Na początku witam!
Od tygodnia jestem szczęśliwym użytkownikiem Nokii 9500. Na razie dobrze mi służy. Co mnie ciekawi i zastanawia piszę poniżej:
1) Mam soft 5.22(27). Czy wyszło już nowsze oprogramowanie na ten telefon(mowa o sofcie z PL znakami)? Czy można wgrać je w domowym zaciszu? W Nokia PC Suite niby jest opcja: Upgrade ale w odnośniku nie ma mojego modelu podanego jako decelowego.
2) Trochę mam już wyświetlacz porysowany(dla jednych w ogóle dla mnie mocno) i chciałbym nałożyć na niego folię(na przód też mogę założyć). Jaka jest najlepsza? Chciałbym zamówić na allegro.
3) Jak dużą kartę obsługuje 9500?
4) Jak zmienić tapetę przedniego wyświetlacza na własną? Mogę zmienić jedynie na te podstawowe a nie na własne co mnie bardzo irytuke.
5) Telefon obsługuję javę. Jednak jak zrobić, by móc przeglądać strony gdzie java jest potrzebna? Np. nie mogę się zalogować do strony mojego banku (
www.kb24.pl) bo nie mam odpowiednich składników.
6) Czy można liczyć na tytuły gier wydanych na ten telefon? Szukając po internecie odnalazłem tylko Emulator GameBoy'a(myślałem że na ten telefon go nie znajdę, i od razu go zakupiłem) z czego jestem bardzo zadowolony i Tetris'a. Czy są wydane jeszcze inne gry?
7) Mam słuchawki HDS-3. Kupiłem niedawno na allegro HS-23 z myślą że dźwięk będzie owiele lepszy i głośniejszy. Jednak to była moja pomyłka! Słuchawki grają bardzo cicho, jakość jest mizerna i nie do porównania HDS-3. Czy ten model po prostu nie współpracuje z moimi słuchawkami czy jak?

Czy są jakieś inne bardziej rozbudowane odtwarzacza mp3 do tego telefonu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.