępny, gdy nie odbieram itp.). Czy dana funkcja jest aktywna zobaczysz klikając "sprawdź stan" w menu/ustawienia/przekaz poł./...

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 14, 2006, 12:04:49 »
juz wiem chyba.
Plus jakis czas temu wprowadzil pewną usluge w oparciu chyba wlasnie o przekazywania(teraz tak wywnioskowałem). Jak z kims rozmawiamy badz jestesmy poza zasiegiem i ktos bedzie probowal sie dodzwonic, to plus wysle o tym smsa.
Anulowalem wczoraj wszystkie przekazywania w telefonie ,ale dzis sprawdzilem i one na "zajetosc" i brak zasięgu, nadal są.
Wchodząc głębiej pokazuje się numer 601100155. To musi być ten numer na ktory rozmowy są przekazywane. I na podstawie tego przekazania potem plus wysyła smsa że była próba dodzwonienia.

I nie da się tego wyłączyć z poziomu telefonu. Trzebaby do nich zadzwonic.
Ale jesli to faktycznie to co mysle, to zostawie to bo ta "usluga" mi w miare odpowiada.

Dziekuje za pomoc, pozdrawiam

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 14, 2006, 14:35:07 »
Nie musisz dzwonić do operatora. Opcję informowania o tym, że ktoś próbował się do Ciebie dodzwonić, możesz deaktywować wysłając SMS o treści N pod numer 8023 (ponowna aktywacja: T pod ten sam nr).
Deaktywacja/aktywacja jest bezpłatna. Ale, jak piszesz, jest ona całkiem pożyteczna i chyba nie warto jej wyłączać. Pozdrawiam

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 14, 2006, 22:29:37 »
Tak więc wszyskie wątpliwości zostały rozwiane. Wielkie dzięki wszystkim się tutaj udzielającym.
Jesli tu panują podobne zasady jak na elektrodzie to informuje adminów że można zamknąć wątek.
Pozdrawiam.

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 17, 2006, 01:54:17 »
Cytat: "samsa"
Nie musisz dzwonić do operatora. Opcję informowania o tym, że ktoś próbował się do Ciebie dodzwonić, możesz deaktywować wysłając SMS o treści N pod numer 8023 (ponowna aktywacja: T pod ten sam nr).
Deaktywacja/aktywacja jest bezpłatna. Ale, jak piszesz, jest ona całkiem pożyteczna i chyba nie warto jej wyłączać. Pozdrawiam

Nieprawda.

Poniższy sposób deaktywuje usługę, a nie przekierowanie. Przekierowanie moze być usunięte WYŁĄCZNIE przez konsultanta DOK.

Pozdrawiam

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 17, 2006, 08:28:58 »
Cytat: "bosmanxxl"

Nieprawda.

Poniższy sposób deaktywuje usługę, a nie przekierowanie. Przekierowanie moze być usunięte WYŁĄCZNIE przez konsultanta DOK.
Pozdrawiam

Witam!
Pisałem właśnie o deaktywacji usługi "kto dzwonił" w Plusie.
A co z możliwością deaktywacji przekierowań chociażby przez e-bok? Z konsultantem nigdy nie mogę się dogadać ;-)
Pozdrawiam również.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 18, 2006, 10:48:51 »
Ciekawe czy ktos znalazł radę na komunikat: "UWAGA: przekaz połączeń" pojawiający się przy wykonywaniu połaczeń?

Bo mnie także boli to bardzo, był telefon (Nokia 6310i) w plusie zaczęła się pojawiać taka informacja, oczywiście wszystkie usługi połączeń anulowałem nawet jeśli były wyłaczone, a także wyłaczyłem poleceniem "anuluj wszystkie przekierowania", poczta głosowa jest wyłaczona całkowicie.

A komunikat jest, zacząłem więc sprawdzać i okazało się że mimo tego że po wyłaczeniu danej usługi przekierowania wyświetla komunikat "przekazywanie cofnięte" to przy sprawdzeniu stanu - jest info że usługa jest jednak aktywna!

Głowiłem się jak inaczej ją tu wyłączyć i nie wiem. Ale darowałem sobie bo i tak przechodzę do ORANGE więc co mi tam.

Dziś dostałem kartę z orange - wsadziłem dzwonię a tu znowu ten komunikat i dalej nie mogę wyłaczyć przekazywania połaczeń !!!

Co z tymi telefonami ?!