Witam.
Piszę tego posta w dziale symbiana gdyż problem dotyczy miedzy innymi nokii e50 a nie ma działu poświęconego akcesoriom.
nabyłem niedawno dongla bluetooth na chipie Broadcom BCM2045A wraz ze sterownikami Widcomm v5.0.1.801. Instalowałem sprzęt już na kilku kompach (Win 98SE i WinXPproSP2) i za każdym razem mam ten sam problem: mogę sparować z komputerem każdy telefon z wyjątkiem nokii. Testowałem kolejno na SE t630, SE P800, SE K800, SPV m3000, mot V3, a nawet na sagemie my401x i za każdym razem odbywało się to bez problemów. Kiedy jednak próbuję połączyć się z jakąś nokią to się okazuje iż "brak urządzenia bluetooth w zasięgu" testowałem kolejno na E50, 6280, 6230i oraz na 6103.
Przeryłem juz całego neta ( nawet posty w językach których na codzień nie kumam) i nie znalazłem rozwiązania problemu. Wykluczyłem już następujące rozwiązania:
- podmiana driverów w XPsp2 - ponoć wymusza własne lecz do tego bt własnych nie miał
- problem z nadmiarem sterowników(konflikt) na jednym z kompów Win98se jestem pewien, że nigdy nie było nic na bluetooth
- znalazłem jakieś łatki i patche do symbiana ale gdyby to był jego problem to 6103 i 6230i by działało a P800 nie
- na bluesoleil nie działa wogóle
- zadałem nawet pytanie na oficjalnej stronir nikii - bez odzewu ( SE kiedyś odpowiedział)
-pobrałem odpowiednią wersję PC Suite ale z tego co widzę on kożysta z zewnętrznego stera bluetooth.
Jeśli ktoś maił już taki problem i go rozwiązał to prosze o kontakt ( można na maila mójnick@wp.pl - gdzie mójnick to mój nick