9300i i odtwarzanie video

• 23 Odpowiedzi
  • 1275 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 27, 2006, 23:25:40 »
Witam!

Mam wielki problem otoz nie wiem jakie foramty odtwaza ten telefonu. I poszukuje koniecznie jakiegos konwertera ktory przekonwertuje mi avi do real video. Albo cos takiego. W kazdym razie kto ma ten telefon wie ze jest na nim zainstalowany program Real plyer ale kiedy konwertuje plik do *rm albo *rmvb to jedynie odtwarza mi dzwiek a nie filmu. Byl bym bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam!

Ewenrualnie jakis progz pod tel do odtwzania divixa itd

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2006, 23:32:20 »
Najlepiej zainteresuj się SmartMovie. Rozwiąże gros Twoich problemów. Uzyskasz jakość pliku wideo lepszą niż w RealPlayerze. A jak dobrze pójdzie, w lipcu będzie dostępna wersja symbianowa Core Pocket Media Player (który działa - w wersji beta na razie - naprawdę doskonale) i daj Boże będzie ona freeware, tak jak wersja dla Pocket PC. Oby!

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2006, 17:28:42 »
No tak ale to jest wersja demo... I kodeka i playera... =\ Moze ktos zna na to jakies lekarstwo oprocz kupna tego softu?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2006, 18:03:47 »
Nie ma takiego bezpłatnego playera. Możesz skonwertować swoje pliki na RealVideo przy pomocy np. RealProducera Basic (freeware) i jest to jedyna bezpłatna alternatywa (tzn. konwersja na RealVideo) ale nie da tak dobrego efektu jak odtwarzanie w SmartMovie (no i masz problem z napisami jeśli chciałbyś je mieć w filmie - w tym przypadku jedyne rozwiązanie to wcześniejsze wkodowane napisów w film, np. przy pomocy PocketDivx Encoder (chyba najłatwiejszy z dostępnych sposobów na wkodowanie napisów w film).

Moim zdaniem, SmartMovie jest wart swojej ceny - przynajmniej dopóki nie ma TCPMP (a i wtedy być może też, bo wersja symbianowa TCPMP może być jednak płatna).

*

lucass

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2006, 18:28:52 »
to jest wersja na S80 tak ? bo na s60 juz jest TCPMP ?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2006, 18:52:55 »
Wersja TCPMP? Chyba jeszcze nie ma dostępnej finalnej wersji na żadną symbianową platformę - no chyba że ja o czymś nie wiem (Picard nie odpisał na mojego ostatniego maila, więc zupełnie nie mam pojęcia co nowego słychać w sprawie symbianowego TCPMP :(). Niedawno trwał test wersji beta (zamknięty - tzn. oni decydowali komu to udostępnić), w tej chwili już nie widzę na ich stronie zaproszenia do testu, sądzę więc że go zakończyli. Na stronie projektu jest informacja że TCPMP będzie dostępny w lipcu, nie wiem jednak czy dotyczy to również wersji dla Symbian OS.

*

lucass

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2006, 18:56:06 »
ja mam TCPMP  dla s60 :P bardzo ładnie mi sie spisuje w Ngage ...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 28, 2006, 18:58:11 »
Masz betę - i jeśli nie masz jej z programu beta, tylko z innych źródeł, to raczej się tu za bardzo tym nie chwal... :P

*

lucass

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 28, 2006, 19:04:29 »
wiesz jezeli to beta to nie złamałem zadnego zakazu dotyczacego nielegalnego softwaru...mam wersje 0.71.0...
była do sciagniecia tutaj:
http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/tcpmp.symbian.0.71b.zip

wiec z legalnego zródła, juz nie mozna niestety jej sciagnac:(

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 28, 2006, 19:20:10 »
Zgadza się, bardzo krótko była dostępna w ten sposób pierwsza beta. Jednak została zdjęta, jak widzisz - chyba w momencie gdy zdecydowali się na zamknięty test beta, o ile dobrze pamiętam. Fakt że w tej sytuacji nie mam się czego czepiać :) - ale od razu wszystkich uprzedzam że prośby typu "a czy możesz mi ją przesłać na maila?" bedą kasowane - bo nie jest intencją autorów ogólnodostępność tej wersji. Nielegalne to może i nie jest, ale uważam że powinniśmy szanować wolę autorów - załatwiajcie to sobie na privie jeśli uważacie inaczej. Sorry, wolę od razu uprzedzić wszystkich potencjalnie zainteresowanych :).

*

lucass

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 28, 2006, 19:24:20 »
a ja nie mam zamiaru jej nikomu wysyłac bret.... szanuje ludzi którzy robia oprogramowanie!!

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 28, 2006, 19:29:59 »
No wiesz, nawet nie przyszło mi do głowy Cię o to podejrzewać (jeśli tak to odebrałeś, to przepraszam). Po prostu znając życie, wolałem uciąć w zarodku potencjalne użeranie się z prośbami, które byłyby wbrew intecjom autorów tej aplikacji.

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 28, 2006, 19:56:14 »
W takim razie sprawa nie wyglada zbyt ciekawie ;) w sumie wystarczyl by jakis player do divixa bo kompresje zrobic to nie problem. Bardziej problem w tym, ze te telefony sa dosyc nowe i dlatego problemy z softem szczegolnie freware. Jezeli ktos ma dluzej ten tel i posiada jakies przydane oprogramowanie oraz baze linkow to bardzo bym byl wdzieczny za pw albo odpowiedz. Jak narazie jestem na etapie bladzenia po omacku w tej tematyce.

Pozdrawiam

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 28, 2006, 20:01:00 »
Tutaj masz kompletny, ciągle aktualizowany, katalog dostępnego oprogramowania. Niestety, freeware jest rzeczywiście relatywnie mało.

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 28, 2006, 20:18:35 »
Bardzo biednie z tym softem faktycznie i w dodatku nie moge zadnych gier zlokalizowac :(

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 28, 2006, 20:27:19 »
Cytat: "ziel3"
nie moge zadnych gier zlokalizowac :(
http://my-symbian.com/s80/software/category.php?fldAuto=3 (nawigacja między kategoriami jest w okienku po lewej stronie). Do grania to ja polecam jakiś emulator, np. Picodrive (konsola Sega Megadrive / Genesis). Nie powiedziałbym że jest z softem "biednie" - choć zgadza się że dla Pocket PC jest programów znacznie więcej. Jednak jest dostępne prawie wszystko o czym można by sobie pomyśleć.

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 28, 2006, 20:43:33 »
Brakuje mi takiej skarbnicy wiedzy w pigulce o tym co moge z takim telefonem zrobic czego uzywac itd ale bardzo jestem za wskazowki wdzieczny :)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 28, 2006, 20:53:49 »
Poczytaj tę grupę, My-Symbian (i jego forum - tam są polskie grupy, bo to polski serwis - tyle że już bez polskiej wersji, niestety (kiedyś była)), AllAboutSymbian, poza tym: SymbianOnline.pl czy [PIRACTWO]/][PIRACTWO][/url]. Myślę że znajdziesz sporo ciekawych informacji.

*

Offline luin

• **
  • 143
  • Naczelny TELEPOLIS, wicenaczelny WhatNext
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: P30 Pro, Mate 20 Pro, View20, BB Key i inne
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 29, 2006, 01:41:29 »
Zabraklo bardzo waznego linka... ciach...
nie ladnie, nie ladnie - przeciez na polskiej sieci nie ma nigdzie wiecej wiedzy o n9300(i) & 9500, zebranej w jednym miejscu.

Od konfiguracji emulatorow, przez teksty mojego autorstwa odnosnie tego jak odpalic SmartMovie i kodowac filmy by szly na pelnym ekranie z rewelacyjna plynnoscia, wszystko o TomTom i tony innych informacji...

POLECAM >>a jakby ktos insynuowal, ze to jakas reklama, to pudlo - bo wskakuje na Q9000.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 29, 2006, 15:02:26 »
Zabrakło z prostego powodu: nie podajemy tutaj linków do stron zawierających piracki soft lub linki do niego - a na tym forum to chyba nie bardzo się przejmujecie prawem autorskim... :roll:

Sorry, link idzie do kasacji.

*

Offline luin

• **
  • 143
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 29, 2006, 17:33:52 »
Tak jak pisalem w drugim temacie - do jutra skonczymy sprzatanie - w ramach restrukturyzacji. Ufam ze po tych zmianach link zostanie wklejony na swoje miejsce?

BTW forum niebawem bedzie mialo nowa domene, nowa nazwe i nowy zakres dzialalnosci.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 29, 2006, 17:38:15 »
Jak napisałem w sąsiednim wątku: oczywiście. Mam nadzieję że mnie rozumiesz: ja nie mam nic przeciwko temu forum (pomijając warez, jest tam sporo ciekawych rzeczy do poczytania), jednak jestem związany regulaminem PDAClubu.

*

Offline luin

• **
  • 143
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 29, 2006, 17:49:20 »
bret
 oczywiscie rozumiem - rules R rules -

dam znac kiedy nalezy zrobic inspekcje...

mam nadzieje ze szybko pojdzie z tymi 10tysiacami postow.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 29, 2006, 17:53:18 »
Cytat: "luin"
dam znac kiedy nalezy zrobic inspekcje...
Byłbym wdzięczny. Zrobicie porządek, to zadbam o przywrócenie linków.