NOKIA 6630 - FREE MEMORY

• 4 Odpowiedzi
  • 1053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bosst

• 23
NOKIA 6630 - FREE MEMORY
« dnia: Maj 10, 2006, 11:45:52 »
Witam ponownie,

Tym razem wpadam z pytaniem czy jest moze jakas aplikacja do zwolnienia pamięci w tym telefonie??
Dlaczego o to pytam??
Proste do niektórych gier po prostu ne wystarcza 8,5 MB wolnej przestrzeni w pamięci w standardzie...-owszem gry się odpalą ale potem np w moim przypadku podczas wchodzenia w opcje niektórych gier po prostu tlefon wywala mi ze jest za mało pamieci podręcznej...

Czy jest jakas aplikacja w której można ustawiac np schemat zamykania procesów podstawowych telefonu?? cos w stylu APPMAN z tym zeby mozna zapisać schemat zamykanych procesów i za kazdym razem ne trzeba było by wyłączać każdeego procesu z osobna- tylko po prostu zapsać schemat zamykanych procesów...-chyba jasniej sie nie da tego opisać, wiadomo o co chodzi :)

pozdrawiam

*

Offline samsa

• **
  • 123
NOKIA 6630 - FREE MEMORY
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2006, 14:01:31 »
Witam!
Co do zadanego zamykania wybranych aplikacji, nie spotkałem się z takim programem - task managery zwykle posiadają opcję "close all apps", ale w ten sposób nie wyłączysz systemowych procesów (ostrożnie ;-) ).
Możesz spróbować zwolnić RAM na kilka sposobów:
1. tak jak piszesz - ręcznie  zamykając nieużywane aktualnie procesy systemowe (jeśli wiesz które  8) ) i te wgrane (3rd party) za pomocą jakiegoś task managera: TaskSpy, Switcher - oba darmowe, Appman itp., plus skorzystanie z opcji kompresji pamięci jaką oferują te aplikacje;
2. uruchamiając telefon z wciśniętym klawiszem "ołówka" - czyli po prostu "safe mode" - wtedy nie będą uruchamiane aplikacje z funkcją autostartu (u mnie chyba nie działa ;-) );
3. przełączając temat na defaultowy - zamiast wgranych bajerów;
4. włączając profil Offline - taki "flight mode", czyli opcja korzystania z funkcji aparatu bez połączenia z siecią (albo granie albo pogadanki);

Trochę żmudne, ale wszystkie w/w metody zastosowane razem, powinny poskutkować sporym zwiększeniem dostępnej pamięci RAM w telefonie.

Efekty zwolnienia pamięci podejrzeć możesz np. za pomocą Memory monitora.

P.S. Nie wiem czy wszystkie wymienione przeze mnie programy będą działać na N6630, ale spróbować zawsze można. Powodzenia!

*

Offline bosst

• 23
NOKIA 6630 - FREE MEMORY
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2006, 18:10:20 »
żmudne nie żmudne trzeba kombinowac.

Rodzi mi sie kolejne pytanie:

Program którym można zrobic w pełni własny motyw/temat do 6630(aby "zjadał" jak najmniej pamieci, oraz wogóle aby sie pobawic motywami)-freeware?? lub ewentualnie namiar na taki własnie motyw(ligtowy)

:)

*

Offline bret

• 1964
NOKIA 6630 - FREE MEMORY
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2006, 20:50:57 »
Cytat: "bosst"
Program którym można zrobic w pełni własny motyw
S60 Theme Studio for Symbian OS

*

Offline bosst

• 23