Częste restarty Noki E60

• 10 Odpowiedzi
  • 1145 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Częste restarty Noki E60
« dnia: Wrzesień 21, 2006, 17:22:13 »
Posiadam swoją Nokię E60 od tygodnia i niestety dość często, czyli jakieś dwa, trzy razy dziennie się sama restartuje. Wchodząc w jakąś funkcję nagle telefon się kompletnie wyłącza i restart systemu. Miałem poprzednio model 6600 i cos takiego praktycznie nie miało miejsca, raz na kilka miesięcy czyli praktycznie w ogóle. Czy wasze telefony też tak robią? Może mam jakiś wadliwy egzemplarz. A może to soft? Mam starą wersję oprogramowania.

*

Offline bret

• 1964
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2006, 19:50:35 »
Zaktualizuj firmware telefonu. Możesz to zrobić samodzielnie: http://europe.nokia.com/softwareupdate.

Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2006, 10:28:15 »
Właśnie mam zamiar podejść do tematu wymiany oprogramowania z tej witryny ale mam jeszcze jedno pytanie: Czy będzie możliwość wyboru języka polskiego, czy też oprogramowanie wgra mi się w języku angielskim?

*

Offline bret

• 1964
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2006, 13:02:56 »
Sądzę że będzie możliwość wyboru języka. Ale głowy za to nie dam - lepiej niech wypowie się ktoś kto już to robił.

Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2006, 13:56:13 »
Czy przed zrobieniem aktualizacji oprogramowania jest jakiś sposób żeby zrobić backup tego co jest w telefonie żeby ewentualnie można było wrócić do starej wersji, z danymi nie ma problemu z pomocą idzie Pc suite ale firmware?

*

Offline bret

• 1964
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:12:53 »
Nie możesz zrobić backupu firmware - update działa w jedną stronę. Nie sądzę jednak żeby była po temu potrzeba. Jeśli zamiast coś poprawnić update coś pogorszy, to po prostu trzeba będzie czekać na nową wersję firmware.

Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2006, 11:14:46 »
Dziś zdecydowałem się wymienić oprogramowanie poprzez nową usługę na stronie noki w moim telefonie. Wymiana softu jest generalnie banalnie prosta, wszystko robi się samo i nawet nie ma utraty żadnych danych i ustawień,( co się niestety wcześniej zdarzało w serwisach) więc wydawało by się że jest nieźle, ale to nie wszystko są jeszcze inne ważne zalety, nowy soft nie wiesza się ani nie restartuje i moim zdaniem chodzi chyba trochę szybciej. Tak więc, wydawało by się że jest super, ale niestety nie do końca… Jest jeden dość poważny mankament. Mianowicie nowe oprogramowanie pobrane ze strony noki nie ma polskiego języka, co więcej jest tylko angielski i chyba japoński albo chiński. Niepotrzebnie tylko na polskiej stronie noki reklamują tę usługę jeśli nie ma wersji polskiej  Zadzwoniłem na infolinie żeby się zapytać o co tu chodzi i dlaczego tak jest. Pani mi powiedziała że nie ma jeszcze nowego oprogramowania w wersji polskiej i że może w grudniu takie oprogramowanie się ukarze i wtedy je zamieszczą na stronie. Niestety ale chyba to nie jest to prawdą, ponieważ dzwoniłem również do lokalnego serwisu i powiedzieli mi że mają najnowszy soft bodaj że z lipca i z wymianą nie ma problemu (jedyne 61 zł). Tak wiec, przestrzegam wszystkich którzy chcą wymienić soft na nowszy poprzez tę usługę a nie chcą rezygnować z polskiej wersji oprogramowania.

*

Offline bret

• 1964
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2006, 22:33:09 »
Pobierałeś update ze strony europejskiej Nokii? Jeśli tak, to ciekawe skąd tam ten japoński czy chiński...

Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2006, 10:25:50 »
Tak dokładnie to z tej strony: http://www.nokia.com/A4176089

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 27, 2006, 17:08:51 »
To co ostatnio wyczynia Nokia woła o pomstę do nieba. Żeby nawet telefony biznesowe nie funkcjonowały należycie? Chętnie zakupiłbym teraz jakiegoś smartfona symbianowego (cena nie gra roli) i prawda jest taka że nie ma nic dobrze dopracowanego. Pozostają zwykłe słuchawki bez symbiana ale i z tymi też są problemy. I co robić?

*

Offline bret

• 1964
Częste restarty Noki E60
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:15:47 »
Cytat: "niezawodny"
I co robić?
Poczekać trochę i kupić P990 :). Sam o tym myślę :). Być może zresztą w zimie pojawi się nowy komunikator (oparty na Series 60) - jednak to niepotwierdzona informacja. W każdym razie, akurat w tej chwili warto niezbyt się śpieszyć z ewentualnym zakupem.