9300 <-> Outlook synchronizacja

• 7 Odpowiedzi
  • 1928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 31, 2006, 17:50:35 »
Witam
Przy synchronizacji 9300 z Outlookiem nie mam mozliwosci sychronizowania Notesu. Pomimo ze w instrukcji stoi jak byk ze winna byc (outlook XP) w konfigurowaniu polaczenia pole "Notes" mam wycienowane. Czy tak ma byc i czy mozna cos z tym zrobic???...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2006, 00:23:43 »
Ja mam tak samo - i niestety nie znam rozwiązania tego problemu...

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2006, 21:47:14 »
Witam
Odpowiedz jest prosta, niestety poznaje sie ja dopiero po zakupie tej dosc drogiej zabawki. "NIE MA TAKIEJ OPCJI" - to odpowiedz konsultanta Nokia Poland, pomimo ze w instrukcji do aparatu jest napisane co innego.
Ale i na to znaleziono odpowiedz, rzekomo nastapila pomylka w druku. Po prostu zenada, kupuje telefon za kupe kasy i zaczynam jego eksploatacje od upgradow i sciagania nowego softu...Po siagnieciu z www.nokia.com/pcs
najnowszego PC Suite i wizycie w serwisie w celu zmiany softu tel przestal sie wieszac ale nadal wiesza mi system w laptopie. Ogolnie jako wczesniejszy zwolennik Nokii i user Pocket PC jestem totalnie zdegustowany.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2006, 22:00:56 »
Całkiem możliwe - choć ja bym tak za bardzo nie polegał na tym co mówią konsultanci Nokii Poland :).

Niestety, PC Suite faktycznie jest niedorobione - jest to wina Nokii o tyle że nie umiała sobie dobrać zewnętrznego partnera do tego zadania. Bo prawda jest taka że numerki wersji PC Suite się zmieniają, a to i tak dalej jest marny program. Ja w ogóle PC Suite nie używam (zsynchronizowałem sobie 9300 1 raz z Outlookiem i wystarczy) i dzięki temu nie narzekam...

Cóż... może wkrótce wszystko i tak ActiveSync zastąpi (choć raczej nie dla 9300/9500, niestety).

Jeśli synchronizacja jest dla Ciebie bardzo istotna, to może rozejrzyj się za jakąś alternatywą? Na przykład Oxygen Phone Manager czy MightyPhone.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2006, 23:28:23 »
Dzieki kolego za podpowiedzi, ale decyzja juz zapadla... telefon wedruje na Allegro. Nie moge traktowac go jak gadzet jest mi potrzebne urzadzenie do pracy. Notes, kalendarz, kontakty to pliki do ktorych chce miec szybki i bezproblemowy dostep bez martwienia sie ze mi znikna, nie zsynchronizuja sie ect...
Wracam do pocketa ;)
P.S> oczywiscie glownym wykorzystaniem "handy" jest przedluzenie laptopa

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2006, 23:37:23 »
Cytat: "Tytus68"
Wracam do pocketa ;)
Moje kondolencje... ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 06, 2006, 23:45:00 »
Cytat: "bret"
Moje kondolencje... ;)

He he chyba nie bedzie to pocket z telefonem, po prostu siakies w miare male tanie elektroniczne cacko no i przeprosze sie z moja stara*

*6310i

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 25, 2006, 08:32:02 »
Tytus68
popieram
jak o ono