Mam dość duży dylemat odnośnie tych telefonów.
Miałem sobie sagemika my521x , ale była okazja go sprzedać i postanowiłem , że wrócę do symbiana . A że obecnie 6630 nie jest obecnie droga a i łatwo można "dorwać" całe , legalne komplety , więc postanowiłem , że sobie do niej wrócę .
Ale 3 dni później dostaję wiadomość , do domu za naprawę DVD dostałem nokię 9300.
I mam wielki dylemat -
czy zostawić sobie nokię 6630 czy 9300 ? Z 6630 jestem zadowolony , po wgraniu najnowszego firmware chodzi jak burza , nawet swój themes zrobiłem(dzięki któremu notabene chodzi ... jeszcze szybciej - reaguje wszystko "na dotyk" - żadnego czekania i zamulania ) . Dodatkowo moduł UMTS pozwala mi na obecne pisanie tego tematu

Oprogramowania naprawdę masa , więc że to szybko zniknie , się nie boję .
9300 pożyczyłem dziś na chwilkę (moja ma dojść w środę) i jakościowo/wyglądowo może być , żadnych rewelacji . EDGE chodzi znośnie , choć znów przypomina mi się powolne wgrywanie stron...
Jednak załamałem się odnośnie oprogramowania - między s60 a s80 jest wielka przepaść ... na communicatora oprócz smartmovie i TomToma nic ciekawego nie ma. O grach to mogę zapomnieć , choć ja jakiś maniak komórkowych gier java nie jestem

Ale w pasjansa czy coś podobnego czasem w tramwaju ...
Najlepiej jakby jakiś użytkownik 9300 się wypowiedział odnoście softu - bo jakoś nie mogę w to uwierzyć , że platforma s80 to niewspierana platforma ...