Dziś zdecydowałem się wymienić oprogramowanie poprzez nową usługę na stronie noki w moim telefonie. Wymiana softu jest generalnie banalnie prosta, wszystko robi się samo i nawet nie ma utraty żadnych danych i ustawień,( co się niestety wcześniej zdarzało w serwisach) więc wydawało by się że jest nieźle, ale to nie wszystko są jeszcze inne ważne zalety, nowy soft nie wiesza się ani nie restartuje i moim zdaniem chodzi chyba trochę szybciej. Tak więc, wydawało by się że jest super, ale niestety nie do końca… Jest jeden dość poważny mankament. Mianowicie nowe oprogramowanie pobrane ze strony noki nie ma polskiego języka, co więcej jest tylko angielski i chyba japoński albo chiński. Niepotrzebnie tylko na polskiej stronie noki reklamują tę usługę jeśli nie ma wersji polskiej Zadzwoniłem na infolinie żeby się zapytać o co tu chodzi i dlaczego tak jest. Pani mi powiedziała że nie ma jeszcze nowego oprogramowania w wersji polskiej i że może w grudniu takie oprogramowanie się ukarze i wtedy je zamieszczą na stronie. Niestety ale chyba to nie jest to prawdą, ponieważ dzwoniłem również do lokalnego serwisu i powiedzieli mi że mają najnowszy soft bodaj że z lipca i z wymianą nie ma problemu (jedyne 61 zł). Tak wiec, przestrzegam wszystkich którzy chcą wymienić soft na nowszy poprzez tę usługę a nie chcą rezygnować z polskiej wersji oprogramowania.