nawigacja gps?

• 5 Odpowiedzi
  • 1038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nawigacja gps?
« dnia: Sierpień 01, 2006, 22:51:58 »
Czy istnieja programy ktore nasladuja dzialanie gps lub automape.Mianowicie chodzi mi o program ktory wystarczy zainstalowac na komorce bez zadnych dodatkowych urzadzen zewnetrznych.ZA POMOC Z GORY DZIEKI

*

Offline bret

• 1964
nawigacja gps?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2006, 01:08:24 »
I jak miałoby to działać? Pewnie że można zainstalować i nawet używać tego typu programy bez odbiornika GPS, ale przecież "coś" musi określać Twoją aktualną pozycję, jeśli ma być odwzorowana na mapie. Tego żaden program sam nie zrobi.

*

Offline bryan1

• *
  • 74
  • Sprzęt: Eten x600, OmNiA. HtC Hd 2
Nawigacja
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2006, 00:33:50 »
Witam.
Otóż jest taki program :P
 Nazywa się WayFinder i lokalizuje położenie z nadajników Gsm. Wiąże sie to niestety z pobieraniem i wysyłaniem danych przez Gprs co zwiększa koszta użytkowania telefonu. Co prawda nie są to duże ilości bajtów ale mimo wszystko....
Program pobiera aktualną mapę i pozycję, w której się znajdujesz.
Zachęcam jednak do zakupu odbiornika Gps. Wydatek jednorazowy i bezproblemowy.
Pozdrawiam

*

Offline bret

• 1964
nawigacja gps?
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2006, 22:38:54 »
Przykro mi, ale wydaje mi się że mylisz się :P. Wayfinder również wymaga odbiornika GPS do lokalizowania pozycji (choć rzecz jasna da się używać i bez, tyle że i bez lokalizowania pozycji). W tym przypadku pobieranie danych wiąże się ze sposobem działania programu: mapy są na serwerze i program dociąga dane w zależności od potrzeby.

nawigacja gps?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2007, 22:46:49 »
A czy da się go zainstalować na Nokii 6233, która podobno nie ma Symbiana tylko S40??

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
nawigacja gps?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2007, 23:41:40 »
Cytat: "mariusz.f"
A czy da się go zainstalować na Nokii 6233, która podobno nie ma Symbiana tylko S40??
http://www.wayfinder.com/products/wayfinder_navigator.en.php?content=compatible_phones - ludzkie lenistwo w kwestii szukania informacji przechodzi wszelki granice  :))