witam
po pierwsze chciałbym się przywitać na Forum, a po drugie chciałbym prosić o poradę
od kilku dni mam N6600 (przesiadłem się z N6310i), kupiłem ją ze względu na fakt, że czasami przydaje mi się aparat foto, a ta cyfrówka którą mam w domu jest troche za duża na codzienne noszenie jej ze sobą.
Jako że w temacie cellphonów (jak się okazało) jestem trochę zacofany, to zacząłem googlać, googlać i googlać i m.in. wygooglałem, że do tego aparatu mozna dograć soft, dołożyć odbiornik GPS i ........... wiadomo co dalej
tak też trafiłem na to Forum, ale nie znalazłem na nim manuala dla "
lajkonika GPS`owego" o zastosowaniu N6600 jako sprzętu do navi. Czy mógłbym prosić o rozszerzenie tego tematu i napisanie parę słów jak chłop krowie na miedzy?
na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item102147652_gps_bt_77_wonde_proud_bluetooth_nemerix_.htmlwg mnie całkiem przyzwoite pieniądze, ale jak to bedzie funkcjonowało w praktyce?
jaki soft jest niezbędny do zabawy , a jaki przydatny?
czy jest coś sensownego z free, jesli nie to gdzie można kupić niezbędne oprogramowanie i ile to (chociaż orientacyjnie) kosztuje?
w jakim formacie powinny być mapy? (i ew. skąd je zdobyć) ?
czy tomtom to dobry pomysł? czy pokrywa on teren mazowsza? (dorzecze Bugu i Narwi to mój teren)?
jedzie do mnie karta MMC 1GB, chyba wystarczy do obsługi mapek?
na razie tyle mi przyszło do głowy, jakbyś ze swego doświadczenia jeszcze coś w tym temacie dodał, to byłoby super
PS
GPS chciałbym wykorzystywać głównie do pieszych wędrówek w terenie (pola i lasy), zależy mi na w miare precyzyjnym "zapisywaniu" interesujących mnie punktów/miejsc, do których chciałbym wrócić
No i oczywiście nawigację samochodową też bym wykorzystywał (głównie Polska)
--------------------
Ne chval dne pred vecerem a żenu pred smrti