9500 przenoszenie notatek itp...

• 5 Odpowiedzi
  • 767 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 16, 2005, 08:55:42 »
Dzień dobry,
czy jest jakiś program-organiser albo inne dla N9500, aby działał tak jak Outlok w pocket pc? tzn: konkretnie chodzi mi o przenoszenie notatek z pulpitu do outlooka w kompie. Poza tym widziałem opis programu, dla magneto, który synchronizuje kalendarz z esemesami emalią itp.
wie ktoś coś na temat?
pozdrawiam Tomek

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2005, 09:09:32 »
spytaj sie na:

http://my-symbian.com

na forum koledzy na pewno ci powiedzą jeśli cos takiego istnieje. Nigdy nie kopiowałem plików z pulpitu, w sumie są to tylko notatki.

Autorus

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2005, 07:18:15 »
Notatki są w plikach Note (x) (bez rozszerzenia, gdzie "x" oznacza numer kolejny notatki). Jeśli wszystkie notatki są zapisywane do osobnego folderu na pulpicie (tak mam u siebie - założyłem sobie osobny folder na notatki), to wspomniane wyżej pliki można znaleźć w folderze C: (Komunikator)\System\Apps\NOTE\notes. Umożliwi to przynajmniej zarchiwizowanie samych notatek. Niestety, z synchronizacją z Outlookiem jest źle - o ile dobrze pamiętam, używana przeze mnie wersja PC Suite opcję synchronizacji notatek ma nieaktywną (nie mam bladego pojęcia, dlaczego). Pojawiła się nowsza, więc może coś się zmieniło, ale nie liczyłbym na to za bardzo.

Nie do końca rozumiem ostatnią część pytania Tomka... Co dokładnie miałby robić ten program?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 04:42:14 »
Cytat: "Tomek9500"
Dzień dobry,
czy jest jakiś program-organiser albo inne dla N9500, aby działał tak jak Outlok w pocket pc? tzn: konkretnie chodzi mi o przenoszenie notatek z pulpitu do outlooka w kompie. Poza tym widziałem opis programu, dla magneto, który synchronizuje kalendarz z esemesami emalią itp.
wie ktoś coś na temat?
pozdrawiam Tomek

echhhhh, ja poleglem w ostatnie wakacje jak mialem szybko przegrac iles dziesiat tam notatek z 9210i na komputer stacjonarny :-( a szukalem w necie, i albo szukac nie umiem albo narazie nic nie znalazlem

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2006, 05:48:23 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
echhhhh, ja poleglem w ostatnie wakacje jak mialem szybko przegrac iles dziesiat tam notatek z 9210i na komputer stacjonarny
Wystarczyło skopiować te pliki, które wspomniałem wyżej :). W 9210i jest identycznie jak w 9500. Choć oczywiście jest to rozwiązanie nieco ułomne, bo nie daje dostępu na PC do zawartości notatki (a przynajmniej: nie daje komfortowego dostępu do zawartości - bo plik zawsze można otworzyć, tyle że z różnym efektem :)). Jednak przynajmniej umożliwia archiwizację.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2006, 00:05:31 »
Cytat: "bret"
Cytat: "andy_bez_wandy"
echhhhh, ja poleglem w ostatnie wakacje jak mialem szybko przegrac iles dziesiat tam notatek z 9210i na komputer stacjonarny
Wystarczyło skopiować te pliki, które wspomniałem wyżej :). W 9210i jest identycznie jak w 9500. Choć oczywiście jest to rozwiązanie nieco ułomne, bo nie daje dostępu na PC do zawartości notatki (a przynajmniej: nie daje komfortowego dostępu do zawartości - bo plik zawsze można otworzyć, tyle że z różnym efektem :)). Jednak przynajmniej umożliwia archiwizację.

no tak, teraz to juz jestem madrzejszy dzieki informacji uzyskanej wlasnie tu na forum, w wakacje tego nie wiedzialem  :wink: