9300 FILMY!!! POMOCY

• 9 Odpowiedzi
  • 1784 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

9300 FILMY!!! POMOCY
« dnia: Kwiecień 13, 2006, 09:26:54 »
Jakim programem obejrzę na swojej nokii 9300 filmy. smartmovie jest płatny. jak macie jakieś programy to wyślijcie ********l. Z góry dziękuję.

ps. mogą być też i inne ciekawe programy :lol:

*

Offline bret

• 1964
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 21:46:30 »
Namawiasz do piractwa? Sorry, to nie tutaj - zapoznaj się z regulaminem forum. Adres e-mail usunąłem. I raczej sugerowałbym niepróbowanie poruszania tego tematu ponownie...

Jeszcze nie ma bezpłatnej aplikacji do tego celu. Wersja dla Symbiana Core Pocket Media Player jest aktualnie w fazie testów beta. Możesz sam ją przetestować - w tym celu zgłoś akces do programu beta, tutaj. Jest to jedyna legalna możliwość uzyskania bezpłatnej aplikacji do tego celu - alternatywą jest wbudowany odtwarzacz lub zakup komercyjnej aplikacji.

9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2006, 11:53:40 »
do piractwa?? nie!! mam prośbę. jak macie kodeki do filmów to piszcie. kodeki chyba nie są płatne. nie mogę oglądać mp4. :( **************

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2006, 12:00:32 »
Jeżeli są bezpłatne to z pewnością są do pobrania na stronie producenta. Nie przeciągaj struny.

*

Offline bret

• 1964
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2006, 12:04:38 »
Piszesz "smartmovie jest płatny. jak macie jakieś programy to wyślijcie [...]ps. mogą być też i inne ciekawe programy" - ani słowa o kodekach. Ja to zrozumiałem jako jednoznaczną zachętę do "podzielenia" się komercyjnym oprogramowaniem. Co jest wbrew regulaminowi tego forum.

Zresztą, co Ci z kodeka bez odtwarzacza? Aplikacje do tego celu (SmartMovie etc.) są udostępniane z kodekami, same kodeki można też zapewne ściągnąć ze stron producentów aplikacji - pytanie tylko, w czym tego kodeka użyjesz?. Sorry, ale wg. mnie to wskazuje na to co myślę że wskazuje.

9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2006, 15:10:51 »
nawiazujec do tego tematu , czy moze ktos kupował smart movie 3.11 ?? bo troche lipa kupowac z zagranicy , a z tego co sprawdzałem to jedyny program ktory odtwaza dobrze filmiki avi mi na 9300 resza chodzi jak chce a nic darmowego po złości nie ma

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2006, 15:39:18 »
bo troche lipa kupowac z zagranicy

Mógłbyś rozwinąć tę złotą myśl? Bo nie raz kupowałem za granicą przez Internet i jakoś się z "lipą" nie spotkałem.

*

Offline bret

• 1964
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2006, 22:50:33 »
Jak wyżej. Też jestem ciekaw co właściwie znaczy ta "lipa" :). A tymczasem zapraszam do sklepu on-line My-Symbian.com - jeśli jakaś "lipa" (cokolwiek miałoby to znaczyć :)) się zdarzy, zawsze będziesz mógł uzyskać pomoc polskiego admina strony.

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 24, 2006, 17:30:08 »
A czy ten telefon podoła odtwarzaniu filmów? pytam bo powoli zastanawiam się czy nie zamienić tego co mam w opisie na tą nokię
najlepiej jakby było coś typu testów z tcmp z wynikiem w procentach...[/url]

*

Offline bret

• 1964
9300 FILMY!!! POMOCY
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 25, 2006, 01:52:33 »
Jasne że podoła, ale nie uzyskasz jakości nawet zbliżonej do tej z Della (tzn. przypuszczam że w TCPMP na 9300/9500 można obejrzeć film nawet z dość wysokim bitrate, tyle że na wyświetlaczu będzie on zajmował znacznie mniej miejsca niż na wyświetlaczu Della; po prostu proporcje wyświetlacza 9300/9500 nie umożliwiają oglądania pełnoekranowego video w sensownej jakości (w TCPMP jest możliwość włączenia prawdziwie pełnoekranowego odtwarzania, ale wiąże się to z dość dużym powiększeniem, a co za tym idzie marną jakością obrazu i sporym przycięciem zawartości kadru - jest to więc w zasadzie jedynie bajer)). Po prostu nie ma filmów aż tak panoramicznych. Jak najbardziej da się oglądać (zwłaszcza w TCPMP), ale raczej nie ma sensu porównywać x50v i 9300 w tym względzie.

Żadnych testów nie mogę Ci przedstawić, bo po prostu ich nie ma w aktualnej wersji TCPMP dla Series 80 - aplikacja jest pozbawiona benchmarku. W każdym razie, 9300 potrafi odtworzyć plik powiedzmy 512 x 288, z bitrate powyżej 500kbit - dokładniej, TCPMP na 9300 to potrafi. W SmartMovie jest gorzej z płynnością.