6680 i edycja numeru kontaktu przed wyslanie SMSa

• 3 Odpowiedzi
  • 1563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« dnia: Kwiecień 10, 2006, 08:39:52 »
Witam.

Czy jest mozliwosc edycji numeru kontaktu przed wyslaniem smsa?

Ja mam u siebie wlaczona na stale usluge CLIR. Jednak dzwoniac do niektorych osob chce im pokazac swoj numer. Aby to dzialalo przed numerem telefonu w ksiazce telefonicznej wpisuje *31# .

Jednak gdy chce wyslac sms do takiego kontaktu Nokia mnie informuje iz numer jest nieprawidlowy i odrzuca ow kontakt..

W poprzednim moim telefonie (T610) byla taka mozliwosc....

Dzieki z gory za odpowiedz.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2006, 22:52:29 »
Raczej watpie aby dalo sie to tak o przeskoczyc.

Wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem bedzie po prostu wpisanie do kontaktu [ktory ma widziec Twoj nr] 2 numerow jeden zwykly a drugi z kombinacja *31#.
I teraz jak juz dodasz te 2 numery. Klikasz opcje [nie podczas edytowania, lecz juz po wyjsciu] i wybierasz polecenie Domyslne i w polu Numer telefonu wybierasz ten z *31# a w pozycji Numer SMS wybierasz ten bez :) I sprawa rozwiazana!
Od teraz gdy wejdziesz do ksiazki, najedziesz na wybrany kontakt, i nacisniesz zielona sluchawke -> tel. zacznie dzwonic pod numer z pola Numer telefonu.
A gdy juz nabazgrzesz smsa i wybierzesz numer. Nokia wstawi automatycznie numer z pola Numer SMS. A jesli bedziesz chcial zadzwonic jako Gall Anonim to wchodzisz do ksiazki, najezdzasz na numer, klikasz joystickiem i wybierasz numer do sms-ow :)

Ale! To jest sposob w NK6600 wiec nie wiem czy w 6680 wszystko wyglada tak samo i czy taka funkcja jak Domyslne istnieje. Mysle ze powinna byc :)

A drugim plusem przypisawania domyslnych, jest pojawienie sie ladnych ikonek obok wpisow w ksiazce :)

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2006, 08:29:57 »
podane przez Ciebie rozwiazanie dziala :-)

Dzieki

To nie jest dokladnie to co mialem nadzieje ze w Nokii jest, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :-)

Jeszcze raz dziekuje :-)

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:53:08 »
N/P 8)